hogyan lehet ms-ba gépelni. szóval, többé nem kell használni a billentyűzetet!

Jó munkát? Unod már a túl hosszú gépelést? Ne aggódj! Most, csak hangosan felfegyverkezve, minden munkád jól elvégezhető, tudod! Hogyan kell? Nézze meg az értékeléseket!

Az emberek nem kerülhetik el a gépelési tevékenységeket. Szeretné irodákban, egyetemeken, iskolákban, még az RT / RW környezetben is, különösen, ha a dokumentumkészítésről van szó.

Nos, a gépelés sokszor sok mindent igénybe vesz idő és erő. Arról nem is beszélve, hogy a hosszú gépelés miatt az ujjak könnyen elfáradnak, megrándulnak, sőt egyesek ízületi gyulladást is tapasztalnak.

Akkor mi lesz? Nyugi, mindennek megvan a megoldása. Most már nem kell unnia a gépelést.

Csak a hangjával kell beszélnie arról, hogy milyen szavakat gépeljen be. Nemsokára a számítógépe megteszi írja be magát az általad mondott szavak szerint. Hogy-hogy? Hogyan kell?

Útmutató a számítógépen történő egyszerű gépeléshez

Valójában többféleképpen is lehet gépelni a hangjával, amelyek közül az egyik be van kapcsolva PC. Ezúttal az ApkVenue útmutatást ad a hang használatával történő gépeléshez Google Dokumentumok.

1. lépés: Készítse elő a legjobb mikrofont vagy fülhallgatót

Mivel nem minden számítógépnek vagy laptopnak van saját beépített mikrofonrögzítője, bárhonnan hozzáadhat külső mikrofont vagy fülhallgatót. Általában használhatja a mobiltelefonhoz kapott fülhallgatót.

2. lépés: Nyissa meg a Google Dokumentumok webhelyet a Google Chrome-ban

A következő lépés, amelyet meg kell tennie, nyitott a Google Dokumentumok webhelyen a Google Chrome-on.

Emlékezik! Ez a funkció csak itt használható Google Chrome Csak más böngészőkben nem lehet megtenni. Ez nagy valószínűséggel azért van, mert a Google csak a termékeiben akarja maximálisan támogatni a szolgáltatásait.

3. lépés: Nyissa meg a Folytatás fájlt

Ban,-ben "Új dokumentum indítása", olyan dokumentumok széles választékát fogja látni, amelyeket megnyithat és felhasználhat az adatigényéhez.

Tájékoztatásul: ez a szolgáltatás nem áll rendelkezésre, ha az "Üres" fájlban nyitja meg. Ha ott kinyitja, nem találja meg a Hangtipp funkciót.

Ez a szolgáltatás csak a "Folytatás" fájlban létezik. Ezért válassza a "Önéletrajzmsgstr "amely balról a második számú, az" Üres "fájl bal oldalán.

4. lépés: Az összes írás törlése a Folytatásból

Később, miután a Folytatás oldal megnyílik, látni fogja az ilyen stílusú és formájú írást.

Nos, amit meg kell tennie, nagyon egyszerű. Töröld az összes írás úgy, hogy így tiszta legyen.

Most a dokumentumfájl készen áll a hanggépelésre!

5. lépés: Keresse meg a Hangbeírás / Diktálás opciókat

Miután minden írás törlődött, keresse meg a következőt:Eszközök / Eszközök", majd kattintson a gombra. Az Eszközök párhuzamosak más menüopciókkal, például a Fájl, Szerkesztés, Nézet és így tovább.

Miután rákattintott, keresse meg a "Hangírás"vagy"Diktálás"indonéz nyelven. Ha igen, kattintson a gombra.

6. lépés: Mondja ki, hogy mit szeretne írni a Dokumentumokban

Ezt követően megjelenik egy szimbólum Mic a bal oldalon a nyelvválasztással. A Nyelv használatához válassza a lehetőséget indonéz.

Ha elkészült, megpróbálhatja kimondani a felírni kívánt szavakat. Hogyan, kattintson a Mic szimbólum, amíg nem változik piros.

Ha pirosra vált, elkezdheti beszél miközben ajkait közel tartja a mikrofonhoz vagy a fülhallgatóhoz.

Ne feledje, ne felejtse el beszélni a szavakat kiejtés és hanglejtés egyértelmű. Tegyük fel, hogy kimondják a mondatot "Így kell gépelni hang segítségével."

Ha írásjeleket szeretnél használni, akkor csak a mondat végén mondod el, például: "Pont"vagy"KómaHa igen, gratulálunk, sikeresen gépelt a hangjával számítógépén vagy laptopján!

Útmutató arról, hogyan kell egyszerűen gépelni a hang használatával az Android rendszeren

Nos, ha már tudja, hogyan kell gépelni hanggal PC-n vagy laptopon, most azt is tudnia kell, hogyan kell gépelni a hang használatával Android-on.

Itt az ApkVenue újra használni fogja a funkciót Google Dokumentumokfigyelembe véve, hogy az alkalmazás általában már elérhető az Android okostelefonokon, kiegészítve a Google Keyboard alkalmazással.

1. lépés: Nyissa meg a Google Dokumentumokat

Nyissa meg a Google Dokumentumokat a Google Drive-ban, vagy azokat, amelyeket külön telepített az okostelefonjára.

2. lépés: Nyomja meg a Mikrofon gombot a billentyűzeten

Utána meglátod mikrofon gomb a billentyűzeten. Helyzete az egyes mobiltelefonok billentyűzetének beállításaitól függ.

Néhányan lent vannak, párhuzamosan a szóközzel, mások felül, párhuzamosan a vágólap és a Beállítások gombokkal. nyomja meg a mikrofon gombot.

3. lépés: Mondja ki, hogy mit szeretne írni a Dokumentumokban

Ha igen, látni fogja, hogy a billentyűzet képernyője felvételi képernyővé változik. Elkezdheted beszél miközben ajkait közel tartja a mikrofonhoz vagy a fülhallgatóhoz.

Ne feledje, ne felejtse el beszélni a szavakat kiejtés és hanglejtés egyértelmű. Ha igen, akkor az írás automatikusan megjelenik a képernyőn.

Ez útmutató volt a hangalapú gépeléshez számítógépen vagy Androidon.

Mit gondolsz? Írja be az alábbi megjegyzésekbe, igen! Találkozunk a következő Jaka cikkben!

Olvassa el a cikkeket is típus vagy más érdekes cikkeket a Diptya.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found