a személyi igazolvány online ellenőrzésének legegyszerűbb módja 2021-ben

Az e-KTP online vagy internetes ellenőrzése meglepően egyszerű! Így nem téveszt meg egy hamis online KTP-ellenőrző alkalmazás.

Indonéz állampolgárként (WNI), aki legalább 17 éves, Személyi igazolvány (KTP) kötelező.

Ez vonatkozik azokra a külföldi állampolgárokra (WNA) is, akik állandó tartózkodási engedéllyel (ITAP) rendelkeznek, és 17 évesek, vagy házasságban éltek / voltak bandák.

Ebben a cikkben az ApkVenue megmondja, hogyan hogyan ellenőrizhető a NIK KTP más néven a KTP szám online az interneten keresztül! Kíváncsi?

Mi az E-KTP / elektronikus KTP?

Fotóforrás: egy KTP-példa, amelyen ellenőrizheti az online felsorolt ​​KTP-számot.

A KTP jelentése Személyi igazolvány. 2009-es megfogalmazása óta különösen az indonéz állampolgároknak (WNI) azt tanácsolják, hogy váltsák át régi KTP-jüket E-KTP álnév elektronikus-SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY.

Megvalósításának kezdetén az E-KTP Indonézia négy nagyvárosából indult, nevezetesen Padang, Makasszar, Yogyakarta, és Denpasar. Sikeresnek ítélve az E-KTP-t végül országosan, bandában hajtották végre.

Számos oka van annak, hogy a kormány arra kér minket, hogy lépjünk az E-KTP-re, amelyek közül az egyik a keringő és negatív dolgokra használt több KTP-eset megállapításainak száma, például:

 • Kerülje az adófizetést;
 • Takarja el személyazonosságát, például olyan bűnözőket, akik szerepelnek a keresett emberek listáján (DPO);
 • A korrupció vagy más bűncselekmények védelme.

Az E-KTP létezésével remélhető, hogy a közönség szorongása alábbhagyhat, mert most minden információt digitálisan tárolnak, így nehéz manipulálni. KTP számának ellenőrzése szintén könnyebb lesz.

Valójában ez a probléma be van állítva 2013. évi 24. törvény a népességigazgatásról amelyet a következőképpen írnak:

A lakosok csak 1 (egy) KTP-vel rendelkezhetnek, amely nemzeti azonosító számot (NIK) tartalmaz. A NIK minden egyes lakos számára egyetlen személyazonosság, amely az állandó tartózkodási engedély érvényességi idejétől függően egész életen át érvényes az indonéz állampolgárok és a külföldiek számára.

Fotóforrás: Példa az elektronikus KPT-re. A NIK KTP-t online ellenőrizheti.

Azonosító szám (NIK) Az E-KTP-ben található dokumentumok más dokumentumok elkészítésének alapjául szolgálnak.

Néhány ilyen az útlevelek, a vezetői engedélyek (SIM) és az adófizetők azonosító számának (NPWP) elkészítését vagy meghosszabbítását tartalmazza.

Nem csak azon keresztül 2009. évi 26. számú elnöki rendelet a kormány több, az E-KTP-vel kapcsolatos dolgot akar szabályozni, például:

 • A NIK-alapú KTP tartalmaz egy biztonsági kódot és egy elektronikus nyilvántartást, amely a lakosság személyazonosságának igazolására és érvényesítésére szolgál.
 • (2) Az (1) bekezdésben említett elektronikus nyilvántartás tartalmazza a lakó kezének életrajzát, aláírását, útlevélképét és ujjlenyomatát.
 • A lakók kezének összes ujjlenyomatát a népességi adatbázis tárolja.
 • (3) A (3) bekezdésben említett összes lakos kezének ujjlenyomatát a NIK-alapú KTP-re vonatkozó kérelem benyújtásakor kell összegyűjteni, feltéve, hogy: Indonéz állampolgárok esetében ezt a -kerület; valamint a végrehajtó ügynökségnél állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek.
 • (2) A NIK-alapú KTP-ben foglalt, a lakos kézlenyomatának a (2) bekezdésben említett rögzítése tartalmazza az érintett lakosság bal és a jobb kéz mutatóujját.
 • (3) A lakos kezének a (3) bekezdésben említett összes ujjlenyomatának nyilvántartása az érdekelt felek számára a törvényi előírásoknak megfelelően hozzáférhető.
 • Az ujjlenyomat-felvételi eljárással kapcsolatos további rendelkezéseket miniszteri rendelet szabályozza.

Az E-KTP előnyei

Fotóforrás: Az e-KTP előnyei, az a kártya, amelynek segítségével online ellenőrizheti a KTP számát.

Az E-KTP nyilvánvalóan nem csak személyes identitásként funkcionál. Mivel Indonézia egész területén érvényes, az E-KTP-t különféle tevékenységekhez használhatja.

Például például bankszámla létrehozása, kölcsönök igénylése különféle online hitelalkalmazásokra, amelyek jelenleg egyre népszerűbbek, bandák.

E-KTP, amely közvetlenül integrálva van adatbázis rezidencia Központi Belügyminisztérium minden bizonnyal növeli a népességi adatok pontosságát. Körülbelül ez a rendszer!

Ezenkívül az indonéziai E-KTP kifinomultabbnak mondható, mint a Kína és India tulajdonában lévő tartózkodási kártyák. Ennek oka, hogy az E-KTP-nk biometrikus adatokkal és hasábburgonya egyszerre.

Biztonsági szempontból az E-KTP-ket is nehéz hamisítani és másolni. Igen, bár bizonyos esetekben még hamis vagy több E-KTP-t találtak.

Az igazolványok interneten keresztüli ellenőrzése azért is lehetséges, mert az elektronikus KTP rendszer integrálva van a kormányzati elektronikus adatbázisokkal.

Regisztrációkor a tíz kéznyomát a tiszt rögzíti. Az adatokba azonban csak a jobb oldali hüvelykujj és mutató ujjlenyomat kerül be hasábburgonya.

Miért használ az E-KTP ujjlenyomatokat? Legalább három oka van az alábbiaknak, banda.

 • Más biometrikus adatokhoz képest az ujjlenyomatok használata olcsóbb,
 • Az ujjlenyomat alakja akkor sem változik, ha az embernek seb van az ujján, és
 • Ebben a világban egyetlen ujjlenyomat sem azonos.

Különbség az E-KTP és a KTP között

Valójában mi a különbség a régi típusú KTP és az elektronikus KTP között? Van néhány dolog, banda. De teljes egészében az ApkVenue összefoglalta az alábbi táblázatban, igen!

A KTP régi verziójaElektronikus KTP (E-KTP)
Nem lehet adatokat tárolni.Képes adatok tárolására.
Nincs hasábburgonya.Van hasábburgonya.
Korlátozott érvényességi idő (általában 5 év)Az élettartam érvényességi ideje
Anyag laminált műanyagból vagy papírbólAnyag PETG-ből (polietilén-tereftalát)

Ez az új rendszer megkönnyíti és pontosítja a kormány számára az igazolványok online ellenőrzését Jakartában és Indonézia más régióiban, csökkentve a több személyi igazolvány stb. Lehetőségét.

Az E-KTP készítésének feltételei és eljárásai

Tehát a regisztráció előtt természetesen tudnia kell, milyen követelmények és eljárások vonatkoznak az E-KTP elkészítésére? Jelentés a webhelyről e-ktp.com, Az ApkVenue teljesen megadja, itt!

E-KTP regisztráció követelményei

 1. 17 éves.
 2. Mutat egy kísérőlevelet a falu / kelurahan fejétől.
 3. Töltse ki az F1.01 űrlapot (azoknak a lakosoknak, akik soha nem töltötték ki / nincsenek adatok a népesség-igazgatási információs rendszerben), amelyet a falu / kelurahan vezető ír alá.
 4. Családi kártya fénymásolása (KK),

Az E-KTP készítésének eljárása

 1. A kérelmező idézéssel érkezik a szolgálati helyre.
 2. A pályázó várja a sorszám hívását.
 3. A kérelmező a megadott pulthoz megy.
 4. A tiszt a lakosság adatait egy adatbázissal ellenőrzi.
 5. A tiszt személyesen készíti el a kérelmező fényképét.
 6. A kérelmező aláírását az aláírás-rögzítő eszközre helyezi.
 7. Ezenkívül ujjlenyomat-felvételt és retina-vizsgálatot végeznek.
 8. A tiszt aláírást és bélyegzőt helyezett el az idézésen, amely bizonyítékul szolgált arra is, hogy a lakók fényképeket, aláírásokat és ujjlenyomatokat rögzítettek.
 9. A pályázókat haza lehet várni a nyomtatási folyamat eredményére 2 héttel a gyártás után.

Mi a NIK és hogyan kell olvasni a NIK-et?

Fotóforrás: A KTP online ellenőrzésével a hivatalos kormányzati weboldalon alkalmazható kártyák.

A KTP szám ellenőrzéséhez meg kell adnia a NIK-et. Mi a NIK? A NIK a személyi igazolvány száma ahol a szám egyedi és egyes.

Ez azt jelenti, hogy a rendelkezésedre álló NIK nem feltétlenül ugyanaz, mint a mások tulajdonában lévő NIK. A NIK 16 számjegyből áll, amelyeket az alábbi példa szerint alakítottunk ki:

 • A 13. a Tartományok kódexe
 • A 71 a hivatali vagy az önkormányzati törvénykönyv
 • 01 a kerületi törvénykönyv
 • 69 a születési dátum (csak nők plusz +40)
 • 02 a születés hónapját jelenti
 • 57 a születési évet jelenti
 • 005 a lakosság nyilvántartási száma

Tehát arra lehet következtetni, hogy az első 6 számjegy jelzi, hogy hol készült az E-KTP. A következő 6 számjegy az E-KTP tulajdonosának születési dátuma, az utolsó 4 szám pedig a népesség nyilvántartási száma.

De vannak kivételek. A női nem esetében a születési dátum hozzáadódik a 40-hez. Például az illető 1997. április 13-án született, majd az e-KTP-t "530497" -re írják.

Ezután hogyan ellenőrizheti NIK KTP-jét az interneten keresztül? Ezt megteheti egy megbízható kormányzati weboldalon, hogy ellenőrizze, érvényes-e az azonosító száma.

Az E-KTP készítésének korlátai mostanáig

Fotó forrása: Beritagar

A Dukcapil főigazgatója, Zudan Arif Fakrulloh szerint az indonézeknek 2015. január 1. óta kellett volna használniuk az E-KTP-t.

Az adatrögzítés határidejét azonban 2016. szeptember 30-ig elhalasztották, más szóval négy évvel ezelőtt telt el.

Ismét elrontotta ezt a folyamatot egy korrupciós ügy, amelyben magas rangú tisztviselők vagy a nép képviselői vettek részt.

Csak egy megjegyzés, innen: 182,5 millió Azok az indonéz lakosok, akiknek E-KTP-t kell szerezniük, vannak 22 millió akik nem rögzítettek adatokat E-KTP készítéséhez, tudják. Fantasztikus számok, mi?

Eközben (a legfrissebb adatok) az E-KTP-k, amelyeket 2016 júliusáig nyomtattak, 156,1 millió példányban vannak. Azok a lakosok, akik nem rendelkeznek online KTP-vel, természetesen egyetlen webhelyen keresztül sem ellenőrizhetik online személyazonosító okmányukat és NIK-jüket.

Ha nincs E-KTP-je, mik a szankciók?

Fotóforrás: Olyan szankciók, amelyek akkor vannak, ha nincs KTP-je, és ellenőrizheti online NIK-jét.

Milyen következményekkel jár, ha nincs elektronikus KTP-je? Ha az adott dátumig nem rögzített, akkor az adatait blokkoljuk.

Az adatblokkolás eredményeként különféle nehézségeket tapasztalhat a nemzeti személyazonosító szám (NIK) alapján történő közszolgáltatásokhoz való hozzáférésben.

Nehezen tud gondozni olyan fontos dokumentumokat, mint a házassági anyakönyvi kivonatok, a vezetői engedélyek (SIM), a BPJS, az üzleti engedélyek, az oktatás, az építési engedélyek, a banki ügyintézés és mások.

Kár, igen, ha nem tudsz férjhez menni. Nem akarod, hogy ez megtörténjen, igaz?

Ez azt is jelenti, hogy nem alkalmazhatja a NIK KTP megtalálásának módját az online név alapján, amelyet az ApkVenue alább megoszt, banda.

Gyűjtemény a KTP Online ellenőrzéséről az interneten keresztül

Nos, azoknak, akik meg akarják erősíteni az igazságot és figyelemmel kísérik, akik tudják, hogy a tárolt adatokban téves információ található online, ellenőrizheti az e-KTP-jét is.

Itt az ApkVenue lépésről lépésre elmondja ellenőrizze a személyi igazolványt az interneten keresztül amit megtehet a hivatalos oldalon keresztül, akár keresztül is okostelefon hogy praktikusabb legyen.

1. Hogyan ellenőrizhető a KTP az alkalmazás segítségével Mobil

Fotóforrás: Kormányzati webhely, amely segítségével személyi igazolványokat ellenőrizhet az interneten keresztül.

Könnyű a tenyerében különféle dolgokat elvégezni, beleértve az igazolvány ellenőrzését egy alkalmazás segítségével Mobil, mind Androidon, mind iOS-en, nem?

De sajnos ez a módszer nem hivatalos, más néven az adatlopás kockázata. Erre a belügyminisztérium is emlékeztetett 2016 óta, tudja.

A hivatalos honlapról beszámolva a belügyminisztérium hangsúlyozta, hogy még soha nem nyújtott be kérelmet a KTP vagy hasonló ellenőrzésére, amelyet felelőtlen felek valószínűleg visszaélnek.

Ezért arra ösztönzik az embereket, hogy jöjjenek közvetlenül A legközelebbi Dukcapil Iroda ha biztonságosabbá akarja tenni az e-KTP-t.

Hogyan ellenőrizhető a KTP a Belügyminisztérium hivatalos honlapján keresztül

Fotóforrás: Dél-Tangerang kormányzati weboldala, amely felhasználható a NIK KTP online ellenőrzésére.

Ha az alkalmazást használó módszer Mobil nem lehet megtenni, más módon is ellenőrizheti NIK KTP-jét online, valóban!

Az egyik a kormány által biztosított hivatalos weboldalon keresztül történik, különös tekintettel a Belügyminisztériumra és annak személyzetére, bandákra.

Sajnos a múltban ezen a weboldalon keresztül ellenőrizhette KTP-jét az interneten keresztül //dukcapil.kemendagri.go.id/, ez a módszer már nem működik, és úgy tűnik, hogy hivatalosan le van zárva.

De nyugodj meg, használhatod az oldalt is Regionális Lakossági és Nyilvántartó Szolgálat (Disdukcapil) online ellenőrizni a KTP-t Bandung és más régiók számára. De egyértelmű, hogy nem minden régió biztosítja.

Például azok számára, akik rendelkeznek KTP-vel és Dél-Tangerang városban élnek, ellátogathatnak a weboldalra //disdukcapil.tangerangselatankota.go.id/web/cek_nik online ellenőrizni a NIK állapotát online.

Megtalálásához csak be kell írnia a keresési kulcsszót böngésző, "Ellenőrizze személyi igazolványát (a területének neve)" és feltétlenül nyissa meg a hivatalos kormányzati webhelyet a domainen .megyek, Igen!

A Belügyminisztérium Dukcapil weboldalán keresztül könnyebb és praktikusabb az igazolványok ellenőrzése. Megteheti anélkül, hogy közvetlenül meglátogatná az irodát.

Az offline KTP (alternatív) ellenőrzése

Fotóforrás: Alternatív eszköz, ha nem tudja használni az igazolvány-ellenőrzést az interneten keresztül.

A Nyugat-Jáva és az ország más régióinak online KTP-ellenőrzése mellett offline is ellenőrizheti az elektronikus KTP-t.

A Belügyminisztérium fenti ajánlása szerint javasoljuk, hogy forduljon közvetlenül a legközelebbi Dukcapil Irodához az elektronikus KTP ellenőrzésére.

Itt ellenőrizheti a NIK KTP használatát gép kártyaolvasó Különleges E-KTP ki fogja olvasni hasábburgonya a kártyákban, banda.

Nos, erről szól a felülvizsgálat hogyan lehet online ellenőrizni a KTP-t mit tehet biztonságosan, annak bandába készítésének előnyei és hátrányai.

Igen, az ApkVenue ismételten emlékeztet arra, hogy a NIK adatai nagyon fontosak, és azokat bizalmasan kell kezelni. Ne tévesszen vissza más párt, oké.

Sok szerencsét, és továbbra is vigyázzon, bizonyos webhelyeken vagy alkalmazásokban ne vigye be gondatlanul adatait.

Olvassa el a cikkeket is Ellenőrizze a KTP Online-t vagy más érdekes cikkeket a Fanandi Prima Ratriansyah