Légy óvatos! Ezt a 6 technikát használják a hackerek az online weboldalak feltörésére

Kíváncsi arra, hogy a hackerek hogyan hackelnek vagy rontanak webhelyeket? Ne aggódjon, az ApkVenue elmagyarázza az összes módszert, amelyet a hackerek általában használnak a weboldalakra vagy az adatbázis_webre való behatoláshoz.

A közelmúltban hírek érkeztek a Telkomsel webhely feltöréséről és Indosat ami jelenetet készített. Ez a jelenség kiegészíti a tudatlanság áldozatává vált üzemeltetői oldalak listáját is hackerek. Általában megemlítik azt az esetet, amely tegnap történt a két üzemeltetői helyszínnel szennyeződés, vagyis csak a hackerek változtassa meg a webhely címlapját a rendszer megsemmisítése nélkül, a cselekvés még így sem igazolható, mert megtörtént tulajdonos beleegyezése nélkül.

Lehet, hogy kíváncsi vagy, hogy csinálják a hackerek hackelés vagy rágalmazó weboldal? Ne aggódj, Jaka elmagyarázza minden módszer mely hackerek általában weboldalakra törnek be vagy adatbázis a háló.

  • Ne ismerje el, hogy hacker, ha nem ismeri ezt a 10 kifejezést
  • Mi a tartalma Mr. Hacker táskájának. Elliot Alderson robotja? Itt a lista!
  • 7 módja annak, hogy valódi számítógépes hackerké válj

LÉGY ÓVATOS! Ezt a 6 technikát használják a hackerek az online weboldalak feltörésére

Milyen alapvető tudnivalókat kell tudni a hackereknek, mielőtt feltörnének egy weboldalt?

Mielőtt válna profi hackertermészetesen több folyamatot kell átadni, kezdve a nullától a legnehezebb szintig. Annak ellenére, hogy ez csak opcionális, ha hackerké kíván válni, legalább ezek az alapvető képességek el kell sajátítani. Melyek ezek?

  • Az alapok HTML, SQL, PHP
  • Alapvető ismeretek Javascript
  • Alapvető ismeretek hogyan működik a szerver
  • És ami a legfontosabb, meg kell tanulni, hogyan megszünteti a nyomokat, amikor befejezi a rendszer elérését. Ha ezt a triviális ügyet figyelmen kívül hagyják, az öngyilkossággal egyenértékű.

A fenti első két pontot az interneten keresztül tanulhatja meg. Népszerű webhelyek, amelyeket sokan meglátogatnak, hogy megtanulják a HTML, SQL, PHP és Javascript alapjait, végigjárhatják az oldalt //www.w3schools.com/

A weboldal hackelésének módszerei

Legalábbis technikailag 6 módszer létezik feltörni vagy megrontani egy weboldalt. Melyek a módszerek? Gyerünk, lásd a következő leírást.

1. SQL injekció

Mielőtt tovább mennénk, ismerkedjünk meg ezzel az előbbi módszerrel, akkor mi ez SQL injekció? Az SQL Injection egy használt technika támadja meg a webhelyeket. Az SQL injekcióval a hackerek megtehetik Belépés az internetre számla nélkül.

Ezzel a módszerrel a hackerek képesek hozzáférjen az egész webes rendszerhez mint például adatok módosítása, törlése, új adatok hozzáadása, és még rosszabb, mégpedig törölje a weboldal teljes tartalmát.

Íme néhány eszköz amelyet az SQL Injection gyakorlatának egyszerűsítésére használnak a hackelés világában:

  • BSQL Hacker
  • A vakond
  • Tobzoska
  • SQLMap
  • Havij
  • SQLi beöntés
  • SQL Ninja
  • SQL Sus
  • Biztonságos SQL injektor
  • SQL Poizon

2. Cross Site Scripting

Cross Site Scripting vagy XSS olyan támadás, amely kódinjekciós módszert alkalmaz. Az XSS módszer hackert jelent rosszindulatú adatokat adjon meg webhelyre, az a rosszindulatú adat arra készteti az alkalmazást, amire nem szánták.

Leegyszerűsítve: a támadó HTML-kódot vagy bizonyos rosszindulatú kódot illeszt be egy webhelybe, a cél az mintha a támadás a hozzáférhető internetről származna a. Ezzel a módszerrel a hackerek megtehetik kitérő biztonságot az ügyfél felől, majd szerezzen be bizalmas információkat.

Néhány olyan webhely, amely általában kiszolgáltatott az XSS támadásainak:

  • Keresőmotor
  • Bejelentkezési űrlap
  • Megjegyzés oszlop

3. Távoli fájl felvétele

Erre a módszerre gyakran hivatkoznak RFI, nevezetesen az alkalmazott hackelési módszer kihasználni a rendszert. Az RFI módszer ennek egyik módja webes rendszerek behatolása eltekintve az SQL injekciótól. Ez az RFI úgy működik, hogy kihasználja a weboldal hiányosságait a helyezzen be fájlokat az interneten kívülről amelyet azután a szerver végrehajt.

A hackerek az RFI módszerrel megtehetik a következőket:

  • Kód végrehajtása a webszerveren
  • Ügyféloldali kódfuttatás, például Javascript, amely újabb támadást eredményezhet
  • Helyek közötti parancsfájlok (XSS)
  • Szolgáltatás megtagadása (DoS)
  • Adatlopás és manipuláció

4. Helyi fájl felvétele

Helyi fájl felvétele vagy LFI módszer vagyis rosszindulatú kódot kell beilleszteni egy olyan webhelybe, amely biztonsági lyukkal rendelkezik. Ezzel a módszerrel a támadó képes képesek böngészni a szerver tartalmát keresztirányú könyvtár segítségével.

Az LFI egyik leggyakoribb felhasználása a keresse meg az / etc / passwd fájlt. A fájl fontos felhasználói információkat tartalmaz a Linux rendszereken. Ez az LFI módszer majdnem megegyezik az RFI-vel, bár ez a módszer ismert hibákat a régieknél a hatás nagy kockázatnak mondható, mert a hozzáféréshez kapcsolódik héj.

5. DDOS támadás

Támadás DDOS (elosztott szolgáltatásmegtagadás) kísérlet arra, hogy a számítógépes erőforrásokat elérhetetlenné tegye a tervezett felhasználó számára. A hackerek által végrehajtott DDoS-támadások motívumai és céljai eltérőek lehetnek, de a legtöbb DDoS-támadás internetes oldalakra vagy szolgáltatásokra címezve hogy határozatlan ideig ne működjön megfelelően.

Végtelen természetüknél fogva a DDoS támadások nagyon fogyaszthatók sávszélesség és a támadott webhely erőforrásai. Ennek eredményeként a megtámadott webhely tapasztalni fogja le- álnév megközelíthetetlen bárki által.

6. A sebezhetőség kihasználása

Az utolsó módszer, amelyet megvitatunk, az A biztonsági rés kihasználása vagy ha ezt értelmezik biztonsági hiba kihasználása. Ez a módszer valójában magában foglalja a fenti öt módszert, de szándékosan külön magyarázzák, mert többféle kizsákmányolás létezik amelyet külön módszerként alkalmaznak.

Alapvetően ennek a módszernek az az alapgondolata, hogy megtaláljuk biztonsági hiányosságok a webhelyen, és felhasználhatja fontos információk megszerzéséhez, például rendszergazdai vagy moderátori fiókhoz, hogy a támadók könnyen kezeljék az egészet. A sebezhetőség kihasználására két módszer létezik, amelyeket gyakran a hackerek hajtanak végre, nevezetesen módszerekkel Helyi és távoli kihasználás, mindkettőnek megvannak a maga erősségei és gyengeségei.

Ez az 6 módszer, amelyet a hackerek gyakran alkalmaznak weboldalra vagy internetes szolgáltatásra betörni. A hackelés célja valójában a biztonsági rések felkutatása, hogy a jövőben ez ne váljon problémává. De aztán a hackerek visszaélnek vele akik nem felelősek a rendszer meghamisításáért és személyes célú feltöréséért.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found