továbbra is használni szeretné az indihome-ot?

E cikk segítségével vizsgáljunk meg többet arról, hogy mi is történt valójában a Telkom és a felhasználói között, és igaz-e, hogy az IndiHome csal az árak és a csomagok egyoldalú megváltoztatásával úgy, hogy

Az elmúlt hetekben sokféle hír sokkolt minket IndiHome. A Telkom nevű állami vállalat által nyújtott szálhálózati szolgáltatás haragot váltott ki a felhasználóiban a tarifák és csomagok változása miatt, amelyeket további jelentések nélkül egyoldalúnak tekintenek.

E cikken keresztül nézzük meg közelebbről, mi is történt valójában Telkom felhasználóival, és hogy valódi pártok-e IndiHome csalás elkövetése az árak és a csomagok egyoldalú megváltoztatásával, hogy a felhasználók becsapják magukat e változásoktól.

  • 99/100 IndiHome-előfizető nem olvassa el az előfizetéseket az első előfizetéskor!
  • Tomboló tiltakozások a Telkom Speedy kényszerű reklámjai ellen
  • TELKOMSEL vagy XL? Ez az üzemeltető Indonéziában a leggyorsabb 4G LTE sebességgel

IndiHome, A szálas internetes hálózat hajlamos a felhasználók tiltakozására

Az IndiHome a Telkom legújabb szolgáltatása, amely internet-, telefon- és interaktív TV-hálózatokat kínál. E szolgáltatás révén a Telkom reméli, hogy a későbbi otthoni telefonhasználók a tévé és az internet előnyeit is kihasználhatják ugyanazon a hálózaton keresztül, mint a telefon.

Az azt követő első hónap során IndiHome tömegesen népszerűsítette csomagját, rengeteg ember csatlakozott. Sajnos január vége és február eleje felé az IndiHome felhasználói végül különféle panaszokat kezdtek benyújtani, aminek eredményeként úgy érzik, hogy a Telkom egyoldalúan megváltoztatta az IndiHome árait és csomagjait.

Az a felhasználó, aki idegesíti ezt az egyoldalú változást Tere Liye, regényeiről ismert író legjobban eladott. Még a Facebook-fiókján keresztül is sértő hangon kellett írnia a bosszúság állapotát, hogy képviselje más, nem hallott felhasználók hangját.

* Legyen óvatos Feliratkozás az Indihome-ra. Úgy döntöttem, hogy megírom ezt a jegyzetet, mert nemcsak 1 vagy 2 ember nyújtott be panaszt. Több ezer közülük még ennél is több volt. Néma hangok. Úgy döntöttem, hogy a hangomat és az övéiket át kell adni, függetlenül attól, hogy a nagyvállalatok hallják-e, végül is az volt a feladata, hogy végül is a legtöbb esetben, amikor egy vállalat túlságosan uralja a piacot, nincsenek versenytársai, a fogyasztók nem sokat tehetnek. (a teljes szöveg a következő oldalon olvasható: link következő: //www.facebook.com/tereliyewriter/posts/1089067531143814)

Az online petíciók megjelenése az IndiHome egyoldalú változásainak eredményeként

kívül Tere Liye és ezernyi más idegesített IndiHome-felhasználó, egy nevezett felhasználó Katsuo Ono még petíciót is tett online című Change.org weboldalon A Telkom, aki önkényes az ügyfelekkel szemben, egy oldalról megváltoztatja a promóciós politikát, ami a netezők körében egyre forróbb parazsat eredményezett. Ezt a BUMN, a Menkominfo és a Telkom miniszterhez intézett petíciót nem lehet lebecsülni. Tól től 15 000 ember a petíció aláírására, amíg ez a cikk meg nem készült 10.900 ember akiket sikeresen felkaroltak és ugyanazt a véleményt nyilvánították.

Tere Liye elmondásaival összhangban Katsuo csalódását fejezte ki az IndiHome iránt is, amiért egyoldalúan megváltoztatta a csomag szabályait. Ezek a változások magukban foglalják: az internetes csomagok módosítása korlátlan anélkül, hogy FUP lenne korlátlan a FUP-tal. Emellett sajnálta több tévé elvesztését is, amelyet korábban a Telkom ígért.

Most már tudjuk, hogy mekkora hatása van ennek az önkényes változásnak az IndiHome csomagban? De vajon valóban helytelen-e az, amit a Telkom tett, és amit több ezer felhasználó tiltakozik?

Az IndiHome GYIK, amely a fő fegyvere

Valójában nem a Telkom használja ki az ilyen helyzeteket. Az elsőtől kezdve sok esetben módosították a szolgáltatók szabályozását, mert ezeket a szabályokat felvették a GYIK-be és EULA adott a felhasználónak. A fejlesztő általában pontot tesz a szabályba, amely ezt kimondja felhasználó vállalja, hogy felhatalmazást ad a szolgáltatóknak a meglévő csomagok és szolgáltatások egyoldalú módosítására.

Sajnos, javarészt felhasználó lusta elolvasni, mert a szabályok túl sokak, bonyolultak és olyan kijelzőbe vannak rendezve, amelyet nem kényelmes elolvasni. Erre panaszkodtak Tere Liye, Katsuo és néhány IndiHome-felhasználó. Úgy érzik, hogy ezen előírások miatt a Telkom egyoldalúan és hirtelen megváltoztathat mindent, amit nyújt.

Szóval kipróbáljuk az IndiHome-ot? Vagy kipróbáltad már? Ne felejtsd el Ossza meg véleményét az alábbi megjegyzések oszlopban.

Ookla Apps Networking LETÖLTÉS

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found