a hackerek és a crackerek közötti különbség, amelyet senki sem ismer

Még mindig zavaros a hacker és a cracker kifejezésekben? Itt van egy teljes vita a hackerek és a crackerek közötti hasonlóságokról és különbségekről!

Az egyre kifinomultabb technológia fejlődése manapság nyilván nem feltétlenül tesz bűncselekményt kibernetikus csökkent sokkal kevésbé tűnt el teljesen.

Még mindig sok tudatlan kezű hacker van, akik haszonszerzés céljából készek feltörni áldozataik biztonsági rendszereit és hálózatait.

Azonban leszámítva hackerek akikről gyakran beszélnek a közösségben, vannak olyan alakok is keksz akinek a létezése nem kevésbé fenyegető, banda.

Sajnos nem kevesen értik félre ezt a két kifejezést, és úgy gondolják, hogy a hackerek és a crackerek ugyanazok.

De mi a fene a hackerek és a crackerek közötti hasonlóságok és különbségek? Itt van a magyarázat.

A hackerek és a crackerek megértése

Fotóforrás: Műszaki figyelő (Mielőtt megvitatná a különbségeket, vegye figyelembe a hackerek és a crackerek alábbi definícióit).

Mielőtt bővebben megvitatnánk a hackerek és a crackerek közötti hasonlóságokat és különbségeket, valójában már tudja, mit jelent ez a két kifejezés?

Mindkettő negatív képpel rendelkezik a közösségben, a hackereknek és a crackereknek maguknak valójában más jelentése van, tudod, bandák.

Szó szerint, megértő hacker maga az a személy, aki tanulmányozza, módosítja, elemzi és beszivárog egy számítógépes rendszerbe vagy hálózatba.

Annak ellenére, hogy törvénytelen dolgokat csinálnak, a hackerek általában a gyengeségek felkutatását és hibákat egy rendszeren.

Míg, megértő cracker ő maga olyan személy, aki nemcsak behatol és feltör, hanem hajlamos megrongálni egy általa feltört számítógépes rendszert vagy hálózatot.

Valójában nem ritka, hogy a crackerek rossz érdekek miatt lopják el mások személyes adatait.

Ezért ezeket a hackereket ezután két csoportra osztották; Fehér kalap hackerek azoknak is, akik igazi hackerek Fekete fehér hackerek azoknak, akik crackerek.

A hackerek és a crackerek hasonlóságai és különbségei

Szóval, most már megértette, hogy melyek a hackerek és a crackerek?

A kettő meghatározása alapján talán vannak olyanok is, akik már megértenek egy kicsit a hasonlóságokról és a két kifejezés közötti különbségekről is.

A hackerek és a crackerek közötti hasonlóságokról és különbségekről az alábbiakban olvashat.

A hackerek és a crackerek hasonlóságai

Bár mindkettőnek különböző a szó szerinti jelentése, a valóságban a hackerek és a crackerek, bandák között is vannak hasonlóságok.

Nos, azok számára, akik kíváncsiak, íme a hackerek és a crackerek hasonlóságai, amelyeket az ApkVenue több forrás szerint bemutathat.

1. Végezze el a rendszer vagy a hálózat behatolási tevékenységét

Fotóforrás: Art and Ideas (Bár nincs annyi különbség, mint a hackereknél és a crackereknél, a két kifejezésben is van valami közös).

A hackerek és a crackerek közötti párhuzam a legkézenfekvőbb a tekintetben az általuk végzett tevékenységek, banda.

A hackerek és a crackerek egyaránt behatolást végeznek az áldozatok rendszerébe vagy számítógépes hálózatába, meghatározott céllal.

Ez az oka annak is, hogy a hackerek és a crackerek a legtöbb ember gyakran azonosak.

Különbség Hacker és Cracker között

Mivel mindkettőjüknek negatív konnotációja van a közösségben, és mindkettő beszivárgási tevékenységet folytat, más néven hackelés, nem csoda, hogy a hackereket és a crackereket gyakran ugyanazoknak tekintik.

De valójában számos pont különbözteti meg a kettőt, amint azt az ApkVenue a hackerek és a crackerek közötti következő különbségekben tárgyalta.

1. Meghatározás Hacker és Cracker között

Az egyik legszembetűnőbb különbség a hackerek és a crackerek között e két kifejezés, a banda meghatározása.

Mint Jaka az elején kifejtette, egy hacker az, aki elemzi, módosítja és beszivárog egy számítógépes rendszerbe vagy hálózatba.

Azonban, maga a hacker jellege nem káros mert csak beszivárogtak a gyengeség miatt vagy hibákat hogy egy rendszerben van.

Eközben azok, akik beszivárognak és veszteségeket okoznak, például megváltoztatják a webhely megjelenését (szennyeződés), a víruskódok beillesztése és mások az úgynevezett crackerek.

2. A beszivárgás célja

Fotóforrás: Techinasia ID (Az egyik legszembetűnőbb különbség a hackerek és a crackerek között a behatolás célja).

A következő különbség a hackerek és a crackerek között az beszivárgási céljuk számítógépes rendszerbe vagy hálózatba, bandába.

Bár mindkettőnek negatív konnotációja van, de saját definíciójuk alapján a hackereknek valóban vannak olyan céljaik, amelyek pozitívabb dolgokhoz vezetnek.

Ahol a hacker célja behatolni, hogy megtalálják és értesítsék a rendszer gyengeségeit vagy biztonsági réseit, amelyeket aztán jogi úton megoldanak.

Eközben a crackerek behatolnak egy számítógépes rendszerbe vagy hálózatba információk, adatok, fényképek és egyéb fontos dolgok ellopásának célja az áldozaté volt.

Emellett, amint azt a neve is sugallja, nevezetesen a crackerek, hajlamosak elpusztítani egy rendszert, amely minden bizonnyal illegális cselekedet.

Tehát azok számára, akik negatív szándékkal, például jelszavakkal hackelnek az áldozat számlájának átvétele és adatok ellopása érdekében, ez egy példa egy cracker cselekedeteire.

3. Hogyan működik

A két előző ponton kívül a működése a következő hacker és a cracker, a banda közötti különbség is.

A hackerek általában nagyon jól tudják és tisztában vannak azzal, amit csinálnak, és teljes mértékben felelősek érte.

E segítőkész jellege miatt a hackereket általában legálisan alkalmazzák és alkalmazzák.

Ez azonban fordítottan arányos a hackerekkel, a crackerek általában titokban fognak működni, mert káros és illegális céljaik vannak.

Például olyan emberek, akik feltörik az Instagramot, vagy betörnek a WiFi hálózatokba az adatok ellopása céljából.

4. Nyitottság (közösség)

Az utolsó különbség a hackerek és a crackerek között a a hackerek két csoportjának nyitottsága szempontjából ezt, banda.

Hackerek általában tiszta és nyitott közösség hogy elmélyítsék ismereteiket és megértésüket a hálózati rendszerekről.

Valójában gyakran megosztanak ismereteket más hackerekkel is, beleértve az általánosan használt hackeralkalmazásokat is, tudod!

Míg a cracker általában nagyon zárt és rejtett közösség mint a hackerek.

Az OK? Természetesen, mert a keksz jellege egyértelműen negatív és másoknak árthat.

Nos, ez a hackerek és a crackerek közötti hasonlóságok és különbségek megbeszélése, amelyet az ApkVenue különféle forrásokból gyűjtött össze, beleértve a Wikipédiát és a bandákat.

Reméljük, hogy a fenti beszélgetés megválaszolja a hackerekkel és a crackerekkel kapcsolatos összes kérdést, amelyet a legtöbb ember eddig félreértett.

Olvassa el a cikkeket is Out Of Tech vagy más érdekes cikkeket a Shelda Audita


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found