sürgős! ez a különbség a nyílt forráskódú szoftverek és az ingyenes programok között

A számítógépek világában nem választ el külön a szoftver használatától. Mivel maga a számítógép fontos része. Ezért nagyon fontos tudni, mi a különbség a nyílt forráskódú és az ingyenes szoftver között.

A számítógépek világában nem fog elkülönülni az alias szoftver használatától szoftver. Ez maga a számítógép fontos része.

Szoftver maga egy speciális kifejezés a digitálisan formázott és tárolt adatokra, beleértve a számítógépes programokat vagy alkalmazásokat. Más szavakkal, a szoftver a számítógépes rendszer immateriális része.

A szoftverfejlesztéshez egy "programozási nyelv" szükséges programozó majd egy fordítóalkalmazással fordítják össze, így kódgá válik, amelyet a gép felismerhet hardver.

  • 10 legjobb PC és laptop képernyő felvevő alkalmazás 2020-ban, ingyen!
  • 7 módja annak, hogy valódi számítógépes hackerké válj
  • A vírusok víruskeresése és felszámolása víruskereső nélkül

Sürgős! Ez a különbség a Freeware és az Open Source között

Nos, többféle szoftver létezik, beleértve az ingyenes szoftvert (freeware), a próbaverziót (shareware / trialware), az állandó szoftvert (firmware), az ingyenes (ingyenes szoftvert), a rombolót (malware), a nyílt forráskódú szoftvert (nyílt forráskódú). Ebben a cikkben az ApkVenue kétféle szoftvert tárgyal, amelyek meglehetősen zavarosak és fontos tudni, nevezetesen a különbségeket freeware és nyílt forráskód.

A Freeware szoftver valódi jelentése

Kiderült, hogy a "ware" -re végződő szoftvereket általában értékesíteni kell. Ezek egyike a freeware és a shareware.

Freeware gyakran értékesítik márkák erősítésére vagy termékek forgalmazására. Általában nyereségért értékesítik, de üzleti vagy kereskedelmi célokra terjesztik a "prémium" termék piaci részesedésének növelése érdekében.

Az ingyenes víruskereső programok az ingyenes szoftverek példái. Az olyan vállalatok, mint az AVG és a McAfee ingyenes verziókat kínálnak annak érdekében, hogy a fizetős verzióra csábítsák Önt.

Az ingyenes szoftver kifejezést általában olyan számítógépes szoftverekre használják, amelyeknek joguk van ingyenesen létrehozni és időkorlát nélkül használni. Különböző shareware amely fizetésre kötelezi a felhasználókat, például egy bizonyos próbaidőszak után, vagy további funkciók megszerzésére.

Para fejlesztő gyakran hoznak létre ingyenes szoftvereket a közösség számára, de továbbra is megtartják fejlesztői jogaikat, és ellenőrzik a további fejlesztéseket. Nem módosíthatja vagy eladhatja, és nincs hozzáférése a forráskódhoz.

A nyílt forráskódú szoftver valódi jelentése

Nyílt forráskódú szoftver olyan típusú szoftver, amelynek forráskódja nyitott a tanulmányozásra, a változtatásra, a fejlesztésre és a terjesztésre. Ennek a természetnek köszönhetően a fejlesztést általában egy nyitott közösség hajtja végre, amelynek célja a szóban forgó szoftver fejlesztése.

A közösség tagjai gyakran önként dolgoznak, de lehetnek egy vállalat alkalmazottai is, akiknek fizetnek azért, hogy segítsenek a szoftver fejlesztésében. A gyártott termékek általában ingyenesek, miközben betartják bizonyos etikákat.

Továbbá a nyílt forráskódú szoftverek előnyei az ingyenesen kívül, nevezetesen, hogy bárki használhatja és fejlesztheti azokat. Jobban támogatja a közösség, tehát ha van hiány, ill hibákat, hamarosan javítja a közösség.

Míg többek között a nyílt forráskódú szoftverek hiánya néha megzavarja a hétköznapi felhasználókat. Azok, akik nem szoktak nyílt forráskódú alkalmazásokat használni, megnehezítik.

A következtetés

Ellentétben a freeware ami nem feltétlenül lehetséges az eredeti kód megtekintéséhez, a nyílt forráskódú szoftverek az eredeti szerint tudják olvasni a programozási kódokat. Ezt a programozási kódot mi is megváltoztathatjuk, módosíthatjuk és továbbfejleszthetjük, még mindig figyelve a "szoftver játékszabályaira", amelyek a szoftverlicencnek megfelelően érvényesek.

A kétféle szoftver közötti különbségek megértéséhez vegye figyelembe az alábbi ábrát. Például a Microsoft vállalat egy időben ingyenes szoftverré tette egyik termékét. Ez azt jelenti, hogy bárki ingyen megszerezheti. A szoftvertermék későbbi módosítása és fejlesztése azonban nem engedélyezett.

Összefoglalva, a nyílt forráskódú szoftver mindenképpen az ingyenes szoftver része. Másrészt a freeware nem feltétlenül nyílt forráskódú.

A fent leírt jellemzők alapján nem helytelen nagy reményeket fűzni a nyílt forráskódú szoftverekhez, mint alternatív platformokhoz. Kalóz szoftver helyett nyílt forráskódú szoftvereket használhatunk.

Ezért a nyílt forráskódú fejlesztéseket különféle területeken kell használnunk és támogatnunk. Mivel a nyílt forráskód nyitottabbá teszi a világot, a lehetetlen lehetséges. Most már értette a különbséget, igaz? Ossza meg a megjegyzések oszlopban igen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found