a Realme 5 Pro és a Redmi Note 8 Pro összehasonlítása, kissé eltér!

Ha korábban a középső mobiltelefon-piacot a Xiaomi irányította a Redmivel, akkor most egy birodalom van. Az ApkVenue itt az 5 Pro és a Redmi Note 8 Pro összehasonlítását vizsgálja.

Több évvel ezelőtt, ha magas specifikációjú mobiltelefont kerestünk hallgatói áron, a választásunk általában erre esett Xiaomi almárkákkal Redmi övék.

De most sok olyan banda, HP márka létezik, amelyek a közép- és alacsonyabb osztályú piacon mertek harcolni a Xiaomi ellen.

Csak mondd Samsung ami általában egyet jelent a zászlóshajó HP-vel, amely most agresszíven hirdeti a Samsungot M sorozat megcélozva a középosztályt

Nemrég mi is megérkeztünk realme, a védjegye alatt álló HP márka BBK Electronics mint OPPO és vivo.

Az 5 Pro és a Redmi Note 8 Pro összehasonlítása

Csak ebben az évben a Realme kiadta realme 5 Pro, 3 millió olyan okostelefon, amelyek specifikációi még mindig versenyképesek a kiemelt HP-vel.

Ugyanakkor a Redmi egy új terméket is kiadott Redmi Note zászlóshajójának vezetésével Redmi Note 8 Pro.

Megváltoztathatja-e a mobiltelefonok világában csak "gyereknek" mondható valóság Redmi helyzetét, aki a középosztályban lett király? Először ellenőrizze ennek a két mobiltelefonnak a specifikációit a következő táblázatban.

Realme 5 Pro specifikációkRedmi Note 8 Pro specifikációk
Tervezés és képernyő


6,3 hüvelykes IPS LCD kapacitív érintőképernyő, FullHD + (1080 x 2340 pixel), 19,5: 9 oldalarány, 83,6% képernyő és test arány

Tervezés és képernyő


6,53 hüvelyk méretű IPS LCD kapacitív érintőképernyő, FullHD + (1080 x 2340 pixel), 19,5: 9 oldalarány, 84,9% képernyő és test arány

Operációs rendszer


Android 9.0 Pie a ColorOS 6-tal

Operációs rendszer


Android 9.0 Pie MIUI 10-gyel

Chipset


GPU: Adreno 616

Chipset


GPU: Mali-G76 MC4

RAM és memória


4 GB + 128 GB, 8 GB + 128 GB

RAM és memória


6 GB + 64 GB, 6 GB + 128 GB

Hátsó kamera


2MP, f / 2.4 (mélységérzékelő)

Hátsó kamera


2MP, f / 2.4 (mélységérzékelő)

Első kamera


16 MP, f / 2,0

Első kamera


20MP, f / 2.0

Akkumulátor


4035 mAh 20W-os gyors töltéssel

Akkumulátor


4500 mAh gyors töltéssel 18W

Szín


Csillogó kék, kristályzöld

Szín


Ásványszürke, erdei zöld, gyöngyfehér

Képernyő és a test: csak az elején néz ki

Ez a két mobiltelefon nagyon hasonló elülső kijelzővel, bandával rendelkezik, nagyon minimális előlapokkal és könnycsepp ahol az elülső kamera lakik.

Technológiai szempontból ez a két mobiltelefon ugyanolyan felbontású IPS LCD-képernyőt használ.

A különbség a képernyő méretében rejlik Redmi Note 8 Pro amelynek kissé nagyobb képernyőmérete 6,53 hüvelyk Gorilla Glass 5.

Míg realme 5 Pro 6,3 hüvelykes képernyője van, ami kissé kiválóbbá teszi pixelsűrűség de csak az védi Gorilla Glass 3+.

A két mobiltelefon közötti fő különbség a hátoldalán látható, ahol az 5 Pro birodalom csak műanyag testbe van csomagolva, ellentétben az üveget használó Redmi Note 8 Pro-val.

Valójában a Realme 5 Pro még mindig elegánsnak tűnik, de a Redmi Note 8 Pro-n használt Gorilla Glass 5 karosszéria prémiumabb benyomást kelt.

A két mobiltelefon különböző kamerahelyeket is használ. A realme 5 Pro fényképezőgépe a bal felső sarokban, míg a Redmi Note 8 Pro kamerája a középső oldalán található.

Problémákra ujjlenyomat ugyanabban a helyzetben, azaz középen robbant fel, a realme pozícióval kissé felette.

Egy kis kiegészítés: a Realme 5 Pro ellenáll a víz fröccsenésének, de nem teljesen vízálló.

Futópálya-konyha: A választás a Snapdragon és a MediaTek között

Nos, azt hiszem, sokan várjátok ezt az összehasonlítást, banda, ezért az ApkVenue egyenesen akar menni lényegre törő aja.

Nagyjából a chipset MediaTek Helio G90T a Redmi Note 8 Pro-ra telepített erősebb ehhez képest Snapdragon 712 a realme 5 Pro-hoz tartozik.

Az AnTuTu 7-hez képest a Redmi Note 8 Pro pontszáma 224.759 pontot a Real 5 Pro-hoz képest, amely pontokat szerez 182.765 pontokat.

Játékproblémák esetén a Redmi Note 8 Pro technológiával van felszerelve LiquidCool ami miatt ez a telefon nem melegszik fel gyorsan, ami valóban segíthet push rank.

De meg kell jegyezni, hogy a MediaTek introvertáltabb, mint a Qualcomm, és általában nem létezik egyedi ROM elérhető a HP számára a MediaTek használatával.

Valóban, ez nem túl fontos probléma, de azok számára, akik szeretnek mobiltelefonnal bütykölni, ezt figyelembe lehet venni.

Kamera: Mennyire fontos a 64MP?

Mindkét mobiltelefon 4 kamerával rendelkezik, azonos konfigurációjú bandával, nevezetesen a fő kamerával, ultradide, kamera makró, és mélységérzékelő.

Az egyetlen különbség abban a fő kamera megapixeles számában rejlik, ahol a Realme 5 Pro használja a kamerát 48MP és a Redmi Note 8 Pro fényképezőgéppel 64MP.

Sokkal másképp néz ki, banda, de a való világban ez a két mobiltelefon technológiát használ pixel binning ahol 4 pixelt egyesítenek egybe.

Tehát valójában az igazi 5 Pro az alapértelmezett fénykép készítése 12MP míg a Redmi Note 8 Pro fényképeket készít 16MP.

Természetesen a Redmi Note 8 Pro sokkal több részletet képes megragadni, banda, mert nagyobb a pixelszám, de a minőség nem sokban különbözik egymástól.

Meg kell jegyezni, hogy ez a két telefon is rendelkezik éjszakai mód a fényképezőgépen, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy gyönyörű fotókat készítsen éjszaka.

Az első kamera esetében a Redmi Note 8 Pro magasabb pixelszámmal rendelkezik, 20MP ahhoz képest 16MP amely a Realme 5 Pro tulajdonában van.

Akkumulátor: Kapacitás vagy gyors töltés?

Ami az akkumulátort illeti, a Redmi Note 8 Pro nagyobb kapacitású, a Realme 5 Pro azonban rendelkezik technológiával gyors töltés jobb.

A Redmi Note 8 Pro akkumulátorkapacitása 4500 mAh, szemben a 4035 mAh-val, amely a Realme 5 Pro tulajdonában van.

De a Realme 5 Pro rendelkezik gyors töltés 20 W, amely 90 perc alatt képes az akkumulátort 0-ról teljesen feltölteni.

Eközben a Redmi Note 8 Pro csak gyors töltés 18W, amely körülbelül 120 percet vesz igénybe 0-ról teljes feltöltésre.

Funkció: Mennyire fontos számodra az NFC?

Röviden, bandák, jellemzők NFC csak a Redmi Note 8 Pro-n található, de nyugodtan pihenhet, mert mindkettőjük már rendelkezik fejhallgató csatlakozó 3,5 mm, banda.

A mai mobiltelefonok többségéhez hasonlóan ez a két mobiltelefon is el van látva C típusú USB terminálokkal.

A további memória érdekében mindkettőjüknek van már micro SD foglalata, de a Redmi Note 8 Pro egy SIM 2 foglalatot használ, így két SIM vagy kiegészítő memória közül kell választania.

Ár: Mindkettő 3 millió IDR-től indul, banda!

Az Indonéziában kapható típus esetében mindkettő ugyanazon az áron indul, de kissé eltérő konfigurációjú, banda van.

A Realme 5 Pro két különböző konfigurációval rendelkezik, amelyek 2 999 000 Rp (4 GB + 128 GB) és 3 699 000 Rp (8 GB + 128 GB) áron vannak rögzítve.

Eközben a Redmi Note 8 Pro két különböző konfigurációval rendelkezik, amelyek 2 999 000 IDR (6 + 64 GB) és 3 399 000 IDR (6 GB + 128 GB) áron vannak rögzítve.

Az ApkVenue szerint a fenti specifikációk alapján ez a két mobiltelefon nagyon vonzó választás 3 millió androidos telefon számára, banda!

Következtetés: Melyik alkalmasabb az ajánlatra, a Realme 5 Pro vagy a Redmi Note 8 Pro?

Ha durva számokról beszélünk, a Redmi Note 8 Pro még mindig kissé felülmúlja a bandát, mert erősebb chipsettel és kamerával rendelkezik ugyanazon az áron.

Ezenkívül a Redmi Note 8 Pro testét elöl és hátul Gorilla Glass 5 borítja, ami minden bizonnyal jobb, mint a Real 5 Pro, amely még mindig műanyagot használ.

Ha az ApkVenue-nak választania kell, úgy tűnik, hogy el kell mennie a Redmi Note 8 Pro-hoz, de itt nincs rossz választás, banda.

Van saját véleménye a fenti két kemény HP-ről? Oszd meg a megjegyzések oszlopban, banda!

Olvassa el a cikkeket is Smartphone vagy más érdekes cikkeket a Fikri Harish


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found