melyik a fontosabb, gyorsabb vagy nagyobb kos?

A RAM vásárlásakor melyikre van még szüksége? Nagy kapacitás vagy sebesség? További részletekért lásd az ApkVenue alábbi beszélgetését!

RAM vagy Random Access memória az egyik legfontosabb része egy számítógépes eszköznek, amely ideiglenes adathordozóként szolgál a számítógép bekapcsolásakor. Ettől eltekintve a RAM is működik különféle tevékenységek támogatása mint amikor csináljuk szerkesztés vagy játszani egy játékot.

Eddig a legtöbben úgy gondolták, hogy a nagy kapacitású RAM jobb lenne, míg néhányan mások a sebességet prioritásként kell kezelni amikor RAM-ot akar vásárolni, így felmerül a kérdés, melyikre van még szükség? Nagyobb RAM-kapacitás vagy nagy sebességű RAM? E kérdések megválaszolásához először meg kell fontolnia Jaka ezúttal folytatott vitáját RAM (véletlen hozzáférésű memória).

  • 4 módszer a számítógépes RAM teljesítményének növelésére
  • 4 dolog, amit tudnia kell a laptop RAM cseréje vagy hozzáadása előtt
  • Anti Slow, Így adhat hozzá RAM-ot az Android telefonokhoz Nincs gyökér!

Melyik a fontosabb, gyorsabb RAM vagy több RAM?

1. Miért van szükség RAM-ra?

A RAM-ot alapvetően a számítógép különféle szoftverfájlok ideiglenes tárolására használja, hogy szükség esetén könnyen és gyorsan elérhessék azokat. Számítógépes RAM RAM nélkül mindenképpen a számítógépes eszköz nem fogja tudni futtatni a szoftvert bármi, beleértve a korábban a szoftverfájlok miatt telepített operációs rendszert is nincs helye az elérendő adatok mentéséhez.

2. Melyik a fontosabb a RAM kapacitás és a sebesség között?

Fotó: makeuseof.com

A RAM chipre nyomtatott címkén feltétlenül számos leírást láthat, mint pl a RAM-kapacitás mértéke (MB, GB, TB egységekben) és RAM sebesség maga az egyik Mhz vagy Ghz.

Maga a RAM kapacitás nagymértékben befolyásolja az Ön által használt számítógépes eszköz képességeit. Minél több RAM-kapacitást használ, a lehetséges felhasználás Merevlemez Ön, mint ideiglenes fájltároló (ideiglenes) kisebb lesz.

Ha a merevlemez-meghajtót ideiglenes fájltárolóként használják, akkor az ideiglenes fájlokhoz vagy az úgynevezett ideiglenes fájlokhoz való hozzáférés sokkal lassabban ahhoz képest, amikor az ideiglenes fájlokat a RAM-ban tárolják. Ezenkívül minél nagyobb a RAM kapacitása, annál nagyobb lesz a számítógépe virtuális memória amellyel számos nehézsúlyú alkalmazáshoz férhet hozzá, beleértve a játékokat is.

Fotó forrása: Fotó: makeuseof.com

Annak ellenére, hogy a nagy RAM-kapacitás jó dolog, a RAM-kapacitás túlzott növelése meg fogja tenni hiábavaló cselekedetté és a költségek pazarlásának egyik formája. Mert a RAM-kapacitást a számítógép processzorának képességeivel is ki kell igazítania.

Ehelyett jobb lenne, ha te is megtennéd figyeljen a RAM frekvencia sebességére maga. Maga a RAM frekvenciája is befolyásolni fogja sávszélesség az a maximális adatmennyiség vagy adatmennyiség, amely egyszerre áramolhat a RAM-ból és a RAM-ba.

3. Milyen RAM-ra van szüksége?

Fotó forrása: Fotó: stroragereview.com

Miután megértette a RAM kapacitásának és sebességének magyarázatát, most az a kérdés Milyen RAM-ra van szüksége valójában?

A kérdés megválaszolásához minden a számítógép specifikációitól és a RAM-igényektől függ. Ha a számítógépes eszközét csak munkához használja, és számos könnyű alkalmazást futtat, például Microsoft Office, Szerintem 2-4 GB RAM elegendő az Ön számára.

Ha azonban olyan játékos vagy, aki szeret nehézsúlyú játékokat játszani, vagy gyakran futtat különféle nehéz alkalmazásokat, mint pl Android emulátor, erősen ajánlott 8-16 GB kapacitású RAM természetesen olyan processzorok támogatják, mint az i5 és az i7.

A RAM frekvencia problémája miatt ti is alkalmazkodni kell képesség alaplap az Ön által használt RAM gyakoriságával. Például, ha az alaplap frekvenciája csak 1300 Mhz körül van, akkor Ez használhatatlan 1300 Mhz feletti frekvenciájú RAM-ot használ. Miért? Mivel az alaplap korlátozni fogja a használt RAM frekvencia sebességét, hogy megfeleljen az alaplap képességeinek.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

4. Új vagy frissített RAM-ot kell vásárolnia?

Fotó forrása: Fotó: quora.com

Miután megértette a RAM igényeit, akkor alaposan át kell gondolnia, hogy kell-e vásároljon új RAM-ot a régi RAM cseréjéhez, vagy elég a RAM frissítése?

A döntéshez először meg kell néznie hány RAM foglalat elérhető, és ellenőrizze, hogy milyen típusú RAM-ot használ a számítógépes eszköz DDR2, DDR3 vagy DDR4.

Például, ha 2 DDR3 RAM-foglalata van, és az egyik hely 8 GB-os DDR3 RAM-mal van töltve, nehéz gamer, hozzáadhat további 8 GB-os DDR3 RAM-darabokat, ha valóban javítani szeretné a játék teljesítményét.

Eközben, ha a DDR3 RAM-foglalata megtelt, és még mindig nagyobb DDR3 RAM-teljesítményre vágyik, de ez az nem növelheti a kapacitást Ismételten azért, mert a DDR3 RAM-ok korlátja 8 GB, a DDR3 RAM-ot lecserélheti DDR 4-re, amely chipenként akár 16 GB-os kapacitással rendelkezik, vagy lecserélheti a DDR3 RAM-ot magasabb frekvenciájú DDR3 RAM-ra.

Ez volt a kapcsolódó vita a RAM melyik aspektusa a fontosabb, maga a RAM kapacitása vagy sebessége? Üzenet az ApkVenue-tól, legyen okos a RAM kiválasztásában, állítsa be a RAM használatát igényeinek megfelelően, mind a kapacitás, mind a RAM sebessége szempontjából. Remélhetőleg ez hasznos, ne habozzon megjegyzést hagyni az alábbi oszlopban.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found