hogyan lehet könnyen lábjegyzeteket készíteni szavakban

Nem érted, hogyan kell elkészíteni egy lábjegyzetet vagy lábjegyzetet egy papírhoz vagy szakdolgozathoz? Tekintse meg a következő cikket arról, hogyan készítsen lábjegyzetet a Wordben, banda!

Amikor feladatokat, dolgozatokat vagy téziseket ír, a lábjegyzeteket gyakran fontos elemnek tekintik.

Lábjegyzet vagy a lábjegyzet a jegyzetek vagy további információk listája, amely az oldal alján található. A lábjegyzetek általában leírást tartalmaznak, amely megmagyarázza az idézet forrását.

Tehát már tudja, hogyan lehet egyszerűen létrehozni lábjegyzeteket a Microsoft Word-ben? Ha még mindig zavarban van az elkészítésével kapcsolatban, itt megosztjuk a lábjegyzet vagy lábjegyzet elkészítésének lépéseit.

A lábjegyzetek készítésének egyszerű módjai

Lábjegyzetek létrehozása a Microsoft Wordben nagyon egyszerű, tudod, bandák. Eddig 3 módon lehet lábjegyzeteket vagy lábjegyzeteket létrehozni a Microsoft Word programban.

A következőkben gyakorolhatja magát otthon:

1. Hogyan készítsünk lábjegyzeteket közvetlenül a Microsoft Word oldalakon

Az első lábjegyzet elkészítéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy kattintson duplán a Microsoft Word oldal aljára. Ezután az oldal automatikusan lábjegyzet módra vált.

2. Hogyan készítsünk közvetlen lábjegyzeteket az Alt + Ctrl + F billentyűkombinációval?

A Word lábjegyzetének elkészítésének második módja a gyorsbillentyű megnyomása (Alt + Ctrl + F) számítógép vagy laptop billentyűzetén. Ezután azonnal létrehozhat egy lábjegyzetet.

3. Hogyan készítsünk lábjegyzetet a Menüsoron keresztül

Az utolsó utat megteheti hozzon létre lábjegyzeteket a Referenciák menüben. Valójában ez nem olyan nehéz, csak kissé bonyolult, mert a menü kissé el van rejtve. Itt vannak a lépések:

  • Nyissa meg a Microsoft Word dokumentumot vagy fájlt, amelyhez lábjegyzetet szeretne hozzáadni. Jelölje ki és jelölje meg a lábjegyzetben szereplő idézetet.
  • Kattintson a sávra Hivatkozások azután Helyezze be a lábjegyzetet.
  • Ezután töltse ki a szükséges információkat vagy hivatkozásokat.
  • Haladó lábjegyzet létrehozásához ismételje meg a fenti lépéseket. Ezután töltse ki az imént létrehozott lábjegyzetben szereplő információkat.

Írásformátum és lábjegyzet példa

Ha fentebb, az ApkVenue több módszert is elmagyarázott a lábjegyzetek készítéséhez a Word-ben, most szeretnék elmondani néhány, a papírokban általánosan használt lábjegyzet-írás formátumát.

Ön Kívánt tartalmazzon az internetről származó idézetek lábjegyzetét vagy lábjegyzetét, könyveket, dolgozatokat, téziseket és más forrásokat. Mert ha nem szerepel a listán, plágiummal vádolhatják meg.

1. Hogyan készítsünk lábjegyzetet az internetről.

Írás formátuma:

Szerző neve, bejegyzés címe az internetről, web URL, (a hozzáférés dátuma és ideje).

Példa:

Andini Anissa, 3 egyszerű módszer a lábjegyzetek készítéséhez a Microsoft Wordben, //jalantikus.com/tips/cara-membuat-footnote, (hozzáférés: 2019. február 21., 08.00).

2. Hogyan készítsünk lábjegyzeteket a könyvekből.

Írás formátuma:

Név, könyvcím / forrás, (Kiadás helye: Kiadó, megjelenés éve), oldalszám.

Példa:

Alisyahbana, Sutan Takdir. 1957. Az indonéz nyelv harcának és növekedésének története. Jakarta: Pustaka Rakyat.

Ha a könyvet két ember írta, akkor minden nevet fel kell írni, de nem kell megfordítania a második szerző sorrendjét.

Joko, Amril és Tri Ardian. 1998. Útmutató a weboldal készítéséhez. Jakarta: Tanto Kiadó.

3. Hogyan készítsünk lábjegyzetet naplóból vagy papírból

Írás formátuma:

Hivatkozási szám Szerző neve, cikk címe (dőlt betűvel), folyóirat vagy folyóirat neve, annak kötetével és számával együtt, a megjelenés éve, az oldal száma.

Példa:

Yahya Saputra, Nők elleni erőszak az iszlám törvényekben, Asy-Sharia, 6. kiadás, 2016. április, p. 15.

4. Hogyan készítsünk lábjegyzetet tézisből / tézisből / értekezésből

Írás formátuma:

Hivatkozási szám Szerző neve, papír típusa: a papír címe dőlt betűvel (Kiadás helye: Kiadó, Megjelenés éve), Az idézet forrásoldala.

Példa:

Michael Nasution, Tézis: Médiapropaganda az általános választásokon Dududuu államban (Jakarta: ABCD University, 2019), 8. oldal.

Néhány fontos dolog a lábjegyzetek készítésében

  • A lábjegyzetek szükség szerint szerkeszthetők. Például a betűméretet, vastag betűvel szedett, megdőlt, és a lényeg.

  • Te is változtassa meg a lábjegyzet színét szükség szerint, vagy változtassa meg a lábjegyzet helyzetét, például balról jobbra vagy középre.

  • A lábjegyzetek írásának szabványai eltérnek. Javasoljuk, hogy állítsa be a kért feltételeknek.

Ennyit arról, hogyan lehet egyszerűen lábjegyzeteket készíteni a Microsoft Word-ben. Egyes főiskolákon a lábjegyzeteket alig használják. Mindezek mellett remélhetőleg ez a cikk hasznos lehet és betekintést nyújthat!

Olvassa el a cikkeket is Microsoft Word vagy más érdekes cikkeket a Andini Anissa.