Minden idők legjobb dokumentumfilmje 11, frissítse 2021-et

Nézze meg ezeket az ajánlásokat minden idők legjobb dokumentumfilmjeihez. Ez lehet a referencia a dokumentumfilm rajongók számára!

Különböző érdekes filmműfajok léteznek, amelyeket az emberek általában néznek, ezek egyike a dokumentumfilm. Tehát, ha nagyon tetszik a dokumentumfilm típusa, olvassa el a cikk minden idők 11 legjobb dokumentumfilm-ajánlását!

A filmek az emberi szórakozás egyik kedvenc fogyasztásának tekinthetők. A fáradtság feloldása után, miután belefáradt a munkába, az egyik legjobb alternatíva a filmnézés.

Különböző filmműfajok jelentek meg a film világában. Talán gyakran néztél filmeket az akció, a horror, a romantika és más általános műfajokban.

De, néztél-e már egy műfajú filmet? dokumentumfilm? Az ilyen műfajú filmek nem kevésbé izgalmasak, mint más műfajok. Valójában sokan megnyitják az elmédet és megérintik a szívedet.

A legjobb dokumentumfilmek, amelyek megmozgatják a szívet és az elmét

Dokumentumfilm egy nem szépirodalmi film, amely "dokumentálja" az emberrel, a társadalommal és a környezettel történt valóságot vagy valóságot.

Sokan beleszeretnek a dokumentumfilmekbe, mert a műfaj képes kinyitni a szemüket a körülöttük zajló valóságokkal szemben.

Ezen kívül sok olyan dokumentumfilm is létezik, amelyek tragikus történeteket mesélnek el, amelyek egy olyan kemény fickót, mint Jason Statham, sírásra késztethetnek.

Annak érdekében, hogy ne legyen kíváncsi, nézze meg Jaka cikkét a 10 legjobb dokumentumfilmről, amelyek nyitott elmét és szíveket képesek megidézni.

1. A gyilkosság törvénye (2012)

A gyilkosság törvénye az elkövetők dokumentálása a PKI-gyanúsítottak mészárlása Medan városában 1965 és 1966 között.

Ez a mészárlás a nyilvántartások szerint 400 ezer és 3 millió áldozatot ölt meg, legyenek bűnösök vagy ártatlanok, férfiak vagy nők, sőt felnőttek és gyermekek is.

Joshua Oppenheimer, egy külföldi rendező és csapata készítette ezt a dokumentumfilmet, hogy kinyissa a szemét és elméjét a gyanúsított PKI-tagokat meggyilkoló emberek kegyetlenségeiről.

Azok számára, akik olyan történelmi filmeket szeretnének látni, mint a G30S PKI film, valóban meg kell látni ezt a filmet, hogy tudják, hogy szeretett hazánk története nem mindig gyönyörű.

InformációA gyilkosság törvénye
Vélemények (véleményezők száma)8.2 (31.193)
Időtartam1 óra 57 perc
MűfajDokumentumfilm, Krimi
Kiadási dátum2012. november 1
RendezőJoshua Oppenheimer
JátékosAnwar Kongó


Syamsul Arifin

2. Kurt Cobain: Montage of Heck (2015)

Kurt Cobain: Heck montázs elmondja Kurt Cobain, a 90-es évekbeli Grunge zenei ikon életútjának másik oldalát.

A film egyedisége szokatlan szögében rejlik. Számos film inkább Kurt Cobain és Nirvána.

Ez az egyik legjobb dokumentumfilm azonban inkább a Kurt Cobain által elszenvedett mentális állapotra, a kábítószerrel való visszaélésre, valamint a Kurt és felesége közötti szeretet-gyűlölet kapcsolatra összpontosít. Courtney Love.

InformációKurt Cobain: Heck montázs
Vélemények (véleményezők száma)7.5 (26.134)
Időtartam2 óra 25 perc
MűfajDokumentumfilm, animáció, életrajz
Kiadási dátum2015. május 4
RendezőBrett Morgen
JátékosAaron Burckhard


Don Cobain

3. Jiro Dush of Sushi (2011)

Jiro Sushiról álmodik elnevezett idős sushi mesterszakácsról mesél Jiro Ono aki a japán Tokióban található Sukiyabashi étterem tulajdonosa.

Ennek az étteremnek nagyon jó hírneve van 3 Michelin csillag. Ez a film Jiro Onóra összpontosít, aki 85 éves korában továbbra is csiszolja a sushi tálalásának képességeit.

Jiro megpróbálja gyermekeinek bizalmat adni a tulajdonában lévő legendás étterem folytatásához, hogy a jövőben is igazán példaértékűen boldoguljon.

InformációJiro Sushiról álmodik
Vélemények (véleményezők száma)7.9 (30.867)
Időtartam1 óra 21 perc
MűfajDokumentumfilm, animáció, életrajz
Kiadási dátum2012. március 15
RendezőDavid Gelb
JátékosJiro Ono


Masuhiro Yamamoto

4. Az Overnighters (2014)

A felügyelők dokumentum egy kisvárosról Észak-Dakota nevezett Williston amelynek lakossága drámaian megnőtt az ottani olajforrás felfedezése miatt.

Az újonnan érkezők abban reménykednek, hogy tisztességes munkát találnak ott, tekintettel az Egyesült Államok hatalmas gazdasági visszaesésére.

A helyi lakosok azonban utálják és elutasítják ezeket az újonnan érkezőket, kivéve Jay Reinke, egy lelkész, aki elfogadja ezeket az embereket, hogy ideiglenesen abban az egyházban éljenek, ahol szolgál.

Ettől eltekintve, Az Overnighters minden idők egyik legjobb dokumentumfilmje, amelynek története valóban megérinti a közönség szívét. Meg kell nézni!

InformációA felügyelők
Vélemények (véleményezők száma)7.5 (2.224)
Időtartam1 óra 42 perc
MűfajDokumentumfilm, dráma
Kiadási dátum2014. október 31
RendezőJesse Moss
JátékosJay Reinke


Alan Mezo

5. A vékony kék vonal (1988)

A vékony kék vonal rekonstruálva a történetet Randall Dale Adams akit 26 éves korában letartóztattak és halálra ítéltek egy rendőr meggyilkolása miatt 1976-ban.

Randall azonban nem követte el a gyilkosságot. A rendező megpróbálta felemelni ezt a történetet, és interjút készített különböző érintettekkel, köztük Randallal.

Ez a film nagyon jól felhozza a hibás igazságszolgáltatási rendszert. Egy évvel a dokumentumfilm megjelenése után egy bíró felfüggesztette Randall büntetését.

InformációA vékony kék vonal
Vélemények (véleményezők száma)8.0 (19.853)
Időtartam1 óra 41 perc
MűfajDokumentumfilm, Krimi, Dráma
Kiadási dátum1988. augusztus 25
RendezőErrol Morris
JátékosRandall Adams


Gus Rose

6. Friedmans elfogása (2003)

Andrew Jarecki a rendező eredetileg megható dokumentumfilmet készített a születésnapi bohócokról.

A források kutatása során azonban David Friedman, meglepő dolgot talált.

David Friedman testvére és apja gyanúsítható gyermekekkel való szexuális zaklatással. A film ezután a következőkkel kapcsolatos vizsgálatokra összpontosít a Friedmans család.

Az áldozatokkal és a rendőrséggel készített interjúkból, a Friedman család videokazettáinak bizonyítékaival kiegészítve a Friedman családot bűnösnek találták, majd a megfelelő büntetés miatt bíróság elé állították.

InformációA Friedmanek elfogása
Vélemények (véleményezők száma)7.8 (22.416)
Időtartam1 óra 47 perc
MűfajDokumentumfilm, életrajz
Kiadási dátum2003. július 18
RendezőAndrew Jarecki
JátékosArnold Friedman


David Friedman

7. Gleason (2016)

Steve Gleason volt focista, valamint egy ikon, aki játszott New Orleans Saint az Egyesült Államok NFL-ben.

34 évesen Gleason szenvedett az ALS-ben, vagy abban, ami a neve általánosan ismert Lou Gehrig-kór, ugyanaz a betegség, amelyet Stephen Hawking szenvedett.

Ez a film Gleason életének történetét meséli el, aki a Felhők című filmhez hasonló pillantásra kitartóan és kitartóan nézett szembe betegségével felesége és születendő gyermeke érdekében. Sok élettan tanulsága van ennek az egyik legjobb dokumentumfilmnek.

InformációGleason
Vélemények (véleményezők száma)8.4 (2.184)
Időtartam1 óra 50 perc
MűfajDokumentumfilm
Kiadási dátum2016. július 29
RendezőClay Tweel
JátékosSteve Gleason


Scott Fujita

8. Kedves Zachary: Levél egy fiához apjáról (2008)

Egy nevű férfi Andrew Bagby meghalt, miután saját barátnője, Shirley Jane Turner meggyilkolta. Abban az időben Shirley terhes volt Andrew gyermekével, amikor bíróság elé állították.

Rendező Kurt Kuenne gyűjtsön emlékeket, amelyekről Andrew elkötelezett Zachary, Andrew születendő gyermeke, hogy megmutassa, hogy néhai apját nagyon szerették.

Ezenkívül ez a film arról is beszámol, hogy Andrew szülei és Shirley, Andrew barátnője küzdenek Zachary őrizetéért. Gyönyörű és megható, kedves Zachary megérdemli, hogy minden idők legjobb dokumentumfilmjeinek listáján szerepeljen.

InformációKedves Zachary: Levél egy fiához apjáról
Vélemények (véleményezők száma)8.6 (29.448)
Időtartam1 óra 35 perc
MűfajDokumentumfilm, életrajz, krimi
Kiadási dátum2008. január
RendezőKurt Kuenne
JátékosKurt Kuenne


David Bagby

9. Hogyan lehet túlélni a pestist (2012)

A 80-as években AIDS-ben szenvedők olyan emberek voltak, akiket a társadalom, még a kormány sem vett figyelembe.

A kórházak az AIDS-betegek kezelését is megtagadták. Egyébként az AIDS-ben szenvedők az ókorban teljesen kirekesztettek és kiszorultak, bandák.

Hogyan lehet túlélni egy pestist a szervezeti küzdelmek dokumentálása ACT UP (AIDS Koalíció a hatalom felszabadításáért) nőni tudatosság az AIDS-ről és az AIDS-esek humanizálásáról.

Most láthatja az eredményeket. Az AIDS-ben szenvedők kezelést kaphatnak és különös figyelmet kaphatnak az élet minden területén.

InformációHogyan lehet túlélni egy pestist
Vélemények (véleményezők száma)7.6 (3.508)
Időtartam1 óra 50 perc
MűfajDokumentumfilm, történelem, hírek
Kiadási dátum2013. november 8
RendezőDavid Franciaország
JátékosStaley Péter


Iris Long

10. Harvey Milk Times (1984)

Harvey Milk volt az első San Francisco-i politikus Kaliforniában, aki nyilvánosan azt mondta, hogy meleg.

A tej addig nem töltötte be hivatali idejét, amíg le nem zárult, mert életét kollégája, Dan White ölte meg. Ennek ellenére küzdelmei olyan eredményeket hordoznak, amelyeket az amerikaiak eddig is éreztek.

The Times of Harvey Milk Milk küzdelmének történetét meséli el, amely segített felemelni az LMBT-emberek szellemét Amerikában, annak ellenére, hogy Milk közel 40 évvel ezelőtt halt meg.

InformációThe Times of Harvey Milk
Vélemények (véleményezők száma)8.3 (5.222)
Időtartam1 óra 30 perc
MűfajDokumentumfilm, életrajz, történelem
Kiadási dátum1985. szeptember 20. (Finnország)
RendezőRob Epstein
JátékosHarvey Fierstein


Anne Kronenberg

11. Miss Americana (2020)

Miss Americana a Netflix egyik legjobb dokumentumfilmje Taylor Swift életének fordulatairól. Ebben a filmben Taylor összes küzdelmét láthatja életében.

Kezdve abból az erőfeszítéséből, hogy önmaga legyen, anélkül, hogy mások véleményére gondolna, a Kanye West és Kim Kardashian dühös esetére.

Ez a dokumentumfilm válságot okozott az életében az 1989-es album megjelenése után, amely addig folytatódott, amíg 2017-ben kiadta a Reputation című albumot. Taylor Swift rajongóinak meg kell nézniük ezt a dokumentumfilmet!

InformációMiss Americana
Vélemények (véleményezők száma)7.4 (15,381)
Időtartam1 óra 26 perc
MűfajDokumentumfilm, életrajz
Kiadási dátum2020. január 31. (USA)
RendezőLana Wilson
JátékosTaylor Swift


Joe Alwyn

Ezek a cikkek a tömeg 11 legjobb dokumentumfilmjéről, amelyek megmozgatták Jaka változatának szívét és elméjét. Remélhetőleg a fenti lista ajánlás lehet azok számára, akik a legjobb filmeket keresik.

Találkozunk a következő Jaka cikkben!

Olvassa el a cikkeket is Out of Tech vagy más érdekes cikkeket a Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found