a BPJ-k leendő csecsemőként való előállításának követelményei

A leendő csecsemők BPJS egészségének regisztrálása előtt számos olyan követelményre van szükség, amelyekre figyelnie kell.

Korábban Jaka megbeszélte, hogyan lehet megoldani a helyzetet, amikor elfelejtette BPJS-számát.

Nos, ezúttal az ApkVenue további tippeket ad, amelyek nem kevésbé hasznosak a BPJS-ről.

Tudja, hogy most egy leendő vagy születendő csecsemőről BPJS-t lehet készíteni, hogy fedezze a csecsemő születésével kapcsolatos egészségügyi vagy gondozási költségeket?

Ebben a tekintetben az ApkVenue információt kíván nyújtani a BPJS csecsemőjelöltjeinek előállítására vonatkozó követelményekről.

Óvatosan figyeljen a tippekre srácok!

  • A NPWP online elkészítésének legegyszerűbb módja, képekkel kiegészítve!
  • Itt van 3 egyszerű módja a motorkerékpár-adók online fizetésének, nem kell elhagyni a házat!

Követelmények a BPJS csecsemőjelöltjeinek elkészítéséhez

Mielőtt regisztrál egy leendő babát, hogy részt vegyen az Egészségügyi BPJS-ben, számos fontos követelménynek kell megfelelnie.

A BPJS regisztrálása a leendő babák számára 2018-ban:

  1. Azonosító szám (NIK) és a csecsemők KK száma követi az anya NIK és KK számát

  2. A baba születési dátumát a baba BPJS Health résztvevőjeként való regisztráció dátumától függően kell kitölteni, nem pedig a baba születési dátumától vagy a baba várható születési dátumától függően.

  3. A leendő csecsemők gondozási osztályának típusa megegyezik az anyai gondozás osztályával (Ha az anya az I. osztályba van bejegyezve, akkor a leendő csecsemőt az I. osztályba is be kell jegyezni)

  4. A baba első járulékát a baba életben való születése után fizetik ki, legkésőbb a születés becsült napjától (HPL) számított 30 napon belül

Mikor használható / aktív a leendő baba BPJS-je?

A leendő csecsemők egészségügyi BPJS-je az első hozzájárulás befizetésétől érvényes. Ezenkívül a baba születése után a szülők Kívánt módosítsa a leendő baba BPJS Health regisztrációs adatait.

A módosítandó adatok a baba neve, születési dátuma, neme és NIK-je. Legkésőbb a szülés után 3 hónappal a szülők kötelesek megváltoztatni gyermekük névadatait. Ha ez az idő telik el, a baba BPJS Health deaktiválódik.

Az újszülöttek BPJS készítésének követelményei

A Szabályzat szerint BPJS No. 2015. 23, regisztrálhat egy leendő babát, hogy részt vegyen a BPJS-ben legkésőbb a becsült születési dátum előtt 14 nappal vagy körülbelül akkor, amikor az anyaméh már 7-8 hónapos.

Ez a leendő csecsemők számára a BPJS egészségügyi követelményekkel kapcsolatos fájl, amelyet ki kell tölteni:

  1. Családi kártya (KK) másolata

  2. Személyi igazolvány (KTP) fénymásolása. Nem számít, ha a KTP még nem E-KTP.

  3. Házassági könyv másolata

  4. Az anya BPJS Egészségkártyájának fénymásolata (a csecsemőt az anya csecsemőjének nevével, Madam (anya neve) regisztrálják)

  5. Orvosi igazolás, amely elmagyarázza a magzat állapotát egészséges és normális méhben. (Az ismert ultrahang eredmények alapján van magzati pulzus és nem.)

  6. Töltse ki a BPJS űrlapot a leendő csecsemő / résztvevő belépési adataihoz (DIP)

Mi van, ha a lakcím eltér a KTP-től?

Ne aggódjon, csak mellékelnie kell az RT / RW és Kelurahan lakóhelyi tanúsítványát, és fel kell vennie a BPJS regisztrációs űrlapra.

Hogyan regisztrálhatunk csecsemőt az anyaméhben a Társaság BPJS-en keresztül

Azok a szülők, akik a Bér-Recipient Worker Health BPJS (PPU) résztvevőként vagy ismertebb nevén Corporate BPJS (PPU) és a Contribution Benefic kedvezményes BPJS (PBI) résztvevőként vannak regisztrálva, születésük után 3x24 órás türelmi idővel regisztrálhatják gyermekét.

A leendő kisbabák számára a BPJS-követelmények nagyjából megegyeznek az egyes BPJS-résztvevőkre vonatkozó követelményekkel.

A következő követelményeket vagy dokumentumokat kell kitölteni:

  1. A csecsemő születése szerinti kórház, klinika vagy szülésznő születési anyakönyvi kivonatának fénymásolata.

  2. A családi kártya (KK) másolata.

  3. Mindkét szülő KTP fénymásolása.

  4. Házassági anyakönyvi kivonat másolata.

  5. A szülő / anya BPJS Health személyi igazolványának fénymásolata.

  6. Tegye a baba nevét a regisztrációs űrlapra.

  7. A leendő csecsemő számára kiválasztott gondozási osztálynak meg kell egyeznie az anya osztályával.

  8. Az első befizetést legkésőbb a baba születésétől számított 30 napon belül teljesítik.

  9. Három hónapos születés után a szülőknek újra regisztrálniuk kell a csecsemő eredeti személyazonosságának a születési anyakönyvi kivonat szerinti megadásával.

Vital Records

BPJS leendő csecsemőknek csak akkor használható, ha a baba olyan egészségügyi problémával született, amely további kezelést igényel.

A szülés és gondozás költségei a szülés során az anya BPJS Kesehatan-jából kerülnek vagy kerülnek át.

Mint emlékeztető, a havi BPJS számlád összege megnő, amikor regisztráltad leendő babádat. A BPJS számlájának ellenőrzéséhez olvassa el a BPJS számlák online ellenőrzéséről szóló cikket.

Ez az ApkVenue információja a BPJS csecsemőjelöltjeinek előállítására vonatkozó követelményekről. Remélhetőleg ez a cikk segít Önnek, mielőtt felkészülne a BPJS regisztrálására leendő babája számára.

Kérem Ossza meg és kommentálja ezt a cikket, hogy folyamatosan információkat, tippeket, trükköket és híreket szerezzen a technológiáról a Jalantikus.com-tól

Olvassa el a cikkeket is BPJS Health vagy más érdekes cikkeket a Naufal.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found