Nem tudja elolvasni a SIM-kártyát? ez az oka és hogyan lehet kijavítani

A SIM-kártya használata közben nem olvasható el a mobiltelefonon? Az ApkVenue itt talál tippeket az olvashatatlan SIM-kártyák leküzdéséhez minden típusú Android-telefonhoz.

A SIM-kártya használat közben hirtelen olvashatatlanná válik? Bizonyára tényleg csalódott vagy, főleg ha vészhelyzetben vagy, igaz?

Nem tagadható, hogy bármennyire is kifinomult az okostelefon, ennek a kis tárgynak a jelenléte nélkül biztosan nem lesz képes optimálisan használni.

Nos, a SIM-kártya problémája nem olvasható és észlelhető magában az Android okostelefonon, természetesen bizonyos okok okozzák.

Erről ebben a cikkben az ApkVenue arról fog beszélni okok és módszerek az olvashatatlan SIM-kártya kezelésére egy androidos telefonon. Figyelj figyelmesen, igen!

Miért nem olvasható a SIM-kártya? Ez az oka!

Olvashatatlan SIM-kártya problémája van a Xiaomiban, az OPPO-ban vagy bármely más márkájú Android mobiltelefonban, bandában?

Csakúgy, mint annak megoldása, hogy a SIM-kártyának miért nincs szolgáltatása, a SIM-kártyával kapcsolatos problémát sem észlelik, amelyet az ok ismeretében kell megoldani.

De a legtöbbjük az oka annak, hogy a SIM-kártya nem olvasható, legalább három problémát kell először megfigyelnie. Melyek ezek?

1. A SIM-kártya túl régi

Fotóforrás: psafe.com (a HP vivo nem találta a SIM-kártyát? Ennek egyik oka a túl hosszú SIM-kártya használatának kora).

Természetesen minden elemnek megvan a maga élettartama, beleértve Egy élettartamú SIM-kártya sokszínű, banda.

3-5 év múlva a SIM-kártyán lévő műanyag és sárgaréz anyagok leromlanak, és kevésbé lesznek használhatók, bandák.

Ha ez folytatódik, ez az állapot súlyosbodik, és végül a SIM-kártyát olvashatatlanná teszi az okostelefonok számára.

2. A sárgaréz SIM-kártya megsérült

Fotóforrás: psafe.com

Sárgaréz a legfontosabb elem a SIM-kártyán, mert felhasználói adatokat tartalmaz.

Az idő károsodása mellett ez a sárgaréz is károsodhat, mert gyakran áthelyezik egy másik okostelefonra, így nagyobb súrlódást fog tapasztalni.

Ezért, ha egy OPPO vagy akár egy iPhone mobiltelefonon olvashatatlan SIM-kártya problémája van, próbáljon meg emlékezni arra, hogy milyen gyakran mozgatja a SIM-kártyát.

A SIM-kártya egyéb okait nem észlelték ...

3. A SIM-kártya túlmelegedett

Fotóforrás: getdroidtips.com

Túlmelegedési problémák gyakran fordulnak elő néhány Android okostelefonon. Nos, a SIM-kártya elolvasásának másik oka ennek a problémának köszönhető, banda.

A SIM-kártya helyzete, amely általában hőhatásra hajlamos alkatrészek közelében helyezkedik el, ez az objektum válik túlmelegedni és megsemmisíti a réz és a rajta lévő adatokat.

Tehát azoknak, akik azt kérdezik, hogy a HP miért nem tudja elolvasni a SIM-kártyát a mobiltelefon túlmelegedése után, most már tudja a választ, igaz?

Hogyan lehet leküzdeni az olvashatatlan SIM-kártyát

Nos, most már tudod, mi okozza a SIM-kártya olvashatatlanságát és észlelését a mobiltelefonon, igaz?

Akkor mi van, ha ez a probléma már felmerült? Ennek oka az, hogy nemcsak az internetcsomaggal nem férhet hozzá az internetes hálózathoz, hanem valószínűleg a tárolt kapcsolattartási adatai is elvesznek.

Ne ess pánikba! A probléma az, hogy még mindig akad néhány trükk hogyan lehet megoldani az olvashatatlan SIM-kártyát hogy megpróbálhatod a következőket, banda.

1. Tisztítsa meg a SIM-kártyát

Fotóforrás: justaskgemalto.com (A SIM-kártya tisztítása általában hatékony módszer, ha a SIM-kártya olvashatatlan).

Az első trükk, amellyel leküzdheti a fel nem fedezett SIM-kártya nyílását, az tisztítsa meg a SIM-kártyát, banda.

Nyissa ki és vegye ki az olvashatatlan SIM-kártyát a nyílásából, majd tisztítsa meg a mikroportól, amely tapad és zavarja a SIM-kártya teljesítményét.

Általában ezt egy radír segítségével végezzük, és finoman dörzsöljük a sárgaréz SIM-kártyához.

Ezután újra aktiválhatja androidos okostelefonját, és várhatja, amíg a SIM-kártya reagál, csatlakozva a mobilhálózathoz.

2. Kapcsolja ki az okostelefont, és próbáljon ki egy másik SIM-kártyát

Fotóforrás: komando.com (Nem biztos abban, hogy a SIM-kártyát nem észlelték-e a kártya sérülései miatt? Próbálja ki ezt.)

Ha még mindig nem működik, megpróbálhatja használjon másik SIM-kártyát okostelefonján. Tegye ugyanezt a SIM-kártyájával, ha egy másik mobiltelefonra helyezi.

Ha kiderül, hogy egy másik, a mobiltelefonján használt SIM-kártya működik, akkor valószínű, hogy a kár a SIM-kártyán van. Hasonlóképpen, fordítva.

Ez a trükk maga az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy megtudja a kár forrását, a bandát.

Hogyan lehet leküzdeni a többi olvashatatlan SIM-kártyát ...

3. Hálózat visszaállítása

Fotóforrás: Ikeni.net

Ha a 2. SIM-kártyahely nem található, de az 1. SIM-kártya megfelelően működik, akkor az lehet, hogy a probléma a szolgáltatótól származik, amelynek hibája van, így a SIM-kártya nem tud megfelelően működni.

A probléma megoldásához megteheti hálózat visszaállítása androidos okostelefonodon, bandában.

Ha nem lehetbeállítás automatikusan visszaállíthatja a menüben Beállítások> Hálózat és Internet> Mobilhálózat> Hozzáférési pontok neve.

Itt csak az APN beállításait kell módosítania a manuálisan használt hálózati és mobilszolgáltatónak megfelelően.

4. Gyári beállítások visszaállítása Androidra

Fotóforrás: dignited.com

Ha a SIM-kártyán olvashatatlan probléma a Samsungon vagy más mobiltelefonon még mindig nem oldódott meg, akkor megteheti Csinálni gyári beállítások visszaállítása Android hogy az okostelefon az eredeti állapotához hasonlóan visszatérjen.

Ha azonban trükköket akarsz csinálni a HP kezelésével kapcsolatban, nem tudod elolvasni ezt az egy SIM-kártyát, legalább egy kicsit éberebbnek és óvatosabbnak kell lenned, banda!

Mivel minden beállítás, beleértve a fiókokat és az alkalmazásokat is, törlődik, amikor ezt megteszi gyári beállítások visszaállítása. Tehát ne felejtsd el elvégezni a folyamatot biztonsági mentés először a fontos adatokhoz, igen.

5. Konzultáció az ügyfélszolgálattal

Fotóforrás: salesforce.com (A fel nem fedezett SIM-kártya leküzdésének végső megoldása az ügyfélszolgálat megkérdezése).

Az olvashatatlan SIM-kártya kezelésének utolsó módja az iPhone vagy az Android készüléken a látogatás vagy a telefonálás Vevőszolgálat használt mobilszolgáltató.

Ez az utolsó lehetőség, többek között azok számára, akik nem akarják, hogy a SIM-kártyával valami rosszabb történjen. Mert így lehetsz közvetlenül a szakértőkkel oldja meg a problémát.

Nos, ha kiderül, hogy az Ön által használt SIM-kártya valóban sérült, és általában már nem használható Vevőszolgálat felajánlja SIM-kártya csere opció.

Nos, ez Jaka áttekintése az okokról és azok leküzdéséről A SIM-kártya nem olvasható és hibák az Android okostelefonokon, bandán.

Ja, valóban, a fenti módszert azok is alkalmazhatják, akiknek esetleg van egy SIM-kártyájuk az iPhone-on, a bandánál.

Ha további kérdése van, ne habozzon feltenni a megjegyzés oszlopban. Sok sikert és sok sikert!

Olvassa el a cikkeket is Android vagy más érdekes cikkeket a Satria Aji Purwoko.