Tippek a legjobb VGA kiválasztásához számítógépéhez és laptopjához

VGA-t akar vásárolni a számítógépére? Nézze meg ezeket az ApkVenue tippjeit, hogy ne rosszul válasszon!

Grafikus kártya egy komponens perifériák a problémák kezeléséért felelős számítógép grafikai feldolgozás számítógépes eszközön. Minél jobb a számítógépes eszköz által használt grafikus kártya minősége, annál jobb lesz a kép és videó minősége, amelyet a számítógép produkál több jó így növelve a felhasználói elégedettséget.

Ma olyan sokan vannak márka grafikus kártyák, például NVIDIA, AMD, Intelstb., amelyek magas szintű grafikus kártya képességeket kínálnak, különböző funkciókkal. Tehát annak meghatározása, hogy melyik grafikus kártya felel meg leginkább az igényeinknek, elegendő zavaró. Tehát, mert ezúttal az ApkVenue segít válasszon megfelelő grafikus kártyát az alábbi tippek segítségével. Nézze meg a részleteket!

  • 10 legjobb VGA Gaming 2016: Ötcsillagos minőség, utcai ár
  • 10 legjobb VGA Gaming AMD Radeon 1 millió ár
  • 7 legjobb csúcskategóriás Nvidia GeForce VGA játék ára 2 millió

Tippek a legjobb VGA kiválasztásához számítógépéhez és laptopjához

1. A GPU nem márka rangsorolása

Fotó forrása: Fotó: lockerdome.com

Ha grafikus kártyát vásárol a számítógépéhez, győződjön meg róla, hogy igen nem érintett az a nézet, amely azt állítja márka minden. Valójában számos jól ismert márka, például az NVIDIA és az AMD kiváló minőségű kétségkívűl újra. De mégis alaposnak kell lenned és figyeljen a GPU szempontokra. A GPU egy olyan komponens, amely felelős a későbbi matematikai számítások elvégzéséért végezze el a képmegjelenítési folyamatot amely megjelenik a monitor képernyőn.

Amikor odafigyel a GPU aspektusára, gyakran látni fog kapcsolódó információkat GPU sebessége. Nos, mindenképpen válasszon egy grafikus kártyát a GPU órajel sebessége ami magas, így a számítógépes eszköz grafikus minősége jelentősen megnő. A GPU Clock Speed ​​a grafikus kártya matematikai számítások végrehajtásának korlátozását mutatja. Minél nagyobb a GPU órajel sebessége, annál gyorsabbak lesznek a matematikai számítások a megjelenítési folyamat is gyorsabban fog futni.

2. A grafikus kártya magjainak száma

Fotó forrása: Fotó: nvidia.com és amd.com

A GPU-n kívül te is figyelnie kell összeg mag GPU a megvásárolt grafikus kártyán. Minél több magja van egy GPU-nak, annál több feladata (számítási folyamata) lesz egyszerre megvalósítható a GPU által.

Például, ha egy 6 magos GPU-t 3 feladat elvégzésére kérnek, akkor 1 feladatot egyszerre 2 mag teljesít, ami gyorsabban összehasonlítva a GPU-val, amelynek mindegyik mag miatt 3 magja van csak egyedül dolgozni 1 feladat elvégzéséhez.

3. Válasszon egy grafikus kártyát, amelynek TDP értéke kis vagy energiaigénye alacsony

Fotó forrása: Fotó: nvidia.com és amd.com

Nem sokban különbözik a számítógép CPU-jától, a grafikus kártya GPU-ja minden bizonnyal meleget okoz, amíg a grafikus kártya GPU-ja a képek renderelésén dolgozik stb. TDP érték (Hőtervezési teljesítmény). Minél nagyobb a TDP értéke, ez azt jelenti annál nagyobb a maximális hő amelyet a grafikus kártya generált.

Természetesen nem akarja, ha a megvásárolt grafikus kártya olyan magas hőt termel, hogy az okozhatja túlmelegedni és zaj? Nos, ezért válasszon grafikus kártyát a lehető legkisebb TDP értékkel bölcs lépés lehet.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

4. Ügyeljen a memória típusára és sávszélességére

Fotó forrása: Fotó: nvidia.com és amd.com

Egy másik nagyon fontos szempont, amelyre figyelni kell grafikus kártya vásárlásakor memória típusa az Ön által választott grafikus kártya. A grafikus kártya memóriájának több típusa van, nevezetesen GDDR2, GDDR3, GDDR4, GDDR5 és GDDR5X.

Ha ezt a sorrendet nézzük, megállapítható, hogy minél nagyobb a szám a GDDR írásban, akkor jobb a grafikus kártya képességeit is. Például a GDDR5X képességei kétszer olyan gyorsan mint a GDDR5 és a GDDR5 képességek háromszor gyorsabban mint a GDDR3.

Emellett figyelni is kell sávszélesség a vásárolt grafikus kártya memóriája. A grafikus kártya memóriájában a sávszélesség a hozzáférhető adatok mennyisége a GPU egy időben úgy, hogy minél gyorsabb a sávszélesség, annál gyorsabban fejeződik be a GPU-ban zajló számítási folyamat.

Az számít javulni fog összeg keret a kapott képet egy másodperc alatt. Ezenkívül minél több képkocka készül el egy másodperc alatt, annál jobb lesz a képminőség.

5. Állítsa be a költségkeretet

Fotó forrása: Fotó: kreativa.co.id

Nos, egyéb szempontokra, amelyekre figyelni kell a technikai szempontokon kívül, mint például a GPU sebessége, a memória típusa, a sávszélesség, a magok száma és a TDP értéke, akkor is meg kell testreszabhatja a grafikus kártya vásárlásait te költségvetés az ami neked van.

Ha csak kb. 1 millió Rp a költségvetése, ne keltse reményeit ugyanabban az osztályban lévő grafikus kártyával kapcsolatban GTX 1080 vagy RADEON R9. Megveheted ASUS GTX 750 vagy MSI GTX 750 amelynek ára 1,8 millió Rp.

Ha azonban a költségvetése körülbelül 2–3 millió Rp, akkor megpróbálhatja ASUS GTX 1050 vagy DA GTX 960. Közben azok számára, akiknek nagy a költségvetése, megpróbálhat vásárolni GTX 1080 amelynek ára kb. 7,3 millió Rp (az ár dollárból átszámítva), vagy R9 RADEON ami természetesen rendkívüli grafikai minőséget fog nyújtani. Megfontolhatja azt is vesz egy használt VGA-t ha a költségvetése valóban korlátozott.

Nos, ennyi volt tippek azoknak, akik grafikus kártyát vásárolnak. Remélhetőleg ez hasznos. Jaka üzenete, legyél okos vevő, ügyeljen arra, hogy figyeljen a vásárolni kívánt grafikus kártya műszaki specifikációira, és ne felejtse el a költségvetéshez igazítani.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found