Hogyan lehet konvertálni a hangot szöveggé PC-n vagy laptopon, praktikus!

Gépel az ujjaival? Nyugi, az ApkVenue megmondja, hogyan lehet konvertálni szöveget szöveggé a számítógépen vagy a laptopon. A tőke beszéde csak írás lesz!

A elfoglaltság miatt néha fáradtnak érezhetjük magunkat, amikor részt veszünk egy értekezleten találkozó vagy főiskolai osztály. Végül az a megoldás, hogy rögzítjük a beszélgetést, majd meghallgatjuk, amikor már pihentünk.

De néha egy állapot miatt kénytelenek vagyunk összefoglalni átírni egy papírlapra. Ez bizony elég fárasztó, igaz?

Tehát miért ne próbálná meg követni ApkVenue módszerét? Ezúttal az ApkVenue cikket készít arról, hogyan lehet hangot szöveggé konvertálni a PC-n vagy a laptopon!

Hogyan konvertálhatunk hangot szöveggé

Az embereket soha nem lehet elválasztani a gépelési tevékenységektől, főleg különféle trükköket tanulsz meg egyesével, mint pl hogyan lehet megszabadulni az MS Word vörös vonalától.

Nos, azok számára, akiknek elegük van az ujjal történő gépelésből, az ApkVenue megtanítja, hogyan kell gépelni hang- vagy hangalapú számítógépen vagy laptopon. A trükk az, hogy a hangot szöveggé konvertálja. A következő teljes!

Hang konvertálása szöveggé alkalmazással

Indulás előtt az ApkVenue először elmondja a koncepciót. Itt az ApkVenue két alkalmazást használ, mégpedig A Google Web Speech API és Virtuális audiokábel.

A Google Web Speech API egy alkalmazás képes megváltoztatni a hangot tól től mikrofon (ami hallható) szöveggé válik. Eközben a virtuális audio kábel képes alkalmazás hang küldése egyik alkalmazásról a másikra.

A koncepció egyszerű. Ekkor az ApkVenue egy hanglejátszó alkalmazást fog lejátszani küldje el a hangot virtuális audiokábelen keresztül a Google Web Speech API alkalmazásához. Később megnézheti indonéz nyelven.

Anélkül, hogy tovább kéne késlekednie, itt van egy útmutató arról, hogyan lehet gépelni gépre vagy laptopra hang segítségével!

1. lépés: Először is kezdje a nevű alkalmazás letöltésével Virtuális audiokábel, ha azonnal telepítve van. Az alábbi linken letöltheti.

Kattintson a virtuális audio kábel letöltéséhez

2. lépés: Ha igen, kérjük, nézze meg a jobb alsó sarokban található eszköztárat, kattintson a jobb gombbal a gombra "Hangszóró". Ezután kattintson a gombra "Playback Device".

Ha igen, kattintson a jobb gombbal a gombra "1. sor", majd kattintson a gombra "Beállítás alapértelmezett eszközként".

3. lépés: Nyissa meg bármelyik hanglejátszó alkalmazást, legyen az Windows Media Player vagy YouTube vagy bármi más.

Ezt követően a következő feladata az indítsa el a zenelejátszót a. Valójában a jövőben a hangsugárzók hangja nem fog kijönni. Ez nem számít, mert a Virtual Audio Cable alkalmazás pontosan ez az oka.

4. lépés: Ezt követően kérjük, nyissa meg a webhely oldalt A Google Web Speech API, majd kattintson a képre "Mikrofon". Kész, többé-kevésbé az eredmény olyan, mint kép alatt.

Ilyen a hang szöveggé konvertálása, mint a Windows súgóalkalmazásának használata. Szükség szerint indonéz vagy más nyelveken is lejátszhatja. Hogyan? Tényleg könnyű, igaz?

Hang konvertálása szöveggé a Windows beszédfelismeréssel

Talán úgy érzi, hogy a fenti módszer túl bonyolult, mert olyan alkalmazást használ, amelyet először telepíteni kell, ezért ne aggódjon. Használhatja a Windows beszédfelismerést is, amely már elérhető a Windows PC-n vagy laptopon.

Csak annyit, hogy ez a módszer csak a Windows 10-en működhet optimálisan, banda! Azok számára, akik még mindig 10 év alatti Windows operációs rendszert használnak, azonnal frissítsen a következőre: Windows 10.

Anélkül, hogy tovább kéne késlekednie, itt van egy útmutató arról, hogyan lehet gépelni számítógépre vagy laptopra hang segítségével a Windows Speech Recognition segítségével!

1. lépés: Először is ellenőrizze, hogy a számítógép vagy a laptop telepítve van-e mikrofon vagy fejhallgató. E rögzítő eszköz nélkül biztosan nem tudja rögzíteni a hangját, hogy szöveggé alakítsa, igaz?

2. lépés: Ezt követően nyissa meg az opciókat Beszédfelismerés. Ahelyett, hogy bonyolult lenne, egyszerűen beírhatja a Keresés mezőbe.

Fotó forrása: sea.pcmag.com

3. lépés: Megnyitásakor több lehetőséget kínál. válassza Indítsa el a beszédfelismerést. Később kalibrálja a használt mikrofont, amíg valóban nem ismeri részletesen a hangját.

4. lépés: Ezt követően kapcsolja be az opciót Engedélyezze a dokumentum felülvizsgálatát, ez segít a számítógépének vagy laptopjának felismerni a hangját és szöveggé alakítani.

Fotó forrása: sea.pcmag.com

- 5. lépés: Ezt követően kapcsolja be az opciót Használja a Hangaktiválás módot, ez segít a számítógépének vagy laptopjának abban, hogy jobban megismerje a hangját.

Fotó forrása: sea.pcmag.com

6. lépés: Végül ellenőrizze az opciókat Indításkor futtassa a beszédfelismerést. A későbbi beszédfelismerés azonnal megjelenik, amikor a számítógép vagy a laptop be van kapcsolva.

Fotó forrása: sea.pcmag.com

Kész! Kipróbálhatja bármelyik kipróbálható platformon, például a Microsoft Word-ben. Gépelhet egy olyan hang segítségével is, amelyet Android-on olvashat az ApkVenue által írt cikkben.

Ez volt az útmutató arról, hogyan lehet hangot szöveggé konvertálni PC-n vagy laptopon. Nagyon könnyű, igaz?

Olvassa el a cikkeket is Tech Hack vagy más érdekes cikkeket a Diptya.