10 több ingyenes operációs rendszer, mint a Windows és a Mac OS

Ingyenes operációs rendszert szeretnél telepíteni a laptopodra? Tekintse meg a következő listát 10 olyan ingyenes operációs rendszerről, amelyek képességei nem alacsonyabbak a Microsoft vagy a Mac OS szintjén.

Számítógép vásárlásakor millió ember számára lehet operációs rendszerrel felszerelve Windows vagy MacOS.

Az operációs rendszer szabadnak tűnhet, de nem az. Tehát a gyártónak vagy a gyártónak nyilván fizetnie kell Microsoft licenc telepíteni a termékükre, és ha magunk akarjuk telepíteni, nekünk is meg kell tennünk vásároljon egy példányt az eredetiről.

  • Légy óvatos! 5 Ezt a Windows mappát nem szabad törölni
  • 9 módszer a kém letiltására a Windows 10 rendszeren
  • Miért előnyben részesítik a játékosok a Windows-t a Mac vagy a Linux helyett?

Ingyenes operációs rendszer, több képességgel, mint a Windows és a Mac OS

Mi lenne Mac operációs rendszer? Ugyanez, bár megkapjuk frissítéseket ingyen, csak az emberek számára érhető el aki már vett egy Mac-et.

Valójában, ha olcsóra vágyik, a Linuxon kívül sok ingyenes operációs rendszer létezik. De sajnos a legtöbbjük ritkán ismerik fel. Kíváncsi vagy? Ez 10 másik ingyenes operációs rendszer, amelyekről ritkán hallunk.

1. FreeBSD

Ha használjuk ingyenes operációs rendszer ami nem Linux alapú, akkor valószínűleg ezt használjuk BSD. FreeBSD csakúgy, mint néhány más alapú operációs rendszer UNIX. Más verziók, amelyeket megtalálhatunk, például NetBSD, OpenBSD és PC-BSD.

Lényegében minden operációs rendszer ingyenes ugyanazt az élményt mutatja be mint a Linux használatakor. Minden egyéb szoftver és erőforrás biztosítottak és szükség szerint választhatunk.

Annak ellenére, hogy ingyenes, látszólag van egy része FreeBSD kód több jól ismert termékbe ágyazva, erre példa Apple MacOS, Sony PlayStation 4 és Juniper Router.

2. ReactOS

A legtöbb ingyenes operációs rendszer mindig próbálkozik legyen alternatíva a Windows helyett. Például ezúttal az ReactOS.

Ebben az értelemben az operációs rendszer arra törekszik, hogy olyan legyen, mint a Windows, mindkettőtől kezdve megjelenését tekintve vagy hogy teljesen futtathassa a Windows programokat.

Tehát ezt az ingyenes operációs rendszert alternatív megoldásként választják meg, ahelyett, hogy az operációs rendszert a Microsofttól kellene megvásárolnia.

Ennek ellenére a ReactOS egy erőteljes operációs rendszer nyílt forráskód és szabadon, hogy amikor csak lehet szabadon felhasználhatja.

Ez a projekt részben megvalósított Windows API és működjenek együtt a Bor projekt hogy az összes Windows program futtatható legyen.

3. FreeDOS

Ha te régi számítógép-felhasználók talán megkóstoltad milyen érzés használni az MS-DOS operációs rendszer. Nos, ezúttal megkóstolhatjuk egy kicsit az operációs rendszert Ingyenes DOS. A FreeDOS operációs rendszer olyan, mint visszahozni a rég elhagyott MS-DOS-t.

Találhatunk példákat a FreeDOS fejlesztésére az operációs rendszeren Csupasz csontok, Az operációs rendszer lehetővé teszi számunkra a programok futtatását a régi DOS alatt modern számítógépes berendezések vagy lehet egy virtuális gépben.

4. Haiku

Operációs rendszer Haiku korábban megnevezték OpenBeOS, amely egy nyílt forráskódú operációs rendszer projekt számítógépeken történő használatra X86 és PowerPC. Most a BeOS név megszűnt, és helyébe Haiku lépett.

5. Illumos

Előző Jóslat nevű operációs rendszerrel rendelkezik Solaris. Kezdetben a projektet lezárták, de 2008-ban kezdték újra megnyitni. Aztán az Oracle teljesen leállt OpenSolaris 2010-ben és újra Solaris 11 2011-ben.

Nos, jelenlét Illumos kísérlet az OpenSolaris életben tartására. Mi azonban vagyunk nem tud közvetlenül töltse le az Illumos-t és használja. Ehelyett olyan disztribúciót vehetünk fel, mint a DilOS és Openindiana.

6. Szótag

Szótag alapú operációs rendszer AtheOS, vagyis a klónja AmigaOS amelyet régóta elhagytak. Ez az operációs rendszer otthoni és irodai felhasználókat céloz meg, amelyekben van felhasználói felület és alkalmazás anyanyelvi beleértve böngésző és e-mail alkalmazások.

Könnyűsége miatt ez az operációs rendszer csak 32 MB RAM-mal rendelkező számítógépeken képes futtatni. Ezenkívül telepítés céljából ez az operációs rendszer csak kapacitást igényel merevlemez üres legalább 250 MB.

7. AROS Research operációs rendszer

Ha Szótag az klónozták az AmigaOS-ból, közbenerős szöveg Az AROS kissé más megközelítést alkalmaz. Az AROS valójában azzal a céllal jött létre, hogy hogy binárisan kompatibilis legyen az AmigaOS-szal API-szinten.

Igen, ez hasonlít a ReactOS működésére, amely olyan célokat működtet, mint a Windows, és a Haiku, amely megcélozza a BeOS-t. Tehát az AROS lehetőséget kínál arra, hogy több AmigaOS programot fizetés nélkül használhasson, ráadásul az AROS egy nyílt forráskódú projekt, amely mindenképpen. szabadon használható.

8. MenuetOS

Ezt az operációs rendszert olyan számítógépek számára fejlesztették ki, amelyek teljes egészében nyelvet használnak összeszerelés. Természetesen, ha az operációs rendszer MenuetOS támogatja az összeállítás programozását is forrás hogy nagyon kicsi. Igen, még így is, ez az operációs rendszer képes akár 32 GB RAM-használat támogatására.

9. DexOS

DexOS egy operációs rendszer, amelyet FASM használatával építettek a 32 bites x86 processzor. A DexOS használatával tisztában vagyunk azzal, hogy nem minden asztali operációs rendszer egyforma, például van olyan operációs rendszer, amelynek GUI-ja van, mint egy játékkonzolnak, ez az egyedülálló ebben az operációs rendszerben. Ezenkívül ez az operációs rendszer nagyon könnyű és csak 64 KB RAM-ot igényel.

10. Visopsys

Csakúgy, mint a DexOS, Visopsys szintén egyetlen fejlesztő hobbi projektje alapján fejlesztették ki. Annak ellenére, hogy csak egy ember fejlesztette ki, ez az operációs rendszer tartsa ismertté mint első vizuális operációs rendszer. Úgy tűnik, hogy ez az operációs rendszer nem áll a többi operációs rendszer tetején, ami azt jelenti, hogy több saját kódbázist használ.

Szóval ennyi 10 ingyenes operációs rendszer több képességgel, mint a Microsoft és a Mac OS. van fent olyan operációs rendszer, amelyet fontolóra vehetne? Vagy van még egy listád az ingyenes operációs rendszerekről? Gyerünk, add meg kommentedet alább.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found