muszáj tudni! itt vannak 7 cmd parancsok, amelyeket a hackerek gyakran használnak

Tudja, mi a parancssor? Ez CMD. Kiderült, hogy a CMD egy nagyon hatékony hacker eszköz a hackerek számára. A következők a CMD parancsok, amelyeket a hackerek gyakran használnak.

Az egyik eszközök A Windows alapértelmezés szerint Parancssor vagy általában rövidítve CMD, unalmasnak vagy akár viszonylag haszontalannak tűnhet. Tudta azonban, hogy a CMD egy nagyon hatékony hacker eszköz erős mert hackerek.

Parancssor maga a DOS parancs a Windows operációs rendszeren, amely megkönnyítheti a felhasználók számára a Windows felfedezését is online továbbá offline. Eközben a Linux operációs rendszer felhasználói ezt a CMD-szerű funkciót nevezik terminál.

  • A hackelésről szóló film, amely azt akarja, hogy hackerré válj
  • KELL TAU! Íme 5 módszer, amellyel a hackerek ellophatnak adatokat a Facebook-felhasználóktól
  • Könnyű módszerek a számítógép megvédésére a hackerek ellen, ha követnek

A hackerek gyakran használják a CMD parancsokat

Számítógép-felhasználóként érdemes jobban megismerni a CMD-t, és megérteni annak működését és előnyeit. A parancssor gyors megnyitásához használjon billentyűzetkombinációt Windows billentyű + R egyidejűleg. Majd kinyílik Futtatás párbeszédpanel. Továbbá, írja be a CMD-t és nyomja meg az Enter billentyűt akkor megnyílik a CMD. Jelentés a TechWormtól, itt vannak a gyakran használt Parancssor parancsok hackerek az akcióban.

1. Ping

Parancs Ping gyakran használják a hálózati problémák elemzésében. A fő felhasználása Ping van ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva egy adott ip / domain. Magának a Pingnek számos paramétere és előnye van, amelyeket gyakran használnak hackerek. Ban ben alapértelmezett, A Ping Windows rendszeren 4 csomagot küld, például ping x.x.x.x (x az IP cím). Megpróbálhatod ping 8.8.8.8 a Google vagy a ping www.google.com ha nem ismeri a Google IP-címét.

2. Nslookup

Parancs nslookup sok funkciója van. Az egyiket szokták tudni egy domain ip-je. Ezenkívül az nslookup-ot gyakran használják a DNS-sel kapcsolatos hálózati problémák diagnosztizálására.

Mondja, hogy tudja a webhely URL-jét, de nem tudja az IP-címet. Ezt megtudhatja a CMD nslookup paranccsal. Például gépeléssel nslookup www.google.com (a www.google.com egy példa egy olyan webhelyre, ahol meg szeretné tudni az IP-címet).

3. Tracert

Parancs tracert álnév traceroute arra használják, hogy nyomon kövessék az adatcsomagok által az interneten egy adott ip-hez / gazdagéphez vezető utat. Ez a parancs mindkét hálózati eszközön létezik router, vezeték nélküli AP, Modem, ablakok, Linux, és szerver.

Habár eszköz ezek minden hálózati eszközön megtalálhatók, az egyes nevek és parancsparaméterek kissé eltérnek. Példa, tracert x.x.x.x (x az IP cím) vagy tracert www.google.com.

4. ARP

Parancs ARP vagy Address Resolution Protocol olyan protokoll, amely a felderítésért felel Mac cím vagy címet hardver a a LAN-hálózat tagjai. Természetesen felhasználásával vagy ezek alapján IP-cím be van állítva a gazda érintett. Ban ben OSI rétegközött ez a protokoll működik 2. és 3. réteg.

5. Útvonal

Parancs útvonal Ezzel új útvonalat (útvonalat) lehet létrehozni a számítógépen a hálózathoz, általában LAN-on vagy WAN-on. Emellett megtudhatja feldolgozza a hálózati forgalmat, gazdagép elérési útja, átjáró, és hálózati cél.

6. Ipconfig

Parancs ipconfig használt megtekintheti a hálózati adatokat vagy a hálózati adapterre telepített IP-információkat. Valójában az ipconfig funkció nem csak ez, de még számos olyan funkció létezik, amelyeket nagyon hasznos leküzdeni hibaelhárítás hálózatot, vagy állítsa alaphelyzetbe a hálózatot, különösen azokat, akik DHCP-vel hálózatot használnak.

7. Netstat

Ez a Netstat parancs arra szolgál, hogy megjelenítse a hálózati kapcsolat statisztikáit az éppen használt számítógépen. Netstat a feladatkezelőhöz hasonlítható. A különbség, a feladatkezelő megjeleníti a futó folyamatokat és alkalmazásokat, közben A Netstat további információkkal jeleníti meg a jelenleg használt hálózati szolgáltatásokat mint az ip és kikötő-övé.

Mit gondolsz? Annak ellenére, hogy a CMD kijelző nagyon egyszerű, funkciója rendkívüli, igaz? Ez néhány CMD-parancs, amelyeket gyakran használnak működés közben, ezeket a funkciókat a hackerek visszaélik céljaik elérése érdekében.