5 fontos kifejezés az audiofájlokban, amelyeket ismernie kell

Megvizsgálunk egy kicsit az audiofájlok jelentésével és az audiofájlok fontos fogalmaival, ahol ez optimalizálhatja a hangminőséget, amikor később zenét hall.

Mindenki tudja, mi az Hangfájlok vagy amit általában zenefájloknak hívunk, de nem mindenki ismeri mélyrehatóan ezt a technológiát. Triviálisnak tűnik, vagy nem fontos, hogy többet tudjon meg. De ez a tudás nagyon hasznos azok számára, akik zenei felvételeket akarnak készíteni, vagy csak maximalizálni akarják a hangminőséget, amikor saját maga hallja.

Ezért az ApkVenue alaposan megvizsgálja az audiofájlok jelentését, ahol ez optimalizálhatja a hangminőséget, amikor később zenét hall. Íme 5 fontos kifejezés az audiofájlokban, amelyeket ismernie kell.

  • 5 3D hangfelvétel, amelyek biztosan elkápráztatják, hogy félnek
  • Az audió illesztőprogramok frissítése a Windows 7 és a Windows 8 rendszerben

5 fontos tudnivaló az audiofájlokban

1. Mintavételi arány

Forrás: makeuseof.com

Hogyan működik az audioeszköz felvétel közben? Ezek az eszközök úgy működnek, hogy rendszeresen rögzítik a hanghullámokat, vagy időről időre felveszik ezt.Pillanatkép”. Hol van minden pillanatkép nak, nek hívják Minta és az egyes pillanatképek által használt intervallumokat hívjuk meg Mintavételi ráta. Minél rövidebb az intervallum, annál gyorsabb a frekvencia, ha gyorsabb, akkor a hangminőség pontosabb lesz.

2. Bitrate

Forrás: wikipedia.org

Sokan ezt gondolják Bitrate együtt Mintavételi ráta, de alapvető különbségük van. Bitrate a feldolgozott hangadatok másodpercenkénti mennyisége, és ezt általában megszorozzák a mintavételi sebességgel és a bitmélységgel. Például egy 44,1 Khz mintavételű és 16 bites mélységű audiofájl bitrátája 705,6 Kbps. Tehát, ha a bitmélység nagyobb, akkor a felvételi eredmény is egyre jobb lesz.

3. Sztereó vs mono

Forrás: audacityteam.org

Sokan még mindig nem értik a különbséget Sztereó és Mono. A rövid az Monó egy csatornát jelent, míg Sztereó két csatornát jelent. A két sztereó csatorna hívható 'Bal'és'Jobb”. Tehát, ha sztereó típusú zenét hallgat fejhallgatóval, két különböző hangot hallhat bal és jobb között. De nagyon más lenne, ha Mono típusú fájlokat hallgatna, csak lapos zenét fog hallani.

A sztereó hangfájlok memóriája is több, mint a monó típusú fájloké. Tehát, ha az audiofájl méretének jelentős csökkentését tervezi, akkor a sztereó zene monóvá konvertálása a megfelelő lépés. De saját felelősségedre állsz, mert a zenéd később laposan fog szólni.

4. Tömörítés

Forrás: techeye.net

A tömörítést nevezhetjük tömörítésnek, vagy annak, amit hívhatunk a fájl méretének csökkentésével. Ha szeretné csökkenteni az audio fájlt, akkor játszhat a beállítások megváltoztatásával, mint például a mintavételi gyakoriság, a bitsűrűség, a sztereó és a mono.

Kétféle módon lehet tömöríteni az audio fájlokat:

  • Vesztes tömörítés azáltal, hogy megszünteti a felesleges adatokat az audio fájlokban, például a távoli hangokat. De az adatok tömörítés után teljesen elvesznek.
  • Veszteségmentes tömörítés az összes audio fájl tömörítése matematikai algoritmusok használatával. De a hangfájlt lejátszáskor le kell tömöríteni, így nagyobb erőt igényel, amikor a hangot később lejátsszák. Előnye, hogy nem vesznek el audio adatok

5. Fájlformátum

Forrás: pixabay.com

Miután megértette a fenti kifejezéseket, kevésbé érzi magát, ha nem ismeri az audiofájlok típusait. A ma népszerű és gyakran használt hangfájlok MP3, OGG és ACC típusúak.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a három típusú fájl közötti különbségeket:

  • MP3 a legnépszerűbb audiofájl, mert az MP3 az első audio fájltípus, amely megjelenik.
  • ACC Az ACC technikailag rendelkezik előnyökkel az MP3-hoz képest, de ritkán használja a fájlt, mert nagyobb memóriával rendelkezik, mint az MP3.
  • OGG szintén jó, de nem sok eszköz támogatja az OGG fájltípust.

A fenti 5 dolog ismeretében most hangfelvételt készíthet a kívánt minőségben. Az audiofájlokat is megfelelően tömörítheti anélkül, hogy károsítania kellene az audio fájlok minőségét.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found