megértés, a különbség a http és a https és az előnyei között

Még mindig zavaros a különbség a HTTP és a HTTPS között? Az internet jobb megértése érdekében először ismerkedjünk meg annak teljes megértésével és használatával.

Demen internet? Vagy Ön jelenleg személyes blogot kezel?

Bizonyára ismerős lesz, amikor meghallja a HTTP és a HTTPS kifejezéseket. Különösen, ha szereted felfedezni a virtuális világot alkalmazásokkal felfegyverkezve böngésző használt.

De érted, mi ez a két kifejezés, és mi a különbség? Tudjon meg többet, íme Jaka áttekintése a különbség a HTTP és a HTTPS között több!

A HTTP és a HTTPS megértése

Annak ellenére, hogy szinte egyformának tűnnek, és csak egy betű különbözik egymástól, HTTP és HTTPS messze más és jelentős befolyással bír a weboldal vagy blog.

Mielőtt elmélyülnénk a HTTP és a HTTPS közötti különbségekben, először azonosítsuk, mi is ez a két kifejezés.

Mi a HTTP?

Fotóforrás: youtube.com

HTTP (Hypertext Transfer Protocol) jelentése az ügyfél vagy a szerver kommunikációs módján alapuló protokollkérés vagy válasz.

Egyszerűen fogalmazva, a HTTP értelmezhető protokollként, amely szabályozza az ügyfelek és a szerverek közötti kommunikációt srácok. Akkor ki az igazi ügyfél?

Az ebben a kapcsolatban említett ügyfél az böngésző vagy más eszközök, amelyek képesek hozzáférni, fogadni és megjeleníteni a tartalmat belül a háló.

Tehát az ügyfél üzenetet küld a szervernek, amely HTML-tartalommal rendelkezik, és HTML-tartalmat tartalmazó válaszsal válaszol. Ezt a tevékenységet egy HTTP nevű protokoll szabályozza.

Mi az a HTTPS?

Fotó forrása: strongram.io

Azután HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) a HTTP biztonságosabb változata, amelyet a Netscape Communication fejlesztett ki 1993-ban.

A HTTPS SSL-lel van megvalósítva (Biztonságos Socket Layer), amely végül frissült a TLS-en (Szállítási réteg biztonsága).

Ma főleg weboldal már a HTTPS-t is szabványként alkalmazza. A böngésző amely a HTTPS-hez van integrálva megköveteli SSL tanúsítvány a szerver vagy a webhely hitelesítéséhez.

Ha észrevette, a HTTPS protokoll használatát a bal oldali zár ikon jelöli címsáv. Itt láthatók a tanúsítvány hitelesítési információi.

Különbség a HTTP és a HTTPS között

Annak ellenére, hogy csak egy betű különbözik belőle, kiderül a különbség a HTTP és a HTTPS között nagyon fontosá válik a felhasznált adatok biztonsága szempontjából tudod! Melyek az alapvető különbségek?

1. Adatbiztonság kliens és szerver között

Fotóforrás: signalinc.com

Az első a adatbiztonság az ügyfél és a szerver között a HTTP nem tudja garantálni. Eközben a HTTPS, amely biztonsági protokollt kapott, megteheti ezt.

Legalább a HTTPS három módszerrel képes kezelni az adatbiztonsági kérdéseket, nevezetesen a szerver hitelesítést, az adatok titkosítással történő titkosságát és az adatok integritását.

2. A porthasználat és az SSL különbségei

Fotó forrása: securionpay.com

Akkor tekintve kikötő használt, a HTTP használja kikötő 80 és HTTPS használatával kikötő 443.

A HTTP és a HTTPS egyaránt ugyanazt az ügyfél-szerver protokollt használja, de különböznek attól, hogy HTTPS-en keresztül SSL-tanúsítványra van szükség.

SSL (Biztonságos Socket Layer) ami korábban említettük, a biztonságban is működik, hogy titkosítsa az ügyfél és a szerver között továbbított adatokat.

A HTTPS előnyei a HTTP-vel szemben

Fotóforrás: techwyse.com

A HTTP és a HTTPS közötti különbségek fenti magyarázatát tekintve egyértelmű, hogy a HTTPS mára szabványossá vált és kötelezőnek tűnik a tulajdonosok számára weboldal és blogok.

Akkor mik azok a HTTPS protokoll előnyei összehasonlítva a HTTP használatával?

  • Biztonságos adatok és bekapcsolt tranzakciók weboldal titkosítással, ideértve a Jelszó és mások.
  • Növelje a látogatók bizalmát weboldal a zöld színnel, amely általában megtalálható rajta címsáv és ikonok.
  • Elsőbbséget élvez a SEO-besorolás javítása a Google keresési oldalain.

Tehát ez bepillantást enged a HTTP és a HTTP közötti különbségbe, valamint a HTTPS helyett a HTTP helyett a HTTPS használatának előnyeibe weboldal és ma blogol.

Ha van más tippje és trükkje a kezeléssel kapcsolatban weboldal, ne habozzon megosztani az alábbi megjegyzéseket!

Olvassa el a cikkeket is Internet vagy más érdekes cikkeket a Satria Aji Purwoko.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found