kétmagos vs négymagos vs nyolcmagos összehasonlítás, melyik alkalmas az okostelefonodra?

Az alábbiakban leírjuk a kétmagos, négymagos és az octa mag közötti különbségeket. Nézze meg teljesen az értékeléseket!

Az okostelefon kiválasztásakor először a specifikációkat látja. A processzor, a RAM, a ROM, a kamera felbontása, a képernyő mérete és természetesen az ára kezdve. A késői ügyek színe és márkaneve. Ha már a processzorokról beszélünk, akkor biztosan sok idegen és nehezen érthető szót talál Kétmagos (2 mag), Négymagos (4 mag), vagy Nyolcmagos (8 mag).

Akkor mi a különbség? Mit csinál ez okostelefonjaink számára? Tehát ez alkalomból elmagyarázom mag mi van az Androidon, és mik az előnyei és hátrányai. Nézze meg teljesen az értékeléseket!

  • A Snapdragon 660 ellen a MediaTek építi a Helio P35 processzort
  • Hú, a Qualcomm Snapdragon 835 készen áll arra, hogy a világ első számú processzora legyen!
  • Snapdragon 820 vs Exynos 8890, melyik a legfejlettebb processzor?

Dual Core vs Quad Core vs Octa Core, melyik alkalmas az Ön okostelefonjára?

A processzor az agy vagy a fő magja a eszköz mint például a számítógépek és az okostelefonok. Az agyként működve feldolgozzák az egész rendszert vagy cselekvést, amelyre hat eszköz a. Tehát arra lehet következtetni, hogy a processzor a eszköz és feltétlenül meg kell találnunk a legjobb processzort, hogy az okostelefonok teljesítménye továbbra is kényelmes legyen.

De várjon, hogyan választja meg? Ennek oka, hogy a processzorok sok márkából, típusból és sok nehezen érthető kifejezésből állnak. Ezért itt leírok minden, a processzorral kapcsolatos dolgot.

Általános processzor típusok és márkák az Android rendszerben

1. Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon gyártóként ismert, amelynek tapasztalata van a kiadásban chipset minőségi processzorokkal és képes képességekkel. Chipset a Qualcomm-tól előkelőbbnek tűnik. Most bebizonyosodott chipset ezeket széles körben használják a klasszikus tablet- és okostelefon-termékek.

2. MediaTek

MediaTek a termelésre összpontosító producer chipset a számmal Betöltés többet és megfizethető áron. Kezdetben úgy ítélték meg, hogy a MediaTek nem képes felvenni a versenyt a Qualcommal, ezért gyakran nem tartották elég jónak. De fejlesztésében a MediaTek megközelíti képességeit chipset Qualcomm. Jelenleg a MediaTek processzor legújabb típusa, nevezetesen MT6735. A SoC (System-on-Chip) 64 bites képes. A SoC-t egy négymagos processzor és az ARM által támogatott GPU támogatja hasábburgonya 4G LTE modem.

3. Intel

Processzor Intel Atom nagy teljesítményt nyújt. Az egyik előnye a technológia cérna ami miatt a kétmagos processzor négy maggal rendelkezik. Az Intel processzorral rendelkező okostelefonok között megtalálható a Lenovo K900 és az ASUS ZenFone.

4. OMAP

Az OMAP típusú processzor a Texas InstrumentEzt a típusú processzort gyakran használják olyan okostelefonok, amelyek megbízható teljesítményt nyújtanak, mint például a Samsung Galaxy Nexus, a Huawei Ascend P1 S és az Archos tablet. Az OMAP processzor előnye az, hogy internetes oldalát úgy jeleníti meg, mint egy weboldalt a PC-n. Felhasználói felület gyorsabban és kevesebb energiát fogyaszt.

5. Nvidia Tegra

Mesterséges feldolgozó Nvidia Tegra arra összpontosított, hogy megbízható legyen a játék szempontjából. Chipset Az Nvidia tökéletes a játék szerelmeseinek. Az Nvidia hatékony számú magot képes leadni. Például, ha a modul nehéz játékokat futtat, akkor az összes processzormag működni fog, de ha könnyű alkalmazások futnak, akkor csak egy mag fut.

6. Exynos

Ez a Samsung által gyártott processzor. Chipset ez általában exkluzív, mert csak a Samsung által gyártott prémium eszközökre vonatkozik. Chipset Ez majdnem ugyanazt a teljesítményt kínálja, mint a Qualcomm, így elmondható, hogy képes. Az Exynos típusú processzort az is felszerelte GPU ARM Mali-400 MP4 amelynek előnyei vannak a 3D-s játékok terén is többfeladatos.

A processzor magjainak függvénye

Mielőtt bármi mást megbeszélnénk, segít megtudni, miért növekszik a processzor magjainak száma. Nem elég, ha 2 magot és Ghz-t emelnek (például 20,2 Ghz-re)? Igen, ennek van értelme, de sajnos a mag Ghz-je nem bővíthető.

Nos, a legjobb megoldás a mag másolása. Például az 1 mag maximális Ghz értéke 2,1 Ghz, így a processzorgyártók még nagyobbá teszik, hogy Dual Core legyen belőle. Tehát, ha 1 mag = 2,1 Ghz, akkor 2 mag = 4,2 Ghz. Ezért van több mag.

Különféle magok különböző okostelefonokon

A megfelelő processzor kiválasztása érdekében érdemes többet megtudni a kétmagos, négymagos és az octa mag közötti különbségekről.

1. Egymagos

Ahogy a neve is sugallja, az ilyen típusú Core csak 1 maggal rendelkezik, amely egyedül a folyamaton fog működni, és egyszerre csak 1 folyamaton képes dolgozni.

Előnyök

  • A leggyorsabban 1 adat vagy feladat feldolgozása.
  • Takarítson meg energiát.

Hiány

  • Kevesebb teljesítmény.
  • Lassú, ha 2 vagy több hozzárendelt feladatot dolgoz fel.
  • Kevésbé alkalmas többfeladatos.
  • nem alkalmas játékra.

2. Kettős mag

Nos, most van egy kettős mag, amelynek 2 magja van. Vagyis a Core nem működik egyedül. Nos, hogy megtudja, mi a különbség az egymaggal, az alábbi képet láthatja.

A fenti képből arra lehet következtetni, hogy a Dual Core olyan, mint egy házaspár. A futó életben együtt dolgoznak. Tegye könnyebbé a munkát. A Dual Core egyszerre 2 munkát képes feldolgozni, mivel 2 magja van, amelyek egyszerre működnek.

Előnyök

  • Stabilabb, mint a többi mag.
  • Még mindig meglehetősen energiatakarékos.
  • Teljesítmény elégséges a többfeladatos.
  • A játék elég.

Hiány

  • Az energiafogyasztás pazarlóbb, mint az egymagos.
  • Néha gyorsan felmelegszik.
  • Gyakran előfordul, hogy túl sok munkát dolgoz fel egyszerre erő bezárása.

3. Négymagos

Négymagos 4 maggal rendelkezik, így a teljesítmény gyorsabb és könnyebb az adatok feldolgozása során. Ettől eltekintve a Quad Core előnyben van mutitasking.

Előnyök

  • 4 munka egyszerre hatékony feldolgozása menet közben.
  • Alkalmas többfeladatos.
  • Nem könnyű erő bezárása.
  • Alkalmas játékra.

Hiány

  • Gyorsan gyorsan.
  • Az áramfogyasztás elég nagy.
  • Néha vannak olyan magok, amelyek nem működnek és lassú feldolgozást okoznak.

4. Octa Core

Még mindig nem elégedett a Dual Core teljesítményével, létrejött az Octa Core, amely 8 maggal rendelkezik 1 processzorban. Ez azt jelenti, hogy egyszerre 8 munkát kell feldolgozni és gyorsabbá tenni.

Előnyök

  • Gyorsabb, ha egyszerre 8 vagy több munkát dolgoz fel.
  • Alkalmas többfeladatos.
  • Tökéletes játékhoz.

Hiány

  • Az akkumulátorfogyasztás nagyon pazarló.
  • Gyorsan gyorsan.
  • Sok processzor valójában csak 4 magot használ.

Tippek a processzor kiválasztásához

Miután ismerte a fenti magyarázatot, itt tippeket adok, hogy kiválaszthassa a felhasználásának megfelelő processzort.

1. Testreszabása a felhasználás módjával

A használat testreszabása nagyon fontos, mert valójában sokan nehezen választják meg a márkát, és ragaszkodnak az Octa Core-hoz, amelyről a hírek szerint gyors, mert 8 magja van, de a valóság nem ilyen.

A márkákról szólva a felhasználás szerint választhat. Például a játékosoknak azt javasoljuk, hogy használják az Nvidia Tegra, a Qualcomm Snapdragon vagy az Intel Inside alkalmazást. Ha azonban enyhén lejtős árat keres, akkor a MediaTek megoldás lehet, mert mostanra fejlődött, és versenyre kelhet más processzorokkal.

Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg a sok mag, figyeljen az alábbi képre.

A kép alapján arra lehet következtetni, hogy a több mag gyorsabb teljesítményt jelent. Ez az állítás lehet igaz vagy hamis.

Ennek oka az, hogy 1 folyamaton dolgozzon, az egyetlen mag a legjobb, és sok folyamat esetében a legtöbb mag a legjobb.

2. Keressen olyan processzorokat, amelyek "IGAZ" több mag esetében

Mi a különbség az igaz vagy sem? Igaz itt azt jelenti, hogy minden mag jól működik, semmi sem működik.

Tehát azok számára, akik egyszerre használják az Android-ot nehéz játékokhoz és sok alkalmazáshoz, javasoljuk, hogy válasszon sok Core-ot. Közben azok számára, akik könnyű dolgokra használják az Androidot, azt javaslom, hogy használjon egy kevesebb Core processzort, hogy az akkumulátor hosszabb ideig éljen.

Most sokkal többet tud a kétmagosról, a négymagosról és az Octa Core-ról, igaz? Beágyazza véleményét a megjegyzések rovatba!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found