8 dolog, ami miatt a számítógép 6 hónap alatt összeomlik

Ebben a cikkben 8 dolgot szeretnénk elmondani, amelyek 1 év alatt összeomolhatnak a számítógépen. Ha nem akarja, hogy ez megtörténjen, olvassa el ezt a cikket, amíg elkészül.

A tartós számítógép mindenki álma. Olyan érzés, mintha minősített specifikációkkal rendelkező számítógép és hosszú alkatrészek tartóssága növelné az önbizalmat és a termelékenységet. De vajon megfelelően kezelte-e az otthoni számítógépét? Vagy talán még egy nagy kockázatot is jelent, hogy a számítógépének lehetősége legyen egy rövid életre?

Ebben a cikkben szeretnénk elmondani neked 8 dolog, ami miatt a számítógép összeomlik mindössze 1 év alatt. Ha nem akarja, hogy ez megtörténjen, olvassa el ezt a cikket, amíg elkészül.

  • Ez a világ 10 legveszélyesebb hackere (Psst .. Vannak indonéz hackerek, tudod)
  • Ez az eredmény, ha túl gyakran nyomja meg az F5 billentyűt
  • Milyen titokzatos dolgok történnek, amikor megnyomjuk a számítógép Leállítás gombját?

8 dolog, ami miatt a számítógép összeomlik mindössze 1 év alatt

1. Gyenge szellőzés

Minden számítógéphez és laptophoz szükséges levegő szellőzés képes. Úgy tűnik, szinte nincs számítógép burkolat léglyukak nélkül, mert a hőmérséklet érdekében jó keringésre van szüksége hardver aki ébren van. Legtöbben kevesebb figyelmet fordítunk erre a problémára azáltal, hogy a számítógépeket bármilyen helyre és helyzetbe helyezzük. Valójában a számítógépeknek elegendő helyre van szükségük ahhoz, hogy felszívják a hideg levegőt és megszabaduljanak a hőtől belülről. Az olyan helyzetek, mint az asztal alatt vagy a fal felé nézve, olyan pozíciók, amelyeket kerülnünk kell.

2. Felhalmozott por

Van szellőzés, természetesen van ventilátor is. Egy jó számítógépnek jó hűtőrendszerrel kell rendelkeznie. Folyamatosan tiszta szellőzéssel működő ventilátorral van felszerelve. Idővel ezek a rajongók elkerülhetetlenül megtelnek bosszantó porral. Honnan jött a makacs por? Természetesen azért, mert piszokkal teli asztal alatt tartja, vagy az egész helyiségben szétszórt szőrös és szőrös állatokat választja. Ennek a felhalmozódott pornak a hőmérséklete miatt nyilvánvalóan csökken a számítógép teljesítménye hardver kontrollálhatatlanná válik, és hajlamos fokozódni.

3. Laza / sérült kábelek

Ezt szeretjük figyelmen kívül hagyni, kábel minősége a számítógépben. Próbáld beismerni, hogy soha nem vetted észre, hogy a kábelek a PC-n merengenek, ugye. Valójában ennek a kábelnek nagy szerepe van a számítógép élettartamának rövidítésében, ha nincs telepítve.fenntartani jól. A patkányok harapásának meglazult kábelei vagy akár sérülései veszélyeztethetik az egész számítógép biztonságát, mivel nagy réseket nyitnak a víz behatolása vagy rövidzárlat ellen.

4. Túlfeszültség

Néhány ház instabil hálózati helyzetben van. Néha az elektromosság megfelelő feszültséggel rendelkezik, néha hirtelen csökken, és magasan szárnyalhat olyan természeti események következtében, mint a villámlás. Számítógépek, amelyek távollétében közvetlenül kapcsolódnak a kapcsolóhoz stabilizátor nagyon nagy a belső hardver károsodásának kockázata. A hirtelen és időszakosan eső áram károsíthatja ezeket az alkatrészeket, különösen a hirtelen feszültségcsúcsokat.

5. Kikapcsolás

Ez is egyike azoknak a helyzeteknek, amelyeket már sokan tudnak hirtelen áramkimaradás lassan megölheti a hardvert. Hardver Aki a legnagyobb hátrányt érzi ebben a helyzetben, az a merevlemez, az adatvesztés és az alkatrészek károsodásának lehetősége miatt. Az SSD-k szintén ugyanazt a kockázatot fogják érezni, tekintve, hogy ez az összetevő érzékeny adattárolással foglalkozik.

6. Az elem szivárog

Ezek a tippek kifejezetten azok számára szólnak, akik laptopot használnak. Című cikkünkben számos cikket készítettünk, amelyek a laptop akkumulátorának gondozását tárgyalják 5 tipp a nem cserélhető laptop akkumulátorának ápolásához, hogy tartósabb legyen. Ezen felül a laptop akkumulátorainak kezelésével kapcsolatos vitákról is olvashat, hogy az akkumulátor eltávolítható-e a laptopból, vagy sem egy cikk címmel. Távolítsam el az akkumulátort a laptopomból, hogy hosszabb ideig tartson?.

7. Fizikai károk

Ütött vagy leesett a számítógépe használat közben? Nem titok, ha ennek az állapotnak bizony nagy kockázata van. Azok a komponensek, amelyeket a számítógép fenyeget a legnagyobb megrázkódtatások esetén, a merevlemezek és az optikai adathordozók, például a DVD ROM-ok, mivel ezekben az alkatrészekben mozgó alkatrészek vannak. Ha olyan sokk van, amely meghaladja a tűrést, nagy a súrlódás veszélye a belsejében, és károsíthatja az egész alkatrészt. Valóban, most van egy merevlemez a formában SSD olyat, hogy nincs benne mozgó alkatrész, de a számítógép rendellenes felrázása mindenképpen kockázatot jelent, igaz?

8. Zavar a szoftver miatt

Ne véts hibát, szoftver a problémás, de még mindig futó, vagy akár a vírusok szintén nagy szerepet játszanak a számítógép élettartamának csökkentésében. Vírus ill szoftver a problémás megeszi forrás nagy hangerővel, és hangosan aktiválja a processzort. Ez azt eredményezte hardver mint RAM és processzor könnyebben melegedjen és csökkentse ellenállását.

Ez 8 pont arra vonatkozóan, hogy mi okozhatja a számítógép összeomlását mindössze 1 év alatt. Van olyan pont, amit elmulasztott? Ne felejtsd el Ossza meg tapasztalatait az alábbi megjegyzések oszlopban.

Forrás: Makeuseof


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found