7 NFC funkciók: Használat és hogyan kell használni egy mobiltelefonon

Az NFC-nek számos funkciója van a mobiltelefonokon, az elektronikus kártyák egyenlegének ellenőrzésétől a teljes kitöltésig. Itt tekintheti meg a teljes értékelést!

Ha az utóbbi időben figyel az okostelefonok fejlesztésére, akkor szinte mindent megvalósít a legújabb és legnagyobb okostelefon van NFC funkció?

Átlagos, közepes és okostelefon zászlóshajó fel lett szerelve ezekkel a funkciókkal. Biztosan kíváncsi vagy, mi az NFC? Ezután mi az NFC funkciója és használata a mobiltelefonokon? Akkor miért adják hozzá az okostelefon-gyártók ezt a funkciót az okostelefonokhoz?

Ebben a cikkben az ApkVenue elmagyarázza ennek a modern mobiltelefonnak a teljes tulajdonságait. Beleértve, hogy milyen előnyökkel járhat. Itt az áttekintés!

Mi az NFC?

Mi az NFC? NFC áll Közeli terepi kommunikáció. Ezt a vezeték nélküli kommunikációs funkciót először szabadalmaztatta Charles Walton évében 1983.

Fotóforrás: Az NFC jelentése (JalanTikuson keresztül)

Röviden, az NFC egy funkció rövid hatótávolságú kommunikációs protokoll amely lehetővé teszi két elektronikus eszköz összekapcsolását és adatcserét egymással.

NFC-t fejlesztették ki RFID (Rádió frekvencia azonosítás). Az NFC által használt antenna rövidebb, mint a kezelő jel hullámformája, hogy megakadályozza a beavatkozást.

Tájékoztatásul az első olyan Android mobiltelefon, amely biztosítja az NFC funkciót Samsung Nexus S amelyet 2010-ben adtak ki.

Gyakran előfordul, hogy az NFC már telepítve van okostelefon új kiadás. Így gyorsan mozgathatja az adatokat rövid távolságokon, kábelek vagy Bluetooth használata nélkül.

Remélhetőleg a fenti magyarázat kielégítheti azt a kérdést, hogy mi az NFC, banda!

Az NFC használata

Ha meg szeretné tudni, hogy okostelefonja rendelkezik-e NFC funkcióval, próbálja meg ellenőrizni Beállítások> Vezeték nélküli és egyéb hálózatok. Láthatja, hogy van egy NFC menü, ha az okostelefon rendelkezik vele.

Akár NFC-t szeretne egy Samsung, a Xiaomi, a Vivo, az Oppo vagy akár a Realme mobiltelefonra, a lépések ugyanazok. Az NFC használata az eszköztől függ. Például az e-pénz esetében egyszerűen csak a mobiltelefon hátuljára kell ragasztania.

Hogyan használhatom az NFC-t iPhone-eszközökön?

Az NFC az iPhone-on az iPhone 6 generációban először támogatja az Apple Pay szolgáltatást. Abban az időben az Apple NFC-je nem tudott adatokat olvasni vagy küldeni. Ez a funkció csak az iPhone 7 és újabb verzióin érhető el.

Hogyan működik az NFC?

Az NFC sugárban tud működni 4 cm, ezért a csatlakozáshoz szükséges NFC eszköznek nagyon közel kell lennie.

Fotóforrás: Hogyan működik az NFC (az Android Authority segítségével)

Hogyan működik egyedül adatokat továbbít vagy fogad rádióhullámokon keresztül. Ez eltér a Bluetooth-tól, amely elektromágneses indukcióval működik.

Maga az NFC eszköz két részre oszlik, mégpedig aktív és passzív. Az Ön által használt okostelefon azért szerepel az aktív eszközben, mert képes adatok küldésére és fogadására.

Ezzel szemben a passzív eszközök csak információk továbbítására képesek, így nincs szükségük áramra. A legegyszerűbb példák az e-pénz és az eKTP.

Aktív eszközként az okostelefon mindhárom NFC móddal rendelkezik, nevezetesen:

  • Olvasó / író, hogy információkat olvashasson, például ismerje meg eMoney-egyenlegét.
  • Kártya emuláció, digitális fizetéseket.
  • Ponttól-pontig, fájlátvitelhez.

Az NFC előnyei és hátrányai

A dalokat a (z) használatával másolta át infravörös? Ha igen, ez azt jelenti, hogy most feleséged és egy gyermeked kell. Ugyanaz, mint a infravörös, Az NFC eszköz adatátvitel.

Fotóforrás: Az NFC előnyei és hátrányai (az AndroidPIT-en keresztül)

A vénekhez képest az NFC-nek egyértelműen számos előnye van. NFC nem igényel sok energiát amikor ezt a funkciót használják. Az eszközök csatlakozási sebessége is nagyon gyors10 másodperc alatt.

Noha a legújabb technológiát is beleértve, az NFC-nek vannak hátrányai is. A Bluetooth-hoz képest lassabb NFC átviteli sebesség.

Ezenkívül nem minden okostelefon rendelkezik ezzel a funkcióval kevésbé praktikus. Hasonlítsa össze a Bluetooth-t, amely minden okostelefonon található.

Azok számára, akik NFC funkcióval szeretnének mobiltelefont vásárolni, olvassa el az ApkVenue alábbi cikkét:

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

NFC funkció

Két eszköz csatlakoztatásának módjaként rengeteg NFC-funkció létezik, amelyeket tudnunk kell, bandám!

Nemcsak az elektronikus pénzkártya-egyenlegek ellenőrzésére, az NFC-nek még mindig sok olyan felhasználása van, amelyet ki kell használnia, mert valóban működik a mindennapi életben. Megtalálhatja a sorban Olcsó mobiltelefonok a legjobb NFC funkciókkal.

1. Csatlakoztassa a mobil készüléket más eszközökhöz

Fotóforrás: NFC funkció (az Android Authority segítségével)

Általában a legfontosabb NFC funkció a mobiltelefonokon csatlakoztasson két eszközt mindkét irányba és fogadni és küldeni információkat. A kapcsolat nem függ a Wi-Fi vagy az LTE hálózatoktól.

Ellentétben a Bluetooth-nal, amelyet meg kell tennie párosítás először csak az NFC-t kell beillesztenie, hogy csatlakozhasson.

Gyakorlatilag az NFC kapcsolatot sok mindenre használják, például egy okostelefon csatlakoztatásához egy vezeték nélküli útválasztóhoz, fejhallgatóhoz vagy hangszóróhoz, amely NFC-vel van felszerelve.

2. Fájlok átvitele

Fotóforrás: Az NFC hasznossága (az NFC fórumon keresztül)

A mobiltelefon következő NFC funkciója az fájlok átvitele az okostelefonon a barátja okostelefonjához egyszerűen csatlakoztassa a két okostelefont.

Gyorsan és egyszerűen küldhet telefonszámokat, képeket, dokumentumokat stb. Ne feledje, hogy a sebesség lassabb, mint a Bluetooth segítségével történő átvitel.

De NFC-vel rendelkező okostelefonján kívül a barátja okostelefonjának is rendelkeznie kell ezzel a funkcióval.

3. Fizetésért Készpénz nélküli

Fotóforrás: NFC funkció a Samsung-on (a News Track English-en keresztül)

Egy olyan korszakban, amikor a kifejezés készpénz nélküli minél hangosabban visszhangzik, az NFC jelenléte válhat fizetési lehetőségek ami nagyon praktikus.

Csak be kell illesztenie okostelefonegy adott eszközhöz. Később az NFC megadja a szükséges adatokat, hogy a fizetési folyamat gyorsan feldolgozható legyen.

Samsung Pay, Apple Pay, Google Pay, mindegyikük az NFC technológiát használja fizetési módként. Sajnos az NFC használata Indonéziában maga nem volt túl optimális, ezért ezeket a funkciókat még nem használhatjuk.

Most, Az NFC használata Indonéziában csak az egyenlegek ellenőrzésére és az e-pénztárcák feltöltésére használható csak több állami és magánbank.

4. NFC címke

Fotóforrás: NFC funkció a HP-n (a Futurezone-on keresztül)

NFC címke egy kis címke vagy matrica, amely NFC chipet tartalmaz. Általában ez a címke tartalmaz webcímet vagy bizonyos műveleteket egy mobiltelefonon, például a WiFi bekapcsolását vagy bizonyos alkalmazások megnyitását.

Az NFC Tag előnye, hogy nincs szükség további alkalmazásokra, például QR Code-ra. Csak meg kell csatolnia a mobiltelefonját a címkéhez a szükséges információk megszerzéséhez.

Magát az NFC címkét több szektorban is használták, például üzletekben vagy vállalatokban az árak és az áruk részleteinek bemutatásához, valamint a helyek megjelöléséhez.

5. Hozzáférés az információkhoz Intelligens kártya

Fotóforrás: NFC funkció okostelefonokon (sárga objektumokon keresztül)

Az okostelefonok utolsó NFC funkciója az adatok, többek között az adatok olvasásának képessége intelligens kártya ebből egyre több típus.

Később ellenőrizheti és kitöltheti az egyenlegete-pénz vagy e-Toll kártya. A módszer nagyon egyszerű és praktikus. Csak be kell ragasztania a kártyát az okostelefon hátuljába, majd kitölteni az egyenleget a kívánt módon.

A készülék automatikusan felismeri és javasolja, hogy milyen alkalmazásokkal érhető el a kártya adatai.

6 Az alkalmazások automatikus megnyitása

Ha NFC-címkével rendelkezik a házában, bizonyos alkalmazásokat automatikusan megnyithat és aktiválhat is.

Például az NFC-címkék zenelejátszásra vannak programozva. Ez a címkekártya egyetlen érintéssel elősegítheti kedvenc zenei alkalmazásának aktiválását!

7 Hely megjelölése

Az NFC már támogatja a fejlett helymegjelölési funkciót, nevezetesen a BS ( Helyalapú szolgáltatás ). Tehát egy speciális helyet jelölhet meg egy speciális NFC-címke beillesztésével.

Ez a funkció lehetővé teszi a be- és kijelentkezést is valahol. Például olyan irodákban, amelyek már támogatják a távollétet az NFC használatával. Szóval, gondolja, hogy irodája még használta az NFC-t?

: Az NFC olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a tevékenységeket. De még nem népszerű Indonéziában

Ez a banda az NFC megértése és működése minden, amit tudnod kell. Nyilván sok mindent meg lehet tenni az NFC-vel, na!

Világos-e Jaka magyarázata arról, hogy mi is az NFC és annak használata Indonéziában ma?

Most, miután elolvasta ezt a cikket, elkezdheti kihasználni az NFC szolgáltatás előnyeit okostelefon optimálisabban!

Olvassa el a cikkeket is NFC vagy más érdekes cikkeket a Fanandi Prima Ratriansyah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found