12 módszer a lassú laptopok kezelésére Windows 7, 8, 10 esetén

A lassú laptop kezelése valójában nagyon egyszerű, ha már tudja, hogyan. Az alábbiakban az ApkVenue elmagyarázza, hogyan lehet a laptopot már nem lassítani.

Számos egyszerű módon teheti meg a lassú laptop kezelését, amennyiben ismeri a laptop teljesítményének csökkenését okozó fő okot.

Nemcsak a PC-k, hanem a laptopok sem mentesek a különféle problémáktól. Az egyik az a laptop hosszú használat után lassú.

Lehet, hogy néhányan közületek is tapasztaltak már lassú új laptopot, annak ellenére, hogy csak egy ideje vették, banda.

Nos, ezúttal az ApkVenue felülvizsgálja a lassú laptop oka és hogyan kell kezelni egy lassú laptopot amelyet könnyen gyakorolhat. Figyelj, menjünk!

A lassú laptopok okai és hogyan lehet legyőzni őket

Fotóforrás: laptopmag.com (A lassú laptopok többnyire a Windows 7, 8, 10 és Windows 10 rendszereken találhatók meg.)

Mielőtt elkezdené kezelni a lassú laptopot, érdemes előre tudni, hogy mi a probléma gyökere, ami miatt a laptop lassú.

Számos tényező létezik a lassú laptop oka ha szörfözik, vagy ha nem végez tevékenységet.

 1. Túl sok indító programok álnév szoftver aki tovább sétált háttér automatikusan bekapcsolja a laptopot. Több és több szoftver, akkor a laptop lassabban, amikor csomagtartó.
 2. Kor merevlemez túl öreg. Minél régebbi típusú HDD, az természetesen befolyásolja a laptop általános teljesítményét is.
 3. Merevlemez teljes felhasználói adatok alapján. Még egy szakértő is mondta merevlemez 95% -ig való feltöltés 50% -kal lassítja a laptopot.
 4. RAM kapacitás ami túl kicsi, mert megfizethető laptopokon a legnagyobb RAM csak 2-4 GB között van.
 5. Túl sokat fut szoftver egy idő alatt túlterhelt RAM teljesítmény. Különösen, ha multitasking szoftver olyan nehéz, mint a Photoshop és a Premiere például 4 GB RAM-mal.
 6. Túl sok kiegészítők a böngészőben, például az Internet Download Manager, az AdBlocker és mások. Öntudatlanul, böngésző elborul, és szörfözés közben lelassítja a laptopot.
 7. Is Sok fülre hogy kinyílt tovább böngésző. Mivel ez a laptop RAM-jának eléggé kifogyottá válik, különösen, ha a megnyitott webhely rendelkezik funkciókkal automatikus frissítés.
 8. Vírus támadta a laptopot ami lelassíthatja, sőt károsíthatja a laptopot. Ezért ismernie kell a különféle gyanús fájlokat is online továbbá offline.
 9. Túl aktív a víruskereső. Annak ellenére szoftver Ez hatékonyan eltávolítja a vírusokat, de a futó víruskereső alkalmazások háttér minden bizonnyal lelassítja a teljesítményt merevlemez valamint laptopot.
 10. Ritkán frissítés operációs rendszer, mind a Windows, mind a MacOS felhasználók számára. Mert ez nem olyan ritka frissítés Az operációs rendszer kijavítja azokat a hibákat, amelyek miatt a laptop lassúvá válik.

Hogyan lehet legyőzni a lassú laptopot a Windows 7, 8, 10 rendszerhez

Már tudja, miért lassú a laptop? Ha igen, akkor elkezdheti úgy kezelni, hogy a legjobban illeszkedjen a fő okhoz.

Az alábbiakban bemutatott lassú laptop kezelése általában nagyon hasznos lesz a Windows operációs rendszer felhasználói számára, például a Windows 7, a Windows 8 és a Windows 10 számára.

Talán még alkalmazás nélkül vagy telepítés ismételje meg, csak néhányat kell követnie hogyan lehet a laptop lassú amelyet az ApkVenue alább részletesen áttekint!

1. A merevlemez (HDD) cseréje SSD-re

Fotó forrása: techradar.com

Ha kiderül, hogy a probléma a merevlemezről (HDD) származik, akkor az első lépés a folyamat elvégzése defrag hogy frissítse a teljesítményét.

Ha ennek a lassú Windows 10 laptopnak és másoknak a megoldása még mindig nem hatékony, átállhat a legújabb HDD-re vagy a használatra Solid State Drive (SSD).

A HDD és az SSD közötti különbség a teljesítmény kivételével minden bizonnyal létrehoz egy folyamatot csomagtartó hogy gyorsabb és reagálóbb legyen.

Erősen ajánlott SSD-t csak az operációs rendszer betöltésére használni, mert a méret jelenleg viszonylag kicsi, és az ára is meglehetősen drága a HDD-hez képest.

2. Csinálás Frissítés RAM kapacitás

Fotóforrás: laptopmag.com (A legegyszerűbb módja annak, hogy a laptop lassú legyen, ha RAM-ot vásárol és ad hozzá.)

A csináláson kívül frissítés a merevlemezen azt is kipróbálhatja, hogyan lehet ezzel megoldani egy lassú laptopot Windows 10 és más rendszereken a RAM kapacitás növekedése a meglévő laptopon.

Általában a laptopgyártók 2-4 GB RAM-kapacitással látják el laptopját. Pedig futni szoftver jelenleg 8 GB RAM-os laptopra, bandára van szükség.

Ehhez hozzáadhat RAM-ot rések amely elérhető. De először ellenőrizze, hogy a RAM típusa (DIMM vagy SODIMM), kapacitása és sebessége van-e!

3. Végezze el a karbantartást Hardver Rutinszerűen

Fotóforrás: bestcpucoolers.com

Nagyon sokan néha elfelejtik ezt a fontos dolgot. Kiderült, hogy azért, hogy a laptop teljesítménye folyamatosan gyorsuljon, időnként meg kell tennie gondoskodás hardver.

A laptop kukájának megtisztítása mellett legalább egy módot kell tennie arra, hogy évente legalább egyszer kezelje ezt a lassú Windows 8 laptopot és másokat.

A laptop tisztítását úgy, hogy az ne legyen lassú, a ventilátorból lehet elindítani, alaplap, csereig termikus paszta a laptop processzorán, bandán.

Hogyan lehet legyőzni más lassú laptopokat ...

4. Használja a Laptop Support Tartozékokat

Fotóforrás: digitaltrends.com

A lassú laptopok egyik oka az túlmelegedni ami a teljesítményt és a teljesítményt is befolyásolja. Hozzáadhat például kiegészítőket hűtőbetét vagy egy további ventilátor a laptop hőmérsékletének megőrzéséhez.

Emellett használhatja is vákuumhűtő amely forró levegőt is képes kiszívni, ami szintén a laptop hőmérsékletének hűvös tartása érdekében működik.

Hogy a laptop nem lassú, ha szörfözik és más tevékenységeket végez, triviálisnak tűnik, de a hatása meglehetősen hangsúlyos, tudod!

5. Csinálom Teljes vizsgálat val vel Szoftver Anti vírus

Fotóforrás: hostpapa.ca (Sikeres víruskeresés végrehajtása a vírusok miatt lemaradó laptopok kezelésére.)

A vírusok általában extra teljesítményt nyújtanak a laptop teljesítményének, így használata közben lassúnak érzi magát. A probléma egyik megoldása természetesen a megoldás szoftver a legjobb víruskereső.

Rengeteg ajánlás szoftver használható laptop antivírus. Nos, az ApkVenue is javasolja teljes vizsgálat rendszeresen, legalább hetente egyszer.

Ne felejtse el kikapcsolni a funkciót automatikus beolvasás úgy, hogy az antivírus nem fut tovább háttér és még lassabbá teszi a laptopot!

6. Távolítsa el a szoftvert Szükségtelen

Fotó forrása: ghacks.net

Úgy érezte már, hogy az új laptop lassú, annak ellenére, hogy éppen most vásárolta meg? Laptop használata esetén az ApkVenue biztos benne, hogy rendelkezik telepítés Sok szoftver számtalan, igaz?

Valójában sokan közülük szoftver ezt ritkán használja. Nos, hogyan kell kezelni a laptop lefagyását és lassú működését, tegye meg szoftver eltávolítása a felesleges, banda.

A lassú laptop kezelése a Windows 10 rendszerben a Beállítások menüben található alapértelmezett menüben vagy a használatban található eltávolító szoftver, as CCleaner és mások.

7. Viseld Szoftver Régi verzió

Fotó forrása: versionmuseum.com

Eits, soha ne legyen büszke arra, hogy használja szoftver hosszú! Ennek oka: szoftver frissítés a legutolsó Annak ellenére, hogy számos funkcióval rendelkezik, elsöprő tud lenni a készülék számára.

Megoldásként megteheti, hogyan javíthatja a lassú laptopot a használatávaltelepítő program a régi verzió, amelynek alapvetõ tulajdonságai vannak, amelyek nem sokban különböznek a változattól frissítés-övé.

Például megkaphatja az Adobe Photoshop CS2, a Microsoft Office 2013 és mások bandáját. Hol néhány szoftver minden bizonnyal könnyebb, és akár ingyen is beszerezheted, tudod!

8. Használat Software Booster

Fotóforrás: ccleaner.com (Hogyan tisztítsuk meg a laptopot, hogy ne lassuljon le, ha a "szemetet" emlékeztető szoftverrel tisztítjuk.)

Az optimálisnál alacsonyabb használat miatt a laptop teljesítménye lassú és zavart lehet. Tehát a dolgok megkönnyítése érdekében megtehetitelepítésszoftverek teljesítménytámogatás, például alkalmazások gyorsító.

Sok szoftver hogy megpróbálhatja, mint pl CCleaner dann A rendszer előzetes gondozása, és mások. A lassú laptop kezelése az újratelepítés nélkül valóban kötelező.

Booster szoftver optimalizálást hajt végre, például töröl böngésző előzményei, törlés sütik és gyorsítótár, törlés újrahasznosító kukaés mások, amelyek befolyásolják a laptop teljesítményét.

9. A laptop kukájának tisztítása

Ezen kívül van egy módja a lassú laptopnak a Temp használatával is, nevezetesen az ideiglenes fájlok tisztítása, amelyeket a laptopjára, bandára temettek.

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a lépéseket, amelyeket a bekapcsolt paranccsal megtehetsz a laptop kukájának megtisztításakor Fuss hogy a laptop ismét száguldozzon.

 • 1. lépés - Nyissa meg a programot Fuss a Start ikonra kattintva írja be a futtatást a keresőmezőbe.
 • 2. lépés - Miután a keresési folyamat megmutatta a megfelelő programot, kattintson rá a parancsablak megnyitásához a programban Fuss.

 • 3. lépés - Írja be a parancsot % temp% ezen a programon nyomja meg az Enter billentyűt.

 • 4. lépés - Ez a parancs megmutatja ideiglenes fájlok a laptopon vagy a használt számítógépen tárolva.

Amint az ApkVenue példaképén látható, ez a parancs tíz-százat fog mutatni ideiglenes fájl a laptopon tárolva.

Törölheti ezeket a fájlokat, vagy ha vannak bizonyos programok, amelyeket meg akar tartani ideiglenes fájlelőször rákereshet, és nem veheti fel a törlési folyamatba.

Az ApkVenue ezt a második módszert ajánlja, ha valóban fenn akarja tartani ideiglenes fájl egy adott programon.

Ha nem, akkor jobb, ha először a szemetet tisztítja a laptopon, mert praktikusabb a laptop teljesítményének javításában.

10. A vírusok megszüntetése laptopokon CMD-vel

A víruskereső szoftveren kívül használhatja a Command Prompt, más néven CMD-t is, hogy megszabaduljon a laptop lelassulását okozó vírusoktól.

A CMD-vel rendelkező lassú laptop kezelése laptopon, PC-n vagy számítógépen gyakorolható a Windows operációs rendszer összes verziójával. Figyelj figyelmesen, igen!

 • 1. lépés: Először kattintson a gombra Rajt, és írja be cmd. Ha megtalálja, ne játsszon, csak kattintson. Jobb egérgombbal kattintva futtatható rendszergazdaként. Így, Futtatás rendszergazdaként.
 • 2. lépés: Például az, amire törekedni akar hajtás D, majd írja be dir D: attrib -s -h / s / d . és nyomja meg az Enter billentyűt. Ha ellenőrizni akarja hajtás a D kivételével, akkor csak a D betűt helyettesíteni kell hajtás az ami neked van.
 • 3. lépés: Miután ezt megtette, akkor parancssor feltárja hajtás kiválasztva, és az összes fájlt betölti hajtás a.
 • 4. lépés: Ezután keressen szokatlan fájlokat .ALKALMAZÁS, ha még soha nem telepítette, törölje a következőn keresztül: parancssor ez.
 • 5. lépés: Ha nem lehet törölni, akkor megteheti keresés én magam Fuss, és törölje a fájlt. Használhatja a REGEDIT-et is, vagyis Rajt >Fuss >Regedit >Szerkesztés >megtalálja > írja be a megtalált vírus fájlnevét parancssor, és törölje az összeset Iktató hivatal vagyis a mappát is beleértve.

11. Használja az operációs rendszert Asztal Fény

Fotó forrása: linuxinsider.com

Már szerelmes az operációs rendszer használatába asztalon ezt? Annak ellenére, hogy meglehetősen produktív ablakok elég nehéz, tudod.

Nos, ha közepes specifikációjú laptopot használ, akkor érdemes a Windows-tól eltérő operációs rendszert váltani Linux operációs rendszer hogy a laptop ne legyen lassú.

Az egyik az Végtelen operációs rendszer amelyet ingyen használhat! Természetesen ezt a módszert megteheti úgy is, hogy megbirkózzon egy lassú laptopdal, amikor be van kapcsolva.

12. Telepítés Állítsa vissza a Windows operációs rendszert

Fotóforrás: tipstrix.com

A lemaradó, lassú vagy lógó laptop kezelésének végső megoldása az telepítés állítsa vissza a Windows rendszert, banda.

Itt megtudhatja, miért lassú a laptop. van hiba esedékes szoftver vagy hardver. Például a laptop lassú utána frissítés Ablakok, bandák.

A Windows operációs rendszer újratelepítéséhez az ApkVenue áttekintette az előző cikket. Könnyű és csak használni kell vaku, tudod!

Nos, ez egyszerre a tettes hogyan kell kezelni egy lassú laptopot amit könnyű és könnyen gyakorolhat magának.

Jaka biztos, hogy te is meg tudod csinálni, banda. Mi a véleményed a lassú laptopok okairól, és hogyan lehet őket korábban kijavítani, banda?

Szeretne egy képes laptopot feladatokhoz, játékhoz és munkához? Nézze meg az alábbi videót!

Olvassa el a cikkeket is Laptop vagy más érdekes cikkeket a Fanandi Prima Ratriansyah


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found