a különbség a moba, az RPG és az MMORPG között, a játékosoknak tudniuk kell!

Ha szeretsz játszani, akkor biztosan hallottál az RPG, MMORPG és MOBA műfajokról. Itt vannak a különbségek a következő három játékfaj között.

A legtöbb ember egyik hobbija, nevezetesen a játék. Bizonyított, hogy a játék nagyon szórakoztató. Ettől eltekintve néhány játék még az oktatás számára is hasznos.

Ha szeretsz játszani, akkor biztosan hallottál az RPG, MMORPG és MOBA műfajokról. Mit értesz ez alatt, tudod? Mert kiderült, hogy sokan tévednek! Hogy ne tévedj, hallgassuk meg Jaka alábbi magyarázatát ...

 • Az Unreal Engine 4 használatával hivatalosan is megjelent az új Tekken 7 játék!
 • A TEKKEN 7 játékával milliókat kaphatsz! Hogy-hogy?

MOBA, RPG és MMORPG játékműfajok különbségei

Fotó jóvoltából: Kép: Natsume

A játék műfaja Jaka szerint valójában nem igazán számít. Bármelyik műfaj is tetszik, ez minden játékos joga. De ne állítsd magad játékosnak, de ne is ismerd a létező játék műfajokat. Duh, természetesen félénk. Hogy ne tévedjek, íme a magyarázat ...

Az RPG műfajának megértése

Fotóforrás: Kép: CD Projekt Red

Az RPG jelentése Szerepjáték. Ahogy a neve is mutatja, indonéz nyelvre lefordítva ebben a játékban mesterséges karaktert fogsz játszani, és ebből a karakterből egy sor történetet fogsz élni.

Egyszerűen fogalmazva: egy játék, amely egy bizonyos karaktert játszik. Ez már egyfajta RPG játék.

Példák RPG játékokra:

 • A boszorkány 3
 • Suikoden 2
 • Final Fantasy XV

Az MMORPG műfaj meghatározása

Fotó forrása: Kép: MMOs

Az MMORPG jelentése Hatalmas többjátékos online szerepjáték. Nagy vonalakban hasonlít az RPG-hez. Ha ebben a játékban játszik egy karaktert, akkor történetek sorozatán megy keresztül.

A különbség az, hogy itt online játszol. Tehát mondd, hogy vagy Íjász, akkor B így Kardos, akkor C így Szerzetes, majd D, E és mások. Mindannyian együtt kitalált karakterekké válnak, majd történetek sorozatán mennek keresztül.

Példák RPG játékokra:

 • RF Online
 • Ragnarok Online
 • Fekete desszert online

A MOBA meghatározása:

Fotó forrása: Kép: Mobile Legends

A MOBA jelentése Többjátékos Online Battle Arena. Mondhatni, hogy ez az RPG és az MMORPG kombinációja, csupán annyit, hogy itt nem él át együtt egy sor történetet. Aréna azonban biztosított, akkor online versenyezhet más játékosokkal.

Az egyik játékos, aki gyakran téved, a MOBA-nak semmi köze az analóg használathoz. Csak a vezérlési variációkra korlátozódik. Tehát tetszik Mobile Legends és Mobile Arena amely analógokat használ, még mindig a MOBA műfaj.

Példák a MOBA játékokra:

 • Mobil legendák: Bang-Bang
 • Mobile Arena
 • DOTA 2

Hogyan, most már tisztább vagy, igaz? RPG-k, MMORPG-k és MOBA-k között, melyik tetszik a legjobban? Oszd meg igen! Ja, ne felejtsen el olvasni játékokkal kapcsolatos cikkeket vagy más érdekes cikkeket az 1S-től.

Transzparens: Mobile Legends

CIKKEK MEGTEKINTÉSE