lassú internet? Ellenőrizze a különbséget az Mbps és az Mbps között!

Meglepődtem, mert a kapott internetes sebesség nem felelt meg a hirdetésnek. Miért van az, hogy? Talán nem érti a különbséget az Mbps és az MBps internetes sebesség között.

A mobilszolgáltató internetes csomagjainak hirdetéseiben gyakran láthatja őket, beleértve az internet sebességét is. Nem csak az olcsó internetes csomagok árát keresi, hanem egy stabil és gyors internetet kínáló internetcsomagot is, igaz?

A legtöbben azonban gyakran érzik magukat meglepettnek, mert a kapott internetes sebesség nem egyezik a hirdetéssel. Miért van az, hogy? Talán nem érti a különbséget az Mbps és az MBps internetes sebesség között.

  • Miért nem egyezik az internetes sebesség a hirdetésekkel? Itt van 6 ok
  • Hogyan lehet felgyorsítani az Android és a PC internetkapcsolatát Automatikus gyorshajtás!
  • Trükkök a torrentletöltések felgyorsításához akár 200 százalékig is

Különbség az internet sebességében

Ha olyan internetes csomaghirdetést néz meg, amely az internetet felírja, akkor az felgyorsul 3,1 Mbps ahhoz képest 387,5 KBps; melyiket választja? Annak ellenére, hogy mindkettőjük internet-sebessége azonos! Hogy-hogy?

A különbség Mbps és KBps

Ha úgy találja, hogy az internet sebessége lassabb, mint amit hirdetnek, ne csalódjon azonnal. Először próbálja meg megnézni a következő táblázatot:

MértékegységJelentése
MBpsMegabájt másodpercenként
MbpsMega bit másodpercenként
KBpsKilo bájt másodpercenként
KbpsKilo bit másodpercenként
MBMega bájt a fájl méretéhez
Bbájtokat
bcukorrépa
1 bájt8 bit

Tehát, bár hasonlóan néznek ki, az értékek nem azonosak, az MBps és az Mbps között mindegyiknek más jellemzői és jelentése van. Előfordulhat, hogy rosszul értelmezte a hirdetést, és akkor dühöng, ha lassú az internet.

Például előfizetéskor válasszon egy olyan internetcsomagot, amely akár 185Mbps letöltési sebességet kínál. Ez azt jelenti, hogy letöltéskor ekkora sebességet fog elérni tudod! De:

185Mbps = 185000kbps, ez 185000/8 = 23,125 KBps vagy körülbelül 23MBps

Miért választják az operátorok a 185Mbps sebességet a 23MBps helyett? Annak ellenére, hogy a sebesség mindkettőnél azonos. Csak ha megnézed a számokat, akkor ez nyilvánvalóan vonzani fog, mert nagyobbak és gyorsabbak, ugye?


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found