ne érts félre! ez a különbség a notebookok, a netbookok és a laptopok között

Gyakran ugyanannak tekintik, mert hasonló alakú és megjelenésű, kiderül, hogy a netbookok, notebookok és laptopok három különböző dolog, tudod. Íme néhány különbség!

A bekövetkező technológiai fejlődéssel együtt a hordozható számítógépes eszközök jelenleg többféle névre oszlanak, például laptopokra, notebookokra és netbookokra.

Annak ellenére, hogy pontosan ugyanaz az alakjuk, kiderül, hogy a három eszköz más, tudod, banda.

Sajnos ma még mindig sokan tévednek, és azt gondolják, hogy a notebook, a netbook és a laptop kifejezés ugyanaz.

Tehát, hogy ne említse meg újra rosszul, ebben a cikkben az ApkVenue ismerteti különbség a netbookokhoz, notebookokhoz és laptopokhoz képest.

Különbség a netbookok, notebookok és laptopok között

Ha alaposabban tanulmányozza, vannak olyan alapvető szempontok, amelyek különbséget tesznek a netbookok, notebookok és laptopok között.

Visszatérve azonban, mert hárman hasonló formájúak és megjelenésűek, végül sokan tévednek az általuk nevezett kifejezéssel.

Ahelyett, hogy összezavarodna, jobb, ha csak elolvassa Jaka alábbi teljes cikkét.

1. Különbség a képernyő méretében

Tudod, banda, ha kiderül, hogy a három eszközt a képernyő méretétől a legalapvetőbb és legkönnyebb megkülönböztetni.

Maga a netbook egy hordozható számítógépes eszköz, amelynek testmérete a legkisebb a két testvéréhez, a bandához képest.

Eszköz A netbookokat általában minimalista, körülbelül 6-13 hüvelyk méretű képernyővel látják el.

Eközben maga a noteszgép képernyőmérete nagyobb, mint a netbooké, amely a következő tartományba esik: 13-18 hüvelyk.

Továbbá vannak olyan laptop eszközök, amelyeknek természetesen nagyobb a képernyőmérete, amely meghaladja a 17 hüvelykes értéket, és általában vastagabb is.

A nagy képernyőméret miatt sokan a laptopokat részesítik előnyben munkájuk támogatására.

Különösen most, amikor a laptopok különféle típusúak, amelyek a felhasználók igényeihez igazodnak, például játék laptopok vagy grafikai tervezésű laptopok.

2. A specifikációk különbségei

A következő szempont, amely különbséget tud tenni a netbookok, notebookok és laptopok között, a specifikációk, a bandák szempontjából van.

E három hordozható számítógépes eszköz között a netbookok a legalacsonyabb specifikációjú eszközök, bandák.

Ezenkívül a netbook eszközök általában közepes és alacsonyabb osztályú processzorokat is használnak, amelyek alacsony teljesítményűek.

A RAM szektorban a netbook eszközöket általában legfeljebb 2 GB kapacitással és nem elég jó grafikus kártyával látják el.

Egy másik különbség az, hogy nincs egy belső DVD-ROM egy netbookon, így nem illeszthet be CD / DVD-t egy netbookba, bandába.

Eközben maguk a noteszgépek is középosztálybeli specifikációkkal rendelkeznek, amelyek minden bizonnyal magasabbak, mint a netbookok.

A legtöbb noteszgépben általában kétmagos és Core i7 processzorokat hordoznak, amelyek természetesen sokkal gyorsabbá teszik a noteszgépek teljesítményét, mint a netbookok.

Ezenkívül a notebookok általában olyan középkategóriás grafikus kártyákat is elfogadnak, mint az Intel HD, AMD Radeon vagy az NVidia GT 830.

Míg a hordozható eszközök általában olyan specifikációkat fogadnak el, amelyek szinte megegyeznek a notebookokkal, vagy még magasabbak, a bandák.

3. Súlykülönbség

A következő dolog, ami megkülönbözteti a netbookokat, notebookokat és laptopokat, az a készülék, a banda súlya.

Ha a képernyő méretét tekintve hármuknak megvannak a maguk különbségei, akkor ez a súlyukat is befolyásolja.

A legkisebb testméret mellett a netbook készülékek általában a legkisebb súlyúak is a két testvér, a banda között.

Eközben maga a notebook súlya valamivel nagyobb, mint egy netbooké. A noteszgépek súlya általában 1,5–2 kg.

A két korábbi hordozható számítógépes eszközzel ellentétben a laptopok súlya minden bizonnyal nagyobb, ami körülbelül 2 kg.

Ebben a kifinomult korszakban azonban nehéz lesz, ha a súlyt referenciaként használják a netbookok, notebookok és laptopok megkülönböztetésére.

Ennek oka, hogy jelenleg sok technológiai vállalat versenyez a legkönnyebb és legvékonyabb súlyú hordozható számítógépek gyártásáért.

BÓNUSZ: Netbookok, notebookok és laptopok különbségtáblázata

típusRészlet
Netbook- 6-13 hüvelyk méretű képernyő


Példa: HP Pavilion 10 f-001au, Acer Aspire One 725 C6C, Asus EePC 1015PW

Jegyzetfüzet- Képernyőméret 13-18 hüvelyk


Példák: Axioo MyBook 14, Lenovo Ideapad 100 14, Zyrex Sky 232

Laptop- A képernyő mérete 17 hüvelyk feletti


Példák: Alienware Area 51m, Dell Precision 7730i, Lenovo ThinkPad P72

Nos, ez volt a különbség a netbookok, a notebookok és a laptopok között, ha a készülék méretét, specifikációit és súlyát nézzük az eszköz, a banda számára.

De ahogy az ApkVenue korábban említette, ez a három dolog valójában nem használható hivatkozásként a három eszköz megkülönböztetésére, banda.

Mert mint tudjuk, manapság számos hordozható számítógépes eszköz kifinomult specifikációval rendelkezik, annak ellenére, hogy kicsi a képernyője és könnyű.

Olvassa el a cikkeket is Készülékek egyéb merít Shelda Audita.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found