hogyan lehet feltörni a jelszót az internetes felhasználói adatok ellopásához

A jelszavak a legértékesebb kincs az internetezők számára. Ne lopják el hackerek. Annak érdekében, hogy még biztonságosabbak legyünk, ismerjük meg azokat a hack módszereket, amelyeket ezek a hackerek általában használnak!

Hackerek tehát az egyik fenyegetés, amelytől sok internet-felhasználó fél. A hackerek ugyanis tudják, hogy az interneten keresztül képesek elemezni, módosítani, betörni a számítógépekre és a hálózatokra. Elborzad, nem? Adataink ellophatók!

Bár nem minden hacker rossz, sok ember használja a jelszavak és mások adatainak ellopásának képességét. Tehát ismerkedjünk meg azzal, hogy a weboldal-hackerek hogyan lopják el a jelszavakat!

  • 5 módja annak, hogy a hackerek megtörik az iPhone jelszavakat, és hogyan lehet őket legyőzni
  • Hogyan lehet megnyitni a RAR jelszót 5 egyszerű lépésben
  • Könnyű módszerek az okostelefon-jelszó hackelésmentessé tételére

Hogyan lehet feltörni egy webhelyet a jelszó ellopásához

Ha mások tudják fiókja jelszavát, akkor az előzményeknek vége. Hogy nem, sok személyes adatnak kell lennie a fiókjában, igaz? Tehát adjon meg egy erős jelszót.

Ahhoz, hogy éberebb legyél, ismerkedjünk meg a következő hackerek által általában használt jelszavak feltörésével!

1. Szótár támadás

Ez a módszer arról ismert, hogy gyors és képes bármilyen erős jelszó megnyitására véletlenül. Miért véletlen? Mivel ez a módszer kitalálja a különböző jelszó-kombinációkat, amelyeket az emberek által széles körben használt "Jelszószótár" segítségével hoznak létre. Ha a jelszava túl általános, azonnal változtassa meg, hogy biztonságban legyen a jelszó-feltörési módszerrel szemben.

2. Brute Force

Ahogy a neve is mutatja, a Brute Force módszer felhasználói arra kényszerítik a gépet, hogy írja be az összes lehetséges szám-, betű- és kombinációt speciális karakterekbe. Ne aggódjon, ez a módszer mindenképpen magában foglalja az összes jelszót a Dictionary Attackben is.

Annak ellenére, hogy ijesztően hangzik, a jelszavak feltörésének ez a módja a hackerek számára is meglehetősen zavaró. Ennek oka, hogy sok időbe telt, mire kipróbálták az összes karakterkombinációt. A hosszabb jelszavak, például 16 karakter összetett kombinációkban, sok időt vehet igénybe a hacker számára.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

3. Adathalászat

Az adathalászat a jelszavak hackerek általi eltulajdonításának egyik módja, a szervezetek vagy hatóságok nevében e-mailek vagy linkek formájában történő "hoaxok" terjesztésével e-mail információk, jelszavak, felhasználói azonosítók és egyéb személyes információk gyűjtésére. Vigyázzon az e-mailekre vagy a linkekre túl jó is igaz; például egy furcsa promó vagy csali.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

4. Szivárványasztal

Azt, ahogyan a hackerek ellopják a hackerek által a jelszavakat, általában arra használják, hogy behatoljanak a hash. Ezt a titkosított jelszót nehéz feltörni egyszerű szövegformává alakították át hash a hosszú.

A behatoláshoz használja a Szivárványasztalt hash funkció és redukciós funkció. Funkció hash meg fog változni egyszerű szöveg így hash, míg ez a redukciós funkció éppen ellenkezőleg jár el. A jelszó feltörése gyorsabb, mint a Brute Force vagy a Dictionary Attack.

5. Malware vagy Keylogger

Ne csak hivatkozásokat nyisson meg, ne telepítsen gondatlanul alkalmazásokat, mert azok tartalmazhatnak egy rosszindulatú programot, amelyet egy billentyűzárral illesztettek be. Ha a suhda fertőzött, akkor minden beírt felhasználói azonosítót, e-mailt és jelszót a trójai rögzít és elküld.

6. Pókolás

A vállalati vagy intézményi jelszavak ellopása érdekében a hackerek általában létrehoznak egy listát azokról a jelszavakról, amelyek pontosabbak a célhoz kapcsolódóakhoz. Így már nem kell pazarolni az időt a Brute Force módszerrel, amely véletlenszerűen adja meg a jelszavakat.

A hackerek általában egy bizonyos jelszó kitalálására képesek Pókháló weboldalak meglátogatása, oldalak olvasása és különféle egyéb kapcsolódó információk megjegyzése. Tájékoztatásul a Web Spiders olyan speciális program, amelyet az internetes tartalom indexelésére használnak, például a keresőmotorok.

Tehát 6 módon lehet feltörni a webhelyek jelszavait, amelyeket a hackerek általában használnak az interneten. Azáltal, hogy tudjuk, hogyan lopják el adatainkat és jelszavainkat, bölcsebbek lehetünk abban, hogy még biztonságosabbá tesszük adatainkat.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found