5 különbség az Android és az iOS operációs rendszerekben

Mindkettő a világ egyik legismertebb operációs rendszere, íme néhány különbség a kettő között.

Az Android és az iOS két óriási operációs rendszer, amelyek jelenleg a legnépszerűbbek az okostelefon-felhasználók körében a világon.

Valójában ez a két operációs rendszer sok más olyan HP operációs rendszert is képes legyőzni, mint a Symbian vagy a BlackBerryOS, amelyek most csődbe mentek.

Mindkettő népszerű és nagyon befolyásolja a HP világának fejlődését, mi a különbség e két operációs rendszer között?

Különbség az Android és az iOS operációs rendszerek között

Természetesen az Android és az iOS operációs rendszereknek sok előnyük van, amelyek nincsenek más operációs rendszereken, mivel képesek túlélni és uralkodóvá válni a kütyük világában.

De mi a tényleges két operációs rendszer, a különbség? Gyerünk, és találd meg a választ a következő teljes cikkben.

1. A testreszabás megjelenítése

-Tól nézve felület vagy mindkét interfész, mind az Android, mind az iOS operációs rendszerben közös az érintési gesztus, például csúsztatás, koppintás és csipkedés.

Csak a kijelző testreszabási szabadságát tekintve felhasználói felület (UI), mindkettőnek vannak különbségei, banda.

Maga az Android operációs rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára a kijelző testreszabását, például hozzáadását kütyü és hivatkozások oldalon itthon, vagy akár megváltoztathatja a teljes felhasználói felület megjelenését az alkalmazásindító segítségével.

Eközben az iOS operációs rendszeren a felhasználók nem kapnak szabadságot erre, bandák.

Bár még hozzá tud tenni kütyü, de kütyü az iOS operációs rendszert nem lehet telepíteni az oldalra itthon csak bent van értesítési sáv csak.

2. Hivatalos App Store

Jelenleg minden okostelefon rendelkezik alkalmazásbolttal, amely rengeteg érdekes alkalmazást kínál, amelyeket a felhasználók letölthetnek.

Annak ellenére, hogy mindkettőjüknek van alkalmazásboltja, csak az Android és iOS telefonokon elérhető alkalmazásbolt különbözik.

Az Android mobiltelefonok fel vannak szerelve egy Google Play nevű alkalmazással, amely szabadon és egyszerűen elérhető a Google-fiókunkhoz kapcsolt mobiltelefon vagy számítógép szerepével.

Eközben az iOS-nek is van egy App Store nevű alkalmazásboltja, amely csak az Apple által készített eszközökön keresztül érhető el.

3. Adatok megosztása

Az adatok megosztása az egyik olyan tevékenység, amelyet manapság az okostelefon-felhasználók gyakran végeznek, legyen szó HP-ről PC-re, PC-ről HP-re vagy HP-ről HP-re.

Sajnos ez nagyon nehéz lesz azoknak a felhasználóknak, akiknek iOS operációs rendszerrel ellátott mobiltelefonjuk van.

Ennek oka, hogy az iOS eszköz nem tudja ezt megtenni megosztása adatokat egy másik eszközre, másik operációs rendszerrel, kivéve az iTunes használatát.

Nem csoda, hogy az iOS-eszközöket e korlátozások miatt gyakran antiszociális eszközként hirdetik.

Eközben maga az Android-eszközön a felhasználók szabadon oszthatják meg az adatokat más eszközökkel akár bluetooth, akár USB-kábel segítségével.

Az iOS korlátai azonban valójában megnehezítik az iOS-eszközök támadását olyan vírusok ellen, amelyek potenciálisan károsíthatják a fájlokat.

4. Forrásmodell (Forrás)

A következő különbség a két operációs rendszer között a forrásmodell, ill forráső, banda.

Az Android egy nyílt forráskódú vagy közismert nevén operációs rendszernyílt forráskód", ami azt jelenti, hogy az operációs rendszert futtató eszköz lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy szabadon módosítsa azt.

Eközben az iOS egy zárt forráskódú operációs rendszer vagyzárt forrás"annak érdekében, hogy az ezzel az operációs rendszerrel rendelkező eszközhasználók ne kapjanak szabadságot arra, hogy saját kívánságaik szerint változtassák meg az eszközt.

Annak ellenére, hogy a nyílt forráskódú operációs rendszer első ránézésre kiválóbbnak tűnik, de ez is gyengeség lehet, tudod, banda.

Ez azért van, mert az operációs rendszer ope forrás felelőtlen felek használhatják, amelyek potenciálisan vírusokat és rosszindulatú programokat terjeszthetnek a használt Android operációs rendszeren.

5. Virtuális asszisztens

A jelenlegi technológiai fejlődéssel együtt a fejlesztők az operációs rendszerhez személyes virtuális asszisztenst is biztosítottak, amely megkönnyítheti a felhasználók számára.

Bármelyik parancsot megteheti ennek a virtuális asszisztensnek a segítségével, például hívhat valakit, beállíthat riasztást, megnyithat bizonyos alkalmazásokat stb.

Az Android operációs rendszer maga a Google Assistant nevű virtuális asszisztensre, míg az iOS a Siri segítségére támaszkodik.

Alapvetően a két virtuális asszisztensnek ugyanaz a funkciója, hogy segítse a felhasználóit.

Csak annyit, hogy a Google Assistant több olyan dolgot kínál, ahol a felhasználók szórakozást vagy játékokat kérhetnek, míg a Siri monotonabb és merevebb.

BÓNUSZ: Összehasonlító táblázat az Android és iOS különbségekről

KülönbségAndroidiOS
A testreszabás megjelenítéseHozzáadhatja kütyü ban ben kezdőképernyő


Használhatja az alkalmazásindítót

Widget csak beugrott értesítési sáv
Hivatalos App StoreA Google PlayAlkalmazásbolt
AdatmegosztásHasználhatja a Bluetooth és az USB kábeltHasználnia kell az iTunes alkalmazást
ForrásmodellNyílt forráskódZárt forrás
Virtuális asszisztensGoogle SegédSiri

Tehát ezek voltak a különbségek a népszerű Android és iOS operációs rendszerek között.

A kettő között némi különbség mellett természetesen ennek a két operációs rendszernek is megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Ezért nagyon nehéz meghatározni, hogy melyik a legjobb, mert ezek határozottan eltérő tulajdonságokat kínálnak.

Olvassa el a cikkeket is Operációs rendszer vagy más érdekes cikkeket a Shelda Audita.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found