hogyan lehet vonzó önéletrajzot készíteni az álláspályázathoz

Jelentkezni szeretne egy állásra, de nem tudja, hogyan készítsen önéletrajzot? Pihenjen, itt talál tippeket a vonzó álláspályázat elkészítéséhez!

A jelenlegi járványos állapot miatt természetesen kihívást jelent az elhelyezkedés. Ezért tudnia kell, hogyan készítsen jó álláspályázati önéletrajzot, hogy elfogadja a vállalat.

Az állásra való jelentkezés egyik feltétele a név elkészítése önéletrajz vagy gyakran CV-ként rövidítik. Az önéletrajzban információkat tartalmaz önmagunkról.

Természetesen az önéletrajz elkészítésekor azt a lehető legvonzóbbá kell tenni, hogy felkeltse a vállalat figyelmét. A tervezési szempontok mellett az önéletrajznak tartalmaznia kell az életben elért különféle eredményeket is.

Ezért az ApkVenue ezúttal meg akarja osztani, hogyan lehet könnyen és gyorsan elkészíteni egy vonzó önéletrajzot. Ez megtehető akár egy alkalmazás segítségével Android-on, akár PC-n.

Mi az önéletrajz tartalma?

Az önéletrajz jobb, ha csak egy lapot tartalmaz, de fontos információkat tartalmaz, amelyek miatt hívottnak tekintik Önt.

Általában legalább az önéletrajznak tartalmaznia kell:

  • Fejléc, olyan személyes elérhetőségeket is tartalmaz, mint a név, cím, telefonszám és e-mail cím.

  • Személyes profil, magyarázza el, ki vagy, miért alkalmas arra, hogy betöltsön, annak okaival, hogy miért akarsz csatlakozni a céghez.

  • Munkatapasztalat, a frissdiplomás tartalmazhat szakmai vagy szervezési tapasztalatokat.

  • végzettség, különösen a legfrissebb oktatás és az évfolyam átlaga (GPA).

  • Képesség birtokában, válassza ki, hogy kapcsolódik-e a megpályázott munkához.

  • További hasznos információk, például elnyert díjak.

Az önéletrajz tartalmán kívül a felhasznált kialakításnak vonzónak kell lennie azok számára is, akik belevetették magukat a kreatív világba. Ne legyen olyan, mint egy esszés jelentés, amely csak fekete írást tartalmaz. Legyen színes, de ne túl sok.

Betűtípus amelyet az önéletrajz készítésénél általában használnak Arial, Tahoma, Helvetica, Times New Roman, vagy Bookman régi stílus. Ne használja betűtípusok hogy Túlreagál mint Comic Sans.

Méret betűtípusok az ideális 11 vagy 12. Részben fejléc Önéletrajz, felhasználási méret betűtípusok 14 vagy 16. A margin értékek nem kevésbé fontosak, banda.

Milyen nyelven beszélnek? Ha a vállalati szint, amelyre jelentkezik, nemzeti vagy multinacionális szinten van, akkor jobb, ha az angolt használja.

Az önéletrajz lényege, hogy bemutatkozzon a cégnek, ezért próbálja ki a lehető legtöbbet, hogy a tartalom jól megjelenjen.

Az önéletrajz elkészítéséhez nem kell, hogy legyen laptop! Olyan okostelefonról, amelyet mindennap használ. Számos ingyenes önéletrajzi alkalmazás érhető el az interneten.

Az ApkVenue itt bemutat néhány példát az alkalmazás használatával kapcsolatos pályázati levelekre Canva ami nagyon híres.

Hogyan készítsünk álláspályázati önéletrajzot a Canva-val

Canva nagyon praktikus és teljes tervezési alkalmazásként ismert. Sőt, ez az alkalmazás számtalan sablon amelyet ingyen használhat. Így készíthet egy álláspályázati önéletrajzot a Canva-val. Azonnal lehet!

  1. Töltse le az alábbi Canva alkalmazást.
A Canva termelékenységi alkalmazásainak letöltése
  1. Nyissa meg a Canva alkalmazást.

  2. Írjon be egy szót önéletrajz vagy Önéletrajz a tetején található keresőmezőben.

  3. válassza sablon amelyet használni szeretne.

  1. Töltse ki az adatokat tetszés szerint, beleértve a betűtípus beállítását is.

  2. Ha elkészült, mentse a kívánt formátumba.

Ha korlátozottnak érzi az önéletrajz elkészítését a mobiltelefonján, akkor csak meg kell terveznie egy önéletrajzot egy laptopra.

Ezt sokféleképpen teheti meg, például kereshet példákat sablon Önéletrajzot Microsoft Word-ben, és tegye online.

Hogyan készítsünk pályázati önéletrajzot a Microsoft Word programmal

Két lehetőség van az önéletrajz elkészítéséhez Microsoft Word. Először készítse el saját tervét. Másodszor, keresse meg sablon ingyenes.

Itt az ApkVenue példát mutat be egy munkaalkalmazás használatával sablon.

  1. Nyissa meg a Microsoft Word alkalmazást, kattintson a menüre Fájlok a bal felső sarokban található.
  1. válassza Új, majd keressen sablon val vel kulcsszó Önéletrajz vagy önéletrajz. Vannak olyanok is, amelyek online elérhetőek alapértelmezett.
  1. Töltse le a sablont.
  1. Csak ki kell töltenie az önéletrajzot a kapcsolódó információkkal.

  2. A rendrakás és befejezés után mentse el önéletrajzát a laptopjára.

Hogyan készítsünk online álláspályázati önéletrajzot

Ha még nem rendelkezik a Microsoft Word alkalmazással a laptopján, akkor is elkészítheti önéletrajzát online! Sok webhely ingyenesen biztosítja ezt a szolgáltatást.

Itt az ApkVenue példát mutat be a webhely használatával zety.com amelyet az ApkVenue az egyik legteljesebb és legkönnyebben használható webhelynek tart.

  1. Nyissa meg a webhelyet zety.com. Kattintson a gombra Hozzon létre most Saját folytatást.
  1. válassza sablon amelyet használni szeretne.
  1. Válasszon színt sablon. Ne feledje ezt a választást sablon és a szín később megváltoztatható.

  2. Rövid bemutató információ jelenik meg a szolgáltatás használatáról.

  1. A szakaszban töltse ki személyes adatait Szerkesztő, írja be egyenként.
  1. Kész, láthatja a kész példát az Előnézet menüben, vagy hozzáadhat egy szakaszt a Hozzáadás és eltávolítás szakaszhoz.

Ez néhány lépés volt arról, hogyan készítsen állásajánlati önéletrajzot Jakából. Az alkalmazás segítségével önéletrajzot készíthet, vagy online. Csak ki kell választania, melyik módszert követheti a legkönnyebben.

Hogyan, könnyen kiderül, nem vonzó önéletrajz készítése? Remélhetőleg ez a cikk segíthet a munkába állásban! Ha továbbra is zavart, láthat példákat más jó önéletrajzokra is.

Olvassa el a cikkeket is Munka vagy más érdekes cikkeket a Michelle Cornelia


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found