a legújabb androidos verziók sorrendje és története 2021

Az Android verziók sorrendje ennek az operációs rendszernek a kezdeti kiadásától a 2021-es legújabb verzióig terjed. Nézze meg a teljes történetet ebben a cikkben.

Az Android OS felhasználói, de nem ismerik a teljes előzményeket és az Android verzió sorrendje az elsőtől a jelenig? Nagyon helyes, az ApkVenue itt teljes körűen áttekinti.

A felmérés alapján Android operációs rendszer továbbra is a legnépszerűbb mobil operációs rendszer élén áll, amely vetekszik az iOS-szel. Tényleg őrült, igaz?

Nem meglepő, mert az Android OS rendelkezik tulajdonságokkal nyílt forráskód hogy a HP gyártója és a felhasználók egyaránt módosíthassák.

Ezen kívül az Android telefonok is változatosabbak. Szeretne 1 millió mobiltelefont, több mint egy tucatmillió van. Természetesen a specifikációkkal felvértezve yahud.

Nos, ha tudni akarja ennek az operációs rendszernek a történetét, és felismeri a teljes verziósort, az első verziótól kezdve a legújabb Android verzió, továbbra is kövesse ezt a cikket, igen!

Az Android operációs rendszer létrehozásának korai története

Fotó forrása: jetruby.com

Mielőtt belekezdenénk az Android sorrendjét illetően az Android legalacsonyabbtól a legmagasabb verziójáig tartó vitába, jobb, ha először áttekintjük az Android történetét, nézzük!

Az Android típus fejlesztése még a 2000-es évek elején elkezdődött, tudod! Mielőtt a Google megszerezte, operációs rendszer (OS) nevű cég fejlesztette ki Android Inc..

A céget, amelyet 2003 októberében a kaliforniai Palo Altóban alapítottak, a Andy Rubin, aki együttesen az Android atyjaként is ismert Gazdag bányász, Nick Sears, és Chris White.

A későbbi fejlesztések során az Androidot végül a Google vásárolta meg, amíg 2008-ban megjelent HTC Dream, az első Android operációs rendszerrel felszerelt mobiltelefon.

Nos, az Android teljes történetének elolvasásához az ApkVenue mindent áttekintett az alábbi cikkben, banda. Kérlek, figyelj, igen!

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

A legújabb és legteljesebb Android-verzió sorrendje 2021 februárjáig

Fotóforrás: businessinsider.com

Az Android verzió neve nagyon egyedi, mert különféle neveket használ az édes ételek, bandák számára. Kíváncsi az eddigi teljes listára?

Itt egy áttekintés az első Android-verzió sorrendje a legújabb Android-verzióra tovább, banda!

1. Android 1.0 és 1.1: Astro (Alpha) és Bender (Beta)

Fotóforrás: bleepingcomputer.com

Az Android mindkét korai verzióját kissé furcsán hallhatja. Ennek oka a verzió Android 1.0 Astro (Alpha) és Android 1.1 Bender (béta) nem került nyilvánosan kereskedelmi használatra.

Felület Maga az Android 2008 szeptemberében indult először Andy Rubin közreműködésével, aki jelenleg az Android atyja.

Annak ellenére, hogy nem használták az édes étel elnevezést, ez a két Android operációs rendszer minden bizonnyal úttörő. Ennek oka, hogy itt kezd elhaladni az Android OS rendje okostelefon első, HTC Dream, banda.

2. Android 1.5: Cupcake

Fotóforrás: androidheadlines.com

Az első Android-verzió nem használt nevet desszert, ez különbözik a legújabb Android verziótól, amelyet 2009-ben adtak ki.

Az Android 1.5 ezen verziójától kezdve az Android név minden egyes elindított verzióhoz, az bandához használja az édes ételek nevét.

Android 1.5 Cupcake 2009. április 30-án jelent meg, egyetlen eszköz különféle funkcióival okostelefon cserélni kiemelt telefon abban az időben.

3. Android 1.6: Fánk

Fotó forrása: featuredtechnology.com

Természetesen a megjelenés elején az Android operációs rendszer még mindig sok mindent tartalmaz hibákat amely a fejlesztőt fejlesztésekre kötelezi.

Ezt is megtették Android 1.6 fánk amely 2009. szeptember 15-én jelent meg. Igen, ez azt jelenti, hogy nincs még egy év sem az Android 1.5 Cupcake megjelenése óta, vagy csak 5 hónap különbség van!

Az Android-típusok számos frissítést is felvesznek, különösen a képernyős támogatást okostelefon a nagyobbik, banda.

4. Android 2.0 és 2.1: Eclair

Fotóforrás: wired.com

Csakúgy, mint az előző verzió, a következő legújabb Android OS, mégpedig Android 2.0 és 2.1 Eclair, továbbra is a fedezésre szolgál hibákat még mindig megtalálható az operációs rendszeren Mobil ez.

Ezenkívül az Android különféle érdekes funkciókat is tartalmaz, amelyek az Android OS alapján készen állnak az okostelefon-felhasználók használatára.

Például a Bluetooth funkciók támogatása a fényképezőgép-funkciók felé kezd eladási pont lenni okostelefon abban az időben. Az Android 2.0 és 2.1 Eclair alkalmazást ilyen eszközökön használják HTC Nexus One.

5. Android 2.2: Froyo (fagyasztott joghurt)

Fotóforrás: androidheadlines.com

Ebből az Android-verzióból indulva úgy tűnik, hogy széles körben kezdték ismerni okostelefon márka. Android 2.2 Fagyasztott joghurt aka Froyo először 2010. május 20-án jelent meg.

Bár egyeseknél elkezdték használni márkaugyanakkor az Android továbbra sem képes felvenni a versenyt a piacot uraló Symbian-szal kiemelt telefon.

Az Android 2.2 Froyo besorolás növeli a munkasebességet, az USB funkciókat lekötés, WiFi csatlakozási pont, valamint a biztonsági funkciók, a banda.

6. Android 2.3: Mézeskalács

Fotó forrása: deviantart.com

Nem egy éve, Android 2.3 mézeskalács 2010 decemberében indult újra számos jelentős fejlesztéssel.

Különösen így van ez a személyes álnéven felhasználói felület amelyet ilyen típusú Androidon, bandán használnak.

Ennek az Android-verziónak a nevéből kiindulva sokat okostelefon márka aki az Android operációs rendszer segítségével kezdett el pillantani. Az egyik a Samsung Galaxy sorozat ami a közelmúltig népszerű.

7. Android 3.0 és 3.2: Méhsejt

Fotó forrása: cultofandroid.com

A felhasználók számára okostelefon talán kicsit ismeretlen lesz az Android ezen verziója. Természetesen banda.

Mert, használja Android 3.0 és 3.2 méhsejt akik ezt a méh ikont használják, kifejezetten táblagépekre készült.

Természetesen az Android 3.0 és 3.2 Honeycomb kiadása 2011. május 10-én a Samsung támogatására szolgál, amely megkezdte a táblagépek kiadását Samsung Galaxy Tab Sorozat hogy versenyezzen az Apple iPad-szel.

8. Android 4.0: Ice Cream Sandwich

Fotó forrása: technobuffalo.com

Ettől eltekintve az Android kiadott egy verziót is Android 4.0 Ice Cream Sandwich hátulja az eszköz számára van fenntartva okostelefon.

A következő legújabb Android rendszert 2011. október 19-én adták ki, és még mindig használja a nevet desszert.

A név eddigi leghosszabb verziójával az Android 4.0 Ice Cream Sandwich számos frissítést kínál. Kezdve az animációtól, amely egyre simább, egyszerűbb és könnyebben használható.

9. Android 4.1 és 4.3: Jelly Bean

Fotó forrása: technobuffalo.com

Ha korai életkorától kezdve androidos okostelefon-használó, akkor biztosan észrevette azokat a jelentős fejlesztéseket, amelyek érezhetőek voltak a használata során Android 4.1 és 4.3 Jelly Bean.

Ez az Android operációs rendszer először 2012 júniusában jelent meg számos fejlesztéssel, különösen a grafikus feldolgozó szektorban.

Ily módon természetesen az Android 4.1 és 4.3 Jelly Bean fokozott funkcionalitást nyújthat felhasználói felület és Vsync technológia amelyet használ.

10. Android 4.4: KitKat

Fotóforrás: digitaltrends.com

Név használata márka híres rágcsálnivalók, Android 4.4 KitKat először 2013 októberében jelent meg. banda.

Korának legjobb Android-verziója mondhatni a legkedveltebb Android-típusnak, mert szinte minden eszközt támogat okostelefon ebben a világban.

Ennek oka, hogy az Android 4.4 KitKat jó optimalizálást tud nyújtani, beleértve az eszközöket is okostelefon amelynek specifikációi nem megfelelőek, vagyis akkoriban meglehetősen alacsony.

Az Android OS következő rendelése. . .

11. Android 5.0 és 5.1: Nyalóka

Fotó forrása: extremetech.com

Az Android több verziójától kezdve visszafelé, az Android és a Google is rendszeres időközönként frissíteni kezdte operációs rendszereit.

Beleértve Android 5.0 és 5.1 Lollipop amelyet 2014 júniusában adtak ki és avattak fel. Mondhatni, ez az Android sorozat úttörő szerepet játszik a gyártásban zászlóshajó okostelefon kellően minősített előírásokkal.

Ez az Android-verzió támogatja a 64 bites architektúrát, amely lehetővé teszi a RAM használatát 3 GB felett. Egyikük Asus Zenfone 2 amely akkor 4 GB RAM-ot hordozott.

12. Android 6.0: Marshmallow

Fotóforrás: pcmag.com

Android 6.0 Marshmallow hogy az Android előző verziójának utódja legyünk. Ezt az operációs rendszert először 2015 májusában vezették be, és 2015 októberében adták ki.

Ennek az Android operációs rendszernek a neve egyértelműen növeli a biztonsági rendszert azáltal, hogy bemutatja ujjlenyomat-érzékelő mint használt biometrikus biztonsági rendszer.

A képernyő lezárása mellett ujjlenyomat-érzékelő használható a Google Play Áruház hitelesítéséhez és az Android Pay használatával történő vásárlásokhoz.

13. Android 7.0 és 7.1: nugát

Fotóforrás: androidpit.com

Egyelőre az operációs rendszer Android 7.0 és 7.1 Nugát még mindig használható néhány okostelefon régi iskola.

Az Android 7.0 és 7.1 Nougat-ot először 2016 júniusában vezették be Nugát-sávos Android robot-ikonnal.

Ez az Android verzió megváltozott a felület megjelenése tekintetében. Ezen kívül vannak még jellemzők osztott képernyős hogy egyszerre két alkalmazásra ossza fel a képernyőt.

14. Android 8.0 és 8.1: Oreo

Fotóforrás: cnet.com

Továbbá, Android 8.0 és 8.1 Oreo az Android operációs rendszer, amelyet számos okostelefonon széles körben használnak, amelyek közül az egyik lehet az Ön által jelenleg használt okostelefon.

Ezt az Android verziót stabilan adták ki 2017 augusztusától, és az Android 8.1.0 Oreo verzióval frissítették.

Az Android 8.0 és 8.1 Oreo a második Android-verzió, amely a név édességét használja márka híres az Android 4.4 KitKat után.

Az Android Oreo operációs rendszer élményt nyújt többfeladatos amely alkalmasabb az előző verziónál. Vannak még Treble projekt amely lehetővé teszi a felhasználók számára a frissítések gyorsabb megszerzését.

15. Android 9.0: Pie

Fotóforrás: teletec.it

Aztán vannak generációk Android 9.0 Pie amelyet hivatalosan 2018 augusztusában vezettek be. Ez az Android operációs rendszer sok változást kínál, különösen az új kialakítású HP számára.

Például az Android 9.0 Pie formában biztosítja a navigációt gesztus amely felváltja a Home, a Vissza és a Legutóbbi alkalmazások fizikai gombokat.

Egyéb funkciók, amelyek nagyon hasznosak, az értesítési rendszer, a fényerő szabályozása a rendszer számára képernyőkép legújabb verzió, amely megkönnyíti az Ön számára.

16. Android 10

Fotóforrás: computerworld.com

Aztán ott van a legújabb Q verzió vagy az Android 10 verzió, amelyet éppen 2019. március 13-án indítottak el, és jelenleg még csak néhány Android mobileszközre korlátozódik.

Az Android most kiadott legmagasabb verziója az első, amelyet beágyaznak a sorozatba okostelefon A Google, nevezetesen a Google Pixel, a Google Pixel XL, a Google Pixel 2, a Google Pixel 2 XL és mások.

A legfrissebb 2019-es Android-verzió egyik funkciója Sötét mód más néven sötét mód, amely állítólag képes javítani az akkumulátor teljesítményét.

17. Android 11

A névadási ciklus neveket használ desszert leállt, miután a Google kiadta az Android 10-et.

A 2020-ban megjelent számos Android 11-funkcióval élvezheti ezt a verzió kiadását, például a korábbinál kifinomultabb biztonsági funkciók.

Ettől eltekintve számos más érdekes funkciója van az Android 11-nek. Mint például az értesítések, a képernyőfelvevő további alkalmazások nélkül, kép a képben, hosszú képernyőképek készítéséhez.

BÓNUSZ: A legfrissebb Android operációs rendszer (operációs rendszer) frissítése 2021-ben

Miután megismerte az Android verzióinak történetét, magyarázatát és sorrendjét a 2008-ban kiadottól a legújabbig, mindenképpen érdekelni fogja Android OS frissítés te, kérlek?

Az Android OS verziójának frissítése a legújabb verzióra rengeteg előnnyel jár, tudod. A legújabb alkalmazás-támogatástól, a legfejlettebb szolgáltatásoktól és még sok minden mástól kezdve.

Eddig három fő módja van az Android verzió frissítésének: OTA (Over The Air), keresztül szoftver PC-n, és keresztül is egy Android telefon gyökereztetése Ön.

Ha meg szeretné próbálni frissíteni Android operációs rendszerét, akkor az ApkVenue teljes magyarázatát a következő cikkben láthatja:

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Nos, végre már tudod a legújabb Android 2021-es verzió sorrendje és a legteljesebb a kezdetektől a mai napig, igaz?

Akkor szerinted mi a megfelelő név a következő Android Q kódnévnek, bandának? Na gyere, Ossza meg véleményed a megjegyzések rovatban!

Olvassa el a cikkeket is Android vagy más érdekes cikkeket a Satria Aji Purwoko


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found