ritkán ismert különbség az alvás és a hibernálás között az ablakokon!

Itt van az a különbség az alvás és a hibernálás között Windows rendszeren, amelyet eddig figyelmen kívül hagyhatott, hasznosnak bizonyul a számítógépe számára, srácok. Nézze meg a teljes történetet!

Ha ki akarja kapcsolni a számítógépet, akkor feltétlenül látni fogja az alvás és a hibernálás lehetőségeket. De mi a különbség?

Ahogy a neve is mutatja, az alvás és a hibernálás funkciónak ugyanaz a funkciója, hogy a számítógép alvó állapotba kerüljön a futó alkalmazások bezárása nélkül. Ezt a funkciót energiatakarékosságra is használják, ha ideiglenesen nem használja a számítógépet.

Annak ellenére, hogy ennek a két lehetőségnek ugyanaz a célja, vannak olyan különbségek, amelyeket tudnod kell, srácok. Gyerünk, nézzük meg az alvás és a hibernálás közötti különbség Windows PC-n, a következő!

Az alvás és a hibernálás különbségei PC-n

Aktiválhatja a Windows alvó és hibernált funkcióit az Energiagazdálkodás oldalon található lehetőségek segítségével. Ez az opció a Leállítás és újraindítás mellett található.

Az alvás és a hibernálás hasonló, de a működésüket tekintve nagyon különböznek egymástól. A következő egy teljes magyarázat, amit tudnod kell, srácok!

1. Aludj

Az első az Alvás, amint azt az ApkVenue korábban megemlítette, hogy ez a funkció energiatakarékos módon működik a számítógépén. Ennek módja azonban tartsa az összes munkáját RAM-ban.

Ez a szolgáltatás megegyezik a 'Készenlétben lévőhanem a monitor kikapcsolásával, így a felhasznált villamosenergia-fogyasztás sokkal hatékonyabb.

Amikor alvó állapotban nyitja meg a számítógépet, munkája másodpercek alatt visszatér a tevékenységéhez, és folytathatja a munkát.

2. Hibernálás

Az alvással ellentétben Hibernálás HDD-n vagy SSD-n menti munkáját. Ebben a módban A számítógép nem fog energiát fogyasztani.

Ha azonban hibernált módban kapcsolja be a számítógépet, a munkája hosszabb ideig tér vissza, mint az alvó üzemmód. A merevlemeznek vagy az SSD-nek újra kell olvasnia az adatokat, ellentétben a RAM-mal.

Nos, az újrafeldolgozott adatok időtartama a használt HDD vagy SSD típusától függ. Természetesen az SSD használatával az adatok olvasása gyorsabb lesz.

Ez a szolgáltatás hasznosabb lesz, ha laptopon használja, a számítógéphez képest. Ha Windows 8 és 10 rendszert használ, akkor ez a hibernált funkció nincs automatikusan bekapcsolva az Energiagazdálkodás lehetőségnél. alapértelmezett.

Melyiket kell használni, alvás vagy hibernálás?

A kettő között ugyanazzal a funkcióval együtt szükség szerint bármelyik funkciót használhatja. Ha Ön PC-felhasználó, akkor alkalmasabb az Alvó mód használatára hogy megtakarítsuk a bejövő áramot.

Míg, laptopon alkalmasabb a Hibernate használatára az akkumulátor ismételt bekapcsolása után hosszabb ideig történő megtakarításhoz.

Hibernálás Windows 8 és 10 rendszereken

Ha Windows 8 vagy 10 rendszert használ, akkor a hibernálás nem jelenik meg a számítógép Energiagazdálkodási lehetőségében. Ez nem azt jelenti, hogy a hibernált állapot nem létezik, de rejtve van.

Ezt a lehetőséget manuálisan is felhozhatjátok, srácok, ez könnyű. Nézzük meg a következő lépéseket a hibernálás Windows 8 és 10 rendszeren történő megjelenítéséhez:

  • Nyissa meg a Vezérlőpultot akkor Windowson válassza a Hardver és hang elemet.
  • A következő oldalon válassza az Energiagazdálkodási lehetőség oszlopban a „Változtassa meg a bekapcsológomb működését” lehetőséget.
  • Kattintson a „Jelenleg nem elérhető beállítások módosítása” elemre.
  • A Hibernálás opció ezután megkapja ketyegés és válassza a 'változtatások mentése' lehetőséget.
  • A hibernálás opció most megjelent a Power on Windows rendszerben, srácok!

Ez a különbség az alvás és a hibernálás között egy Windows PC-n, amelyet figyelmen kívül hagyott, srácok. Annak ellenére, hogy ez triviális, ennek a két funkciónak a segítségével hatékonyabbá teheti számítógépét vagy laptopját.

Mi a véleményed az Alvás és a Hibernálás funkcióiról, srácok, használtátok már őket? Írja meg véleményét a megjegyzések rovatban, a következő cikkben találkozunk!

Olvassa el a cikkeket is PC vagy más érdekes cikkeket a Daniel Cahyadi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found