a különbség a JPG és a JPEG között, hasonló, de nem ugyanaz?

Gyakran zavarodik a JPG és a JPEG közötti különbség miatt? Nyugi, itt az ApkVenue válasza van. Itt vannak a különbségek a JPG és a JPEG között!

Azok számára, akik a fényképezés világában járnak, vagy szoktak esztétikus fotókat szerkeszteni, akár a legjobb képszerkesztő szoftverrel, akár alkalmazással, ismernie kell a képformátumokat. JPG és JPEG.

Biztosan megjelent az elmédben, mi a különbség a JPG és a JPEG között? Első pillantásra a név ugyanaz, de valóban ugyanaz? Vagy kiderül, hogy ez a két fájlformátum különbözik egymástól?

Azok számára, akik még mindig zavartak, az ApkVenue ezt alább tárgyalja. Garantáltan minden kíváncsiságod eltűnik, miután elolvastad Jaka alábbi beszélgetését!

Különbség a JPG és a JPEG között, ugyanaz vagy eltérő?

A sokféle képformátum közül a JPG és a JPEG a leggyakoribb formátumtípus, amelyet a digitális világban minden olyan fényképen használunk.

Például, ha elolvassa az ApkVenue cikkét Aranyos rajzfilm képek gyűjteménye Itt az összes képet vagy fényképet a .jpg vagy .jpeg. Mi a különbség a kettő között?

Kíváncsiság helyett itt fogunk egyenként megbeszélni!

1. Ismerje a különféle képformátumokat

Fotó forrás: DIY kamera

A fényképezés vagy a képek világa többféle képformátumot ismer fel, a RAW-tól, GIF-től, PNG-től kezdve azokon át, amelyekről jelenleg tárgyalunk, nevezetesen a JPG és a JPEG.

Ha a RAW formátumot is kiváló minőségű fényképeknek szentelik, a GIF animációs képekre vagy mozgóképekre specializálódott, míg a PNG különösen átlátszó megjelenésű, így általában logókat készítenek.

Ha mindegyik jelentősen különbözik egymástól, akkor a JPG és a JPEG eltér. A jelentés? Ez azt jelenti, hogy ez a két formátum valójában ugyanaz, ugye?

Ööö, még ne siess a következtetésekre, banda! Az ApkVenue először lassan elmagyarázza.

2. JPEG formátum, a Képek és a Fotók úttörője

Fotó forrás:

Mielőtt megvitatnánk a JPG és a JPEG közötti különbséget, az ApkVenue-nak először meg kell magyaráznia a JPEG képformátumot, amelyet valóban megtalálunk a különféle típusú fényképekben.

JPEG áll Közös fényképészeti szakértői csoport. Ezt a képformátumot 1986-ban kezdték fejleszteni, ahol 1992-ben hivatalosan is kiadták az ISO Standard verziót, amelyet a nyilvánosság széles körben használt.

Magát a JPEG-et először az UNIX operációs rendszert használó számítógépeken használták, ami az 1990-es évek elején volt. Tényleg régi iskola, banda!

3. JPG formátum, a JPEG legújabb generációja

Fotó forrása: monitorteknologi.com

A JPEG formátum megvitatása után itt az ideje, hogy megvitassuk a JPG képformátumot. Azoknak, akik sejtették, hogy a JPG és a JPEG valójában ugyanaz, valóban banda vagy!

Tehát mindez a Windows / DOS rendszer korábbi verzióival kezdődött, amelyek csak 3 betűs fájlkiterjesztéseket igényeltek. Ennek megfelelően meghosszabbítás .jpeg nem használható, mert 4 betű van.

Ezért elkészült a JPEG új kiterjesztése, amely 3 betűből áll, mégpedig .jpg vagy JPG. Jelenleg a Windows legújabb verziói támogatják a 4 betűs kiterjesztést, így JPG és JPEG egyaránt használható.

4. Erősségek és gyengeségek

Fotóforrás: FileInfo

A JPEG vagy JPG legfőbb előnye, hogy magas a tömörítési szintje, de mégis színt használ igazi SZIN (24 bit). Ennek eredményeként, annak ellenére, hogy a fájlméret kicsi, a színek megjelennek maradj pontos, úgy, hogy a képminőség fenntartható tökéletesen.

Nos, mindkettő bitképes tömörítési formátum, általában veszteséges tömörítéshez, amelyek aránya tartományban van 10:1 nak nek 20:1. Maga a tömörítési arány növelhető vagy csökkenthető, mind a fájlméret, mind a minőség tekintetében.

Ez azt jelenti, hogy későbbi tömörítéskor a fényképet feltöltő pixelsorok eltávolításra kerülnek. Közvetetten így lesz csökkenti a fénykép minőségét hogy megvan, banda!

Ezért különféle fajtákra van szükséged legjobb fotótömörítő alkalmazás amely képes fenntartani a fényképek minőségét akkor is, ha a méret vagy az alak megváltozik.

5. Összegzésképpen .....

A fotó forrása: meridianthemes

Miután elolvasta az ApkVenue fenti magyarázatát, arra a következtetésre juthat, hogy valójában ugyanazok, még akkor is, ha mindkettő ugyanaz a képformátum, mégpedig JPEG.

A JPG és JPEG fájlok közötti különbség csak a használt kiterjesztésekben szereplő karakterek számában rejlik. Ha .jpeg összesen 4 betű van, .jpg csak összesen 3 betű van.

Tehát most nincs mit összetéveszteni, ha ezzel a két képformátummal kap fotókat vagy képeket. Megmagyarázni?

Ez volt a különbség a JPG és a JPEG között. Hogyan? Érted, banda?

Olvassa el a cikkeket is Fájlok vagy más érdekes cikkeket a Diptya.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found