6 közösségi média veszélyt jelent a felhasználók számára, ezek megőrjíthetnek!

A közösségi média használata szórakoztató és addiktív. Amíg nem ismerjük a közösségi média használatát fenyegető veszélyeket.

Amellett, hogy kifejezőeszközként használják, a közösségi média a kommunikáció új módjává is vált. Személyes tapasztalatok megosztása, találkozók megszervezése régi barátokkal vagy új barátokkal könnyen elvégezhető a közösségi médiában.

De mint egy kétélű kés, azon kívül, hogy megkönnyíti a felhasználók számára, a közösségi médiának is negatív hatása van. Aktívan használja a közösségi médiát? Próbálja meg megvizsgálni a következő társadalmi veszélyeket!

  • Íme 9 veszélyes mentális betegség, amely a közösségi média eredményeként merül fel!
  • Mi a sorsa a közösségi média beszámolóinak, ha meghalunk?
  • Ez az eredmény, ha mindent megosztasz a közösségi médiában

A közösségi média veszélyei

Nem titok, hogy a közösségi média miatt az emberek elfelejtik a társasági életet. A társadalmi veszélyektől, a személyes veszélyektől az anyagi veszélyekig mindezeket okozhatja a közösségi média, ha nem használja okosan.

1. Az önkontroll elvesztése

Sokan használják a közösségi médiát kifejezési eszközként. És ez nem valami baj. A probléma az, hogy amikor az emberek a közösségi médiát korlátozások nélküli kifejezési eszközként használják, elfelejtik a szabályokat. Ez azért történik, mert azt gondolják, hogy a közösségi médiában mindenki szabadon kifejezheti magát, de valójában nem az.

Sok olyan eset fordult elő, amikor az emberek életüket vesztették a közösségi média miatt, például kirúgták a Twitterért, bebörtönözték a Twitter sértése, az interneten keringő izgalmas fotók és mások miatt. A nem bölcs közösségi média használata mindig azt eredményezi, hogy a felhasználók elveszítik az önkontrollt, ami káros lesz a társadalmi környezetben.

2. Az Én elvesztése

A közösségi médiában sok olyan tér van, ahol az emberek könnyebben kifejezhetik magukat. Ennek hatása az, hogy megismerjük a kifejezést celebtweet, Instagram-művész, Snapchat-művész és még sok más. Ez bizonyítja, hogy a közösségi média új identitást tud nyújtani valakinek.

De azok számára, akik kezdik elveszíteni az irányítást a közösségi médiában, lassan kezdik elveszíteni valódi identitásukat. Idővel a közösségi média művésze nyomást kezdett kapni az internetes felhasználóktól, akik továbbra is kiemelték őt. És kezdett megjelenni utálók aki jelentéktelennek érezte magát a való világban.

3. A magánélet elvesztése

Akár rájössz, akár nem, a közösségi médiában az egyik legkiemelkedőbb veszély a felhasználók magánéletének elvesztése. Könnyű megosztásával Önnek, mint közösségi média felhasználójának gyakran meg kell osztania a történetekkel kapcsolatos történeteket, fotókat vagy akár helyeket. Rájössz, hogy mindez veszélyes az életedre a való világban?

A felelőtlen emberek, kihasználva a közösségi médiában megosztott összes információt, a való világban könnyen gonoszt tesznek veled. Még ha nem is fáradságos, van hackerek akik a közösségi médiában lévő összes adatot szemügyre veszik. Minden esetre elolvashatja a cikket 8 dolog, amit őszintén teszel a Facebookon referenciaként megosztva valamit a közösségi médiában.

4. Pénzvesztés

A fotók itt vannak, itt tovább oszthatja meg az Instagram-ot. Rögzítse, rögzítse, ne felejtse el megosztani az Útvonalon és a YouTube-on is. De rájössz, hogy ettől gyorsan elfogy a kvóta? Mivel a kvótákat pénzből vásárolják meg, egyértelmű, hogy ez a közösségi média közvetett módon pénzt veszít. Ellenőrizze is Azon Android-alkalmazások listája, amelyek VÉGLEGESEN pazarlóvá teszik a kvótát.

A közösségi média, amelyet széles körben használnak promóciós médiumként, szintén közvetlen pénzveszteséget okozhat. Például a közösségi médiában található promóciós cikkek csábítják, ha megvásárolják, akkor csalóvá válik. És ez nagyon sokszor történt.

5. Barátok elvesztése

Annyira el vagyok merülve a közösségi médiában, hogy néhány ember rabja az okostelefonoknak. Élete nem választható el okostelefonjától, annak ellenére, hogy akár egyszer is lóg barátaival. A hatás lassan a körülötte lévő barátok kezdtek távol maradni, mert úgy érezték, hogy nem veszik őket figyelembe. Kétségtelen, hogy gyakran lóg barátaival, de inkább élvezi a Twitter vagy az Útvonal ellenőrzését?

6. Érintett mentális betegség

Nem lehetetlen, mert a közösségi médiában nagy a kíváncsiság érzése valakiben, így annak hatása is van orvvadász. Nem ritkán vannak olyanok is, akik elveszítik az önbizalmukat, mert gyakran látnak szép és jóképű embereket a közösségi médiában.

Első pillantásra azt gondolhatja, hogy valami normális, bár valójában azért kezd el mentális betegségben szenvedni, mert túl sokat játszik a közösségi médiában. Nem szörnyű?

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Bónusz: Nézze meg a következő videót, hogy jobban tudatosítsa a közösségi média veszélyeit, ha nem használja okosan.

Remélhetőleg a közösségi média 6 veszélye, amelyet JalanTikus fent megosztott, ostor lehet, amely felébreszt. Hogy a közösségi média mint kifejezési eszköz veszélyeket rejt magában, ha nem megfelelően használják. Ehhez használjuk okosan a közösségi médiát, hogy megmentsd személyes és társadalmi életedet!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found