fontos, ez a lan, a wan, az ember, a can, a vpn és a san jelentése!

E cikk révén az ApkVenue meg akarja érteni, mit jelent a LAN, WAN, MAN, CAN, VPN és SAN. Tehát megérted, mi a különbség mindegyik között.

A technológia világában, különösen egy számítógépen vagy laptopon, mindenképpen szükség van egy kapcsolatra. Nos, sokféle dolog van. És néha nem mindenki érti a számítógépes hálózatot.

E cikk révén az ApkVenue meg akarja érteni, mit jelent a LAN, WAN, MAN, CAN, VPN és SAN. Tehát megérted, mi a különbség mindegyik között.

  • 5 ok, amiért a virtuális valóság 2016-ban „NEM MŰKÖDIK”
  • 10 virtuális valóságos játék, amelyet 2016 vége előtt meg kell tartanod!
  • Mi a különbség a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság között?

Fontos: Ez a LAN, WAN, MAN, CAN, VPN és SAN jelentését jelenti!

1. Mi a LAN vagy a helyi hálózat?

A LAN a számítógépes hálózat egy olyan formája, amely általánosan ismert. Ennek a hálózatnak korlátozott lefedettsége van, talán csak egy házra vagy egy épületre korlátozódik. Ezért a LAN általában Ethernet kábelt használ, amely számítógéphez vagy laptophoz van csatlakoztatva.

2. Mi a HAN vagy az otthoni hálózat?

A HAN egy olyan típusú hálózat, amely egy helyi területen található. Minden eszköz, például okostelefon, számítógép, laptop, IoT eszköz, televízió, játékkonzol stb. router vezetékes vagy vezeték nélküli központ, amelyet egy házban helyeznek el.

3. Mi az a WLAN vagy vezeték nélküli LAN?

A WLAN egyfajta vezeték nélküli hálózat a helyi hálózatokhoz. Az IEEE 802.11 szabvány szerint meghatározott WiFi technológiát használja. Tehát, ha úgy gondolja, hogy a WiFi és a WLAN ugyanaz, akkor a válasz Rossz. Mivel a WiFi-t vezeték nélküli hálózat létrehozására használják a helyi területen.

4. Mi az a PAN vagy a személyes területi hálózat?

A PAN egy személyes használatra használt hálózat, amelynek sebezhető távolsága körülbelül 10 méter. Ezt a technológiát használják privát hálózat létrehozására. Konkrét példa erre a Bluetooth, amelyet általában használnak okostelefonokban, laptopokban, táblagépekben és más eszközökben.

5. Mi az a CAN vagy a Campus Area Network?

Ahogy a neve is mutatja, a CAN egy infrastrukturális hálózat aborító iskolák, egyetemek vagy más általánosítható vállalatok, például egyetemek.

6. Mi az a MAN vagy a Metropolitan Area Network?

A MAN olyan hálózat, amelyborító A terület nagyobb, mint egy LAN vagy CAN hálózat. A MAN valójában egyszerre több LAN-hoz való csatlakozáshoz használható, amelyek behatolhatnak egy városba vagy egy nagy metró területére.

7. Mi az a WAN vagy Wide Area Network?

A névből egyértelműen következik, hogy a WAN egy széles területet felölelő hálózat. Valójában a lefedettség elérheti az otthonokat, irodákat, városokat és akár országokat is. Tehát, modem vagy router a házába telepített WAN csatlakozik. Ilyenek például a 4G LTE, a száloptika és mások.

8. Mi a SAN vagy a Storage Area Network?

Általánosságban elmondható, hogy a SAN olyan hálózat, amely a tárolóeszközöket szerveren keresztül köti össze. Tehát közvetlenül használhatja. Ez a technológia Fiber Channel néven is ismert.

9. Mi a VPN vagy a virtuális magánhálózat?

A VPN egy számítógépes hálózat, amelynek nincs fizikai formája. A technológia hamis helyen észleli Önt, így az Ön által használt eszköztől eltérő IP-címmel csatlakozhat az internethez. Általában ezt egy személy végzi hackerek.

Ez a LAN, WAN, MAN, CAN, VPN és SAN jelentését jelenti. Ne felejtse el elolvasni a technológiával kapcsolatos cikkeket vagy más érdekes cikkeket Jofinno Heriantól.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found