magyarázat cpu cache, gyorsabb ram, mint a ddr5!

Ismered ezt az emléket? A memória a CPU gyorsítótár, ahol, ahogy a neve is mutatja, ezeket az adatokat a processzor tárolja. Szeretne további részleteket tudni a CPU gyorsítótárának magyarázatáról? Gyere, nézd meg teljes egészében!

Ha PC vagy laptop memóriájáról beszél, akkor biztosan azonnal utal a RAM-ra, a merevlemezre vagy az SSD-re. Ettől eltekintve azonban van még egy memória, amely még a leggyorsabb is.

Ismered ezt az emléket? A memória a CPU gyorsítótár, ahol, ahogy a neve is mutatja, ezeket az adatokat a processzor tárolja. Szeretne további részleteket megtudni a CPU gyorsítótárának magyarázatáról? Gyere, nézd meg teljes egészében!

  • Íme a DDR5 RAM 4 előnye, a 3. szám a legmenőbb!
  • Ez a különbség az Intel Core i7 és az Intel Xeon processzorok között
  • A Kabylake felavatásával az Intel Indonesia felfedi a különbséget a Skylake-el

A processzor gyorsítótárának funkciója és magyarázata

Fotóforrás: Kép: Teach ICT

Saját tulajdonú videó jelentette Techquickie. Akár a merevlemez, akár az SSD, vagy a RAM, a koncepció valójában adatokat szolgáltat a processzor számára a feldolgozáshoz. De a modern processzorok, mint most, nyilvánvalóan nem rendelkeznek optimális teljesítménnyel, mert gyakran várják az adatokat a RAM-ból, a merevlemezről vagy az SSD-ről.

Emiatt van ilyen CPU gyorsítótár. A koncepció a RAM-hoz hasonlóan működik, csupán annyi, hogy a CPU gyorsítótár sokkal gyorsabb, sőt meghaladja a DDR5-öt. Maga a CPU gyorsítótár általában három szintre oszlik. Nevezetesen L1 cache, L2 cache és L3 cache. Az L1 gyorsítótár gyorsabb, mint az L2 gyorsítótár, az L2 gyorsítótár gyorsabb, mint az L3 gyorsítótár. Míg a kapacitás nagy, az ellenkezője igaz.

Egyszerű ábra: L1> L2> L3 sebesség, L1 kapacitás<><>

Fotóforrás: Kép: APH Networks

A CPU gyorsítótár különböző jellege miatt nagyon gyorsan működhet DRAM (dinamikus RAM). Ez a CPU gyorsítótár is meghívható SRAM (statikus RAM), ahol nem kell frissíteni az adatok mentésekor. De mivel a CPU gyorsítótárának mérete nagyon kicsi, itt csak bizonyos adatokat tárolnak. A többit az adatokat a RAM és a merevlemez tárolja.

Akkor ez a CPU-gyorsítótár mennyire befolyásolja az olyan teljesítményt, mint a játékok FPS-je és mások? Ez az alkalmazás típusától függ, de általában érezni fogja általános teljesítményjavulás. Mivel meglehetősen nehéz összehasonlítani a CPU gyorsítótárai közötti különbségeket, tekintve, hogy a CPU gyorsítótár egyetlen processzor.

Videó elindítva

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Ha megnézzük a fenti magyarázatot, arra lehet következtetni, hogy eddig a RAM-ot használtuk, amely még a DDR5-nél is gyorsabb. Nem gondoltad? Ja igen, ossza meg véleményét!

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket Processzor vagy más érdekes írás Andalas fia.

Transzparens: ShutterStock


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found