2019 legjobb hoax hírkövető alkalmazás és webhely, hoax generáció!

Egyre több a kamu, és téves információkkal csalhat meg. Ennek elkerülése érdekében az alábbiakban megtekintheti a hoaxkövető alkalmazások és webhelyek ajánlásait!

Szeretsz minden nap híreket olvasni?

Híreket olvashat különböző médiumok segítségével, az újságoktól az alkalmazásokig. A ma ismert hír azonban nem annyira biztonságos.

Számos sajtóorgánum szélhámos vagy hamis híreket terjeszt. Különösen, ha a híreket a közösségi médián keresztül keresi.

A hamisítások elkerülése érdekében az alábbiakban használhat egy hoax hírkövető alkalmazást vagy webhelyet, amelyet az ApkVenue ajánlott!

A legjobb Hoax News Tracker App 2019

Hoax vagy álhírek hamis információ, amelyet úgy állítanak elő, mintha igaz lenne. A pletykákkal vagy pletykákkal ellentétben a kamu szándékosan jönnek létre és terjednek.

Az első becsapásokkal 1661-ben találkozhattunk esetekben Tedworth dobosa, John Mompessonról mesél, akit minden este kísért a dobok hangja.

De végül egy író elárulta, hogy a hangok csak trükk.

Kumparan-ból idézve, a hoax szót csak 1808 körül használták, ami a „hocus” szóból származott. Becsap jelentése van egy varázslatban használt varázslatnak.

Közvetett módon a hoax más emberek megtévesztését jelenti. Hoaxok ma is léteznek, és belépnek a technológia világába.

Indonéziában a Kominfo-nak 1224 hoaxot sikerült megtalálni a különböző hírtartalmakból a 2018. augusztus és 2019. március közötti időszakra.

A hazugságok száma tovább nőtt, különösen a 2019-es indonéziai elnökválasztási folyamat kezdete óta, amely kiváltotta az álhírek és a gyűlöletbeszéd terjedését. Különböző álhírek jelentek meg a közösségi médiában.

Természetesen bosszantani fog, ha hoax híreket eszel, ezért hoax trackerre van szükség, hogy a kapott információk igazak legyenek.

Íme néhány alkalmazás és webhely, amelyek segítségével észlelheti a csalásokat:

1. Fordítsa vissza a Hoax-ot

Először a helyszín Forduljon vissza Hoax, egy online közösségi oldal, amelynek feladata az internetes hamis információk leküzdése.

Jelenthet olyan híreket, amelyeket becsapásnak értékel és negatív hatással van az olvasókra. A webhelyet a következő címen érheti el: turnbackhoax.id.

A jelentéshez csak választania kell "Hoax jelentése" amely az oldal tetején található. Ezután adja meg az összes információt, amely a hoax hírjelentéshez szükséges.

Feltölthet fényképet vagy fájlokat hogy fel akarsz jelenteni. Gyerünk, támogasd a kamu ellenállást, banda!

2. Cekfakta.com

A következő az Tényellenőrzés, egy másik webhely, hogy jelentések útján kövesse nyomon az álhíreket. Ez a webhely valóságos információkat nyújt Önnek számos hír témában.

A Tényellenőrző webhely egy együttműködő tényellenőrző projekt, amelyet a MAFINDO vagy Indonéz Rágalomellenes Társaság.

Ez a webhely együttműködik számos online médiával, amelyeket az AJI és az AMSI támogat.

Használhatja ezt a webhelyet, hogy megtudja az igazságot néhány hír témában, vagy híreket jelenthessen. Szép!

3. BaBe

Kisbaba egy híralkalmazás, amelynek van egy funkciója a hoaxok felderítésére. Ezt a szolgáltatást Hoax Filternek hívják, amelyet az alkalmazásban érhet el.

Ebben a szolgáltatásban kereshet híreket, és magyarázatot ad a hír igazságára. A kamu nyomkövetésen kívül itt mindenféle információs témát elolvashat.

Gyere, töltsd le az alkalmazást alább ingyenesen.

Mainspring Productivity Apps LETÖLTÉS

4. HBT - Hoax Buster Tools

A következő hoaxkövető alkalmazás az HBT - Hoax Buster Tools írta: MAFINDO. Használhatja ezt az alkalmazást a kamu jelentésére.

A jelentéseken kívül nyomon követheti a szöveget és a képeket. A bejelentés meglehetősen egyszerű, és a tényellenőrző webhelyhez hasonlóan megteheti.

Gyerünk, töltse le az alkalmazást, és jelentse a hamis híreket!

5. HoaxEye Twitter

Utolsó az HoaxEye a Twitteren, A HoaxEye nem egy szolgáltatás, hanem egy fiók a Twitteren. Ezt a fiókot széles körben használják hamis hírek jelentésére.

A HoaxEye-hez való jelentkezés módja: említés HoaxEye beszámoló arról a hírről, hogy kételkedik az igazságban, akkor a HoaxEye megadja a választ.

Nemcsak annak megmondása, hogy a hír igaz-e vagy hamisítvány, hanem néhány magyarázat is az igazságról. Vessen egy pillantást a profilra, @hoaxeye a twitteren.

Ez a legjobb álhírkövető alkalmazás és webhely, amellyel elkerülheti az álhíreket.

Mely alkalmazásokat vagy webhelyeket használja gyakran? Írja meg véleményét a megjegyzések rovatban, igen. Találkozunk a következő cikkben!

Olvassa el a cikkeket is Félrevezetés vagy más érdekes cikkeket a Daniel Cahyadi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found