az internetes banki és a mobil banki különbség

Gyakran ugyanannak tekintik, valójában az internetes banki és a mobil banki tevékenység két különböző dolog. Gyerünk, tudd meg, mi a különbség a kettő között a következő teljes cikkben!

Szerette volna már ellenőrizni a fiók adatait vagy tranzakciót végrehajtani, de valóban nem érdemes ATM-hez menni?

A technológia fejlődésével most már feldolgozhatja a tranzakciókat vagy ellenőrizheti az egyenlegeket anélkül, hogy közvetlenül fel kellene keresnie a legközelebbi ATM-gépet, bandát.

Ez annak köszönhető, hogy vannak olyan hasznos funkciók, mint a internetes bankolás vagy mobil bank amely csak egy Android vagy iOS mobiltelefon segítségével tudja kielégíteni banki igényeit.

De tudod mit, valójában különbség az internetbank és a mobilbank között, banda? Gyerünk, csak találd meg a választ a következő teljes cikkben.

Különbség a mobil és az internetes banki szolgáltatások között

Mindkettőt okostelefonok működtetik, és az internetkapcsolatokra támaszkodnak, a mobilbankot és az internetbankot sokan gyakran azonosnak tartják.

Valójában a valóságban a két banki szolgáltatási funkció nagyon különbözik, tudod, banda.

Nos, azok számára, akik kíváncsiak a kettő közötti különbségekre, íme a banki szolgáltatás két jellemzőjének teljes magyarázata.

Mobil bank

Nemcsak mobiltelefonokra és internetre van szükségük, hanem a mobilbanknak is segítségre van szüksége harmadik féltől származó alkalmazások a tranzakciók feldolgozásához vagy a számlainformációk ellenőrzéséhez, banda.

Ahhoz azonban, hogy okostelefonon tudja használni a mobilbanki alkalmazást, először regisztrálnia kell magát az m-banki szolgáltatásra a használt SIM-kártya számával.

Az internetes kvótán kívül néhány bank még mindig felszámít pulzusdíj (SMS-értesítések esetén) az ügyfeleknek, amikor mobil banki szolgáltatásokat használó tranzakciókat végeznek, bandák.

internetes bankolás

Ha a mobilbanki szolgáltatásban először le kell töltenie egy harmadik féltől származó alkalmazást, hogy meg tudja kezdeni a tranzakciókat, akkor ez nem vonatkozik az internetbankra.

Ahogy a neve is mutatja, az internetbank csak megköveteli Internet kapcsolat zökkenőmentes banki tranzakciókhoz harmadik féltől származó alkalmazások vagy hiteldíjak, bandák nélkül.

Ezenkívül, ha a mobilbanki szolgáltatások csak mobiltelefonon keresztül érhetők el, az internetes bankban különféle típusú eszközöket használhat, például laptopokat, táblagépeket vagy mobiltelefonokat, hogy ez megkönnyítse a felhasználók számára.

A következő különbség az, hogy az internetes banki tevékenységhez eszközre van szükség jelképes amely a banki tranzakciók, például átutalások, vásárlások és fizetések hitelesítésére szolgál.

A mobil banki szolgáltatások előnyei és hátrányai

A mobilbank által kínált néhány funkció mögött természetesen vannak olyan előnyök és hátrányok, amelyeket a szolgáltatásból, bandából talál.

Az alábbiakban bemutatjuk a mobilbanki szolgáltatás jellemzőinek előnyeit és hátrányait.

A Mobil Banking előnyei

Számos előny kínálkozik, ha banki tranzakciókat hajt végre mobil banki szolgáltatással.

Ezen előnyök közül néhányat az ApkVenue az alábbiakban ismertet.

1. Praktikusabb

Az első előny, amelyet a mobilbank használatakor érezhet, az az általa kínált praktikum.

Látja, hogy a tranzakciók lebonyolításához csak meg kell nyitnia a mobil banki alkalmazást a mobiltelefonján, és az összes funkció teljesen rendelkezésre áll benne.

2. Nem kell tokent vásárolni

Ha az internetes bankban további eszközöket kell vásárolnia tokenek formájában a hitelesítéshez, akkor a mobilbankban erre nincs szükség, banda.

Csak PIN-kódra van szüksége az alkalmazás belépéséhez, és azonnal banki tranzakciókat hajthat végre.

A mobilbankolás hátrányai

Nemcsak a mobilbanki szolgáltatás nyújtotta előnyök, hanem vannak hátrányai is, amelyeket az ApkVenue az alábbiakban tárgyal.

1. Néhány bank hiteldíjat számol fel

Ellentétben az internetes banki szolgáltatásokkal, amelyek csak internetkapcsolatot igényelnek, a mobilbankban még mindig számos bank számít fel hiteldíjat az SMS-értesítésekért ügyfeleiknek.

Ez természetesen akadályozni fogja a tranzakció folyamatát, különösen, ha siet, banda.

2. Vírus- és hackertámadások által sebezhető

A felhasználók számára is a legveszélyesebb mobilbank-szolgáltatások egyik hátránya, hogy kiszolgáltatottak hackertámadásoknak és vírusoknak, bandáknak.

Fennáll annak a veszélye, hogy mobiltelefonja elkap egy vírust, és a hackerek ellophatják banki adatait a mobil banki alkalmazáson keresztül.

Ezért óvatosnak és ébernek kell maradnod, banda. Ha lehetséges, ne használja a nyilvános WiFi hálózatokat, miközben hozzáfér a mobilbankhoz.

Az Internet Banking előnyei és hátrányai

A mobilbankhoz hasonlóan az internetes bankolásnak számos előnye és hátránya van a felhasználók számára.

Nézze meg a teljes történetet!

Az Internet Banking előnyei

Íme néhány előnye az internetes banki szolgáltatásoknak, amelyeket élvezhet, bandázhat.

1. Bármikor és bárhol elérhető

Az internetes banki szolgáltatások egyik legkiemelkedőbb előnye, hogy a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek az internetbankhoz különféle típusú kütyükből bármikor és bárhol.

De természetesen rendelkeznie kell internetes hálózattal, amely csatlakozik ahhoz, hogy képes legyen tranzakciókat feldolgozni, bandázni.

2. Nincs hiteldíj

Mivel mindent internetkapcsolatra támaszkodva végeznek, ennek az internetes banki szolgáltatásnak a felhasználása hitelköltségektől mentes lesz, ellentétben az SMS banki vagy a mobil banki szolgáltatásokkal.

Tehát annak ellenére, hogy nincs hitele, mindaddig, amíg csatlakozik az internethálózathoz, internetbankosi tranzakciókat végezhet.

3. Réteges védelmi rendszer

Az internetes bankolás következő előnye a többrétegű védelmi rendszer, a bandák.

Ennek oka a tokenek hitelesítő eszközként való használata, amikor átutalásokat, fizetéseket, vásárlásokat és egyéb banki tranzakciókat szeretne végrehajtani az internetbanki használatával.

Az Internet Banking hátrányai

Az előnyök mellett az alábbiakban felsorolunk néhány hátrányt az internetes bankban.

1. Az adatlopás szempontjából sebezhető

Annak ellenére, hogy réteges védelmi rendszerrel rendelkezik, az internetes banki tevékenységek sérülékenyek a hackerek és bandák adatlopásaival szemben is.

Az internetes banki adatlopást általában technikák útján hajtják végre adathalászat amelyet a hétköznapi emberek nehezen ismernek fel.

Mobil banki szolgáltatás jellemzői

Néhány olyan szolgáltatás, amelyet általában számos mobilbanki szolgáltatás kínál, a következők:

1. Pénzátutalás

A mobil banki szolgáltatásban történő pénzátutalás lehetővé teszi a számlák közötti és a bankok, bandák közötti átutalást.

A bankközi tranzakciókért azonban különböző összegű adminisztrációs díjat számítanak fel.

2. Fizetés

A mobilbank segítségével olyan fizetéseket is végezhet, mint például a vízszámla, az áram, a kábeltévé, a hitelkártyák és mások.

Ez nagyon megkönnyíti, hogy többé ne kelljen az adott fiókba mennie havi befizetésekhez.

3. Az egyensúlyok és mozgások ellenőrzése

Azok számára, akik szeretnek kíváncsiak lenni a megtakarítási számla egyenlegére, a mobilbank használatával, ez könnyen megtehető, tudod.

Ezen felül ellenőrizheti a különböző számlák, például megtakarítások, betétek, hitelkártyák és egyéb számlák egyenlegét és mutációit is.

Ezzel a funkcióval megismerheti a számlájára be- és belépő pénz részleteit.

4. Ellenőrizze a legújabb árfolyamokat és kamatlábakat

A mobil banki szolgáltatás által kínált másik funkció az, hogy lehetővé teszi a devizaárfolyamok és a legfrissebb kamatinformációk ellenőrzését.

Internet banki szolgáltatás jellemzői

Néhány olyan szolgáltatás, amelyet általában számos internetes banki szolgáltatás kínál, a következők:

1. Átutalás

Az internetes banki szolgáltatások révén átutalhat számlákat számlák között, hazai bankok között, és listázhatja az ütemezett átutalásokat.

2. Fizetés

A fizetési szolgáltatási szolgáltatásokért különféle számlákat fizethet, például otthoni internetet, kábeltévét, hitelkártyákat, részleteket, vizet stb.

3. Egyenleg információ

Az internetes banki szolgáltatásnak van egy olyan funkciója is, amely lehetővé teszi számlaegyenleg-információk, például megtakarítások, GIRO vagy lekötött betétek, valamint számlamutációk és hitelkártya-tranzakciók ellenőrzését.

4. Vásárlás

Nem csak fizetések, hanem számos digitális termék is megvásárolható, például hüvelyesek vagy részvények, bandák.

Nos, ez a különbség a mobilbank és az internetbank között, banda. Tehát ne feltételezzük, hogy a két szolgáltatási funkció ismét megegyezik, huh!

Remélhetőleg az ApkVenue információi ezúttal hasznosak lesznek, banda!

Olvassa el a cikkeket is Fintech egyéb merít Shelda Audita.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found