különbség a TTF és az OTF betűtípusok között, melyik a jobb?

Tudja a különbséget az OTF és a TTF betűtípusok között? Ezúttal az ApkVenue áttekinti a kétféle betűtípus-bővítményt!

A modern időkhöz hasonlóan a feladatjelentések elkészítése gyorsabban és ügyesebben elkészíthető. Ugyanígy a készítéssel is transzparens vagy más tervezési követelmények.

Csak számítógépre és a szükséges alkalmazásokra van szükségünk. Egy dolog, amelyet nem lehet elválasztani a jelentés összeállításakor, az betűtípusok.

Általában típusokat használunk betűtípusok amelyek formálisak a feladatokhoz és amelyek kissé egyediak a grafikai tervezési igények szempontjából.

Nos, ez kedvesnek bizonyul betűtípusok Nagyjából kétféle csoport létezik. Van TTF és OTF. Mi a különbség? Melyik a jobb? Nézze meg az alábbi teljes értékelést!

Különbség a TTF és az OTF között

Sokféle van betűtípusok amelyek szétszóródnak az interneten. Vannak, akik rendesnek tűnnek, de vannak olyan egyedi, hogy egyesek gondolni fognak rájuk Túlreagál.

Hogy használhassa betűtípusok hatékonyan és pontosan a célnál, érdemes megismerni a különbséget a TTF és az OTF formátumok között!

Mi a TTF

Fotóforrás: Unix bemutató

ApkVenue először a TTF-től kezdi áttekintését. A TTF jelentése TrueType betűtípusok az 1980-as évek elején készült.

A TTF az Apple és a Microsoft együttműködésének eredménye, azzal a céllal, hogy egyetlen formátum létezzen betűtípusok amelyet a nyomtató el tud olvasni.

Ez az új formátum megkönnyíti és könnyen használható az új betűtípusok telepítését felület.

Mi az OTF

Fotó forrása: CodeWithChris

Szóval, mi az OTF? Az OTF maga áll OpenType betűtípus. Az OTF a Microsoft és az Adobe által létrehozott együttműködésből született.

Az OTF könnyebben öregszik, mint a TTF, mert az 1990-es évek körül jött létre. Valójában az OTF-et a TTF-ből fejlesztették ki.

A Microsoft nem készített már TTF-et? Miért hoztak létre új formátumot? Az ok egyszerű, banda. Az OTF olyan funkciókkal készül, amelyek teljesebbek, mint a TTF.

Az OTF egyik előnye, hogy akár 65 000 karaktert képes egyszerre tárolni. A sok karaktertároló kapacitással az OTF rugalmasabb a tervezés szempontjából.

Ezen kívül az OTF olyan extra képességeket is kínál, mint:

  • Ligatúra: Általában két különböző betű kombinációja keveredik egymással.

  • Karakterek: A közös karakter alternatív karaktere.

  • Alternatív karakterek: Nem numerikus karakterek, például szimbólumok.

Valójában az OTF képes digitális aláírást adni a készlethez betűtípusok.

Különbség a TTF és az OTF között

Fotó forrása: 356labs

A fenti magyarázatból tudjuk, hogy a legnagyobb különbség a TTF és az OTF között azok jellemzői.

Az OTF képes ligatúrákat és alternatív karaktereket hozzáadni, amelyek nagyon hasznosak a tervezési igényekhez.

Például az A betűt. Ha az A betűt más űrlappal szeretné használni, írja be betűtípusok Az OTF különféle variációkat kínál.

A TTF-től eltérően, amely csak az asztaltól függ gylph, Az OTF függhet a CCF-től vagy Kompakt betűformátum.

Bár az OTF-nek számos előnye van, a TTF-et még mindig széles körben használják az egész világon, mert nem mindenkinek van szüksége az OTF-mel rendelkező szolgáltatásokra.

Ezenkívül a TTF az OTF-hez képest szintén népszerűbb, gyakrabban használt és könnyebben előállítható. Sajnos a TTF fájlmérete nagyobb, mint az OTF.

Összegzésképpen elmondható, hogy a normál használathoz, például a feladathoz csak TTF-re van szükség. De ha tervezési igényekre van szüksége, jobb, ha OTF-et használ!

Egyéb betűtípusok

Mint kiderült, kedves betűtípusok nemcsak TTF vagy OTF, banda. Még mindig létezik formátum betűtípusok mást használhat.

Az egyik az Utóirat. Az Adobe fejlesztette ki a nyolcvanas évek végén, betűtípusok két külön részt tartalmaz, így a beállítás kissé nehezebb.

A típus előnyei betűtípusok ez a nagy felbontása. Tehát ha típusra van szüksége betűtípusok Nagy felbontású minták esetén a PostScript az Ön számára.

Vannak típusok is betűtípusokMéretezhető vektorgrafika (SVG). Az SVG elemeket és attribútumokat egyetlen vektor objektumnak tekintik, és széles körben használják a régebbi Apple eszközöknél.

A weboldalhoz általában használja betűtípusok formázva Beágyazott nyitott típus (EOT) vagy Webes betűtípus-formátum (.woff).

Miután megismerte a TTF és az OTF közötti különbséget, kiválaszthatja a típust betűtípusok melyik illik neked, banda?

Szerencsére a legtöbb modern alkalmazás egyszerre támogatja a TTF-et és az OTF-et is. Tehát nem lesz gond a formátum kiválasztásával betűtípusok ez.

Bár triviálisnak tűnik, valójában a típusválasztás betűtípusok igényeinek megfelelően nagyon fontos, tudod! Ne engedje, hogy rossz minősítéseket vagy panaszokat kapjon az ügyfelektől, csak mert téved betűtípusok!

Olvassa el a cikkeket is Betűtípus vagy más érdekes cikkeket a Fanandi Ratriansyah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found