7 módszer a nem működő laptop billentyűzetének megoldására

A laptop billentyűzete nem működik? Nyugodtan, nagyon könnyű legyőzni vagy kijavítani, akár otthon is megteheti!

A laptop billentyűzete nem működik? Nyugodtan, nagyon könnyű legyőzni vagy kijavítani, és otthon is megteheti. Valójában nem kell sok pénzt költeni egy laptop szervizeléséhez!

El kell ismerni, hogy egy olyan billentyűzet, amely nem tud optimálisan működni, az biztos, hogy szörnyű csapás lesz mindenki számára, aki használja, legyen szó akár ASUS laptopok, HP vagy más márkák felhasználói bandáról.

Mit tegyél ezután? Itt az ApkVenue elmond néhány trükköt hogyan lehet javítani a nem működő laptop billentyűzetét leghatékonyabb és 100% -ban garantált művek.

Hogyan lehet javítani a laptop billentyűzetét, amely nem működik

Billentyűzet az egyik hardver amelynek nagyon fontos szerepe van. Mivel azonban gyakran használják, a billentyűzet a laptop sérüléseinek egyik legsérülékenyebb része is.

Vagy egy részben hibásan működő laptop billentyűzet, lezárva, megnyomta magát, amíg nem működött, mert víz volt kitéve. Akkor hogyan javítsd ki?

A laptop billentyűzete nem működik? Ez az oka!

Több forrásból származó jelentés, ha a laptop billentyűzete nem működik részben vagy akár teljesen, ennek oka lehet szoftver vagy hardver.

Azonban ez minden, vagy van valami más tényező? Tehát mielőtt a laptop billentyűzetének javítására összpontosítanánk, először ismernie kell ennek a fontos kütyünek a működését.

Röviden összefoglalva, itt vannak a laptop billentyűzetének nem működését okozó okok:

 1. Hardver összeomlik: Fedi a billentyűzet laza vagy érzéketlen betétjét.
 2. Folyékony kiömléseknek van kitéve: Automatikusan feltétlenül elkészít egy rövid billentyűzetet.
 3. Pornak vagy idegen tárgyaknak való kitettség: A billentyűzet között csúszó por vagy idegen tárgyak részben vagy teljesen meghibásodhatnak.
 4. Szoftverhiba: A laptop vagy a PC szoftvere nem fog működni mérkőzés a billentyűzettel.

Hogyan lehet legyőzni a laptop billentyűzetét, amely nem működik

Nos, ebben az oktatóanyagban az ApkVenue megvitatja a nem működő, kevésbé érzékeny vagy akár sérült laptop billentyűzetének megoldási lehetőségeit.

Kíváncsiság helyett inkább csak beszéljük meg, hogyan lehet a legegyszerűbben kezelni egy nem működő laptop billentyűzetet.

1. Ellenőrizze a billentyűzet sérülését

Alapvetően két dolog lehet az oka annak, hogy a laptop billentyűzete nem működik a Windows 10, 8 vagy 7 rendszeren. Nem tudom, mert hardverneki vagy azért szoftver-övé.

Nagyon fontos annak meghatározása, hogy melyik alkatrész sérült, mert ez meghatározza, hogy milyen kezelést kell végrehajtani a billentyűzettel.

Hogyan lehet ellenőrizni? Próbálja meg elérni BIOS a laptop. Ha bejelentkezhet és használhatja a billentyűzetet, akkor valószínűleg a kár bekövetkezik szoftver.

2. Tisztítsa meg a billentyűzetet a portól (a laptop billentyűzetének javításának legegyszerűbb módja)

Ha néhány billentyűzet részben vagy teljesen nem működik, míg mások rendben vannak, akkor előfordulhat, hogy a laptop billentyűzetének hibája van miatta gátolja a felhalmozódott por.

A billentyűzet hatékony megszabadulása érdekében a következőket teheti:

 1. Győződjön meg arról, hogy a laptop le van tiltva.
 2. Döntse meg a laptopot 75-90 fokos szögben.
 3. Dőlés közben rázza meg a laptopot a por eltávolításához.
 4. Tisztítsa meg ismét a billentyűzet alját és tetejét maszkolószalaggal.
 5. Ellenőrizze az összes gombot, függetlenül attól, hogy működnek-e vagy sem.

3. Indítsa újra a laptopot

Ha hirtelen a laptop billentyűzete egyáltalán nem működik, akkor valószínűleg a probléma vele van szoftver / illesztőprogramok. Próbáld ki indítsa újra a laptopot te, talán ez elég a javításhoz.

Néha szoftver laptop tapasztal hiba ami miatt a laptophoz kapcsolt hardver nem működik megfelelően.

Ha nem teheti meg újrakezd a menüből Rajt, tartsa lenyomva a gombot erő 5 másodpercig (maximum 15 másodpercig), és a laptop fog újrakezd hogy megoldja a laptop billentyűzetének hibáit.

Vagy elolvashatja az ApkVenue következő cikkét, hogy megismerje a különféle márkájú laptopok újraindításának módjait:

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

4. Állítsa vissza a Windows rendszert

Ha a billentyűzet új alkalmazások telepítése vagy a beállítások megváltoztatása után leáll, próbálkozzon vele Állítsa vissza a Windows rendszert, banda.

Rendszer-visszaállítás vagy A Windows visszaállítása önmagában a rendszer állapotának visszaállítására szolgál, mielőtt a laptop hibát észlelt volna.

Ha kiderül, hogy a sérült laptop billentyűzet okát probléma okozza szoftver, akkor ez a Windows-visszaállítás valószínűleg megoldja a problémát.

A Windows rendszer ilyen módon történő visszaállításához tegye a következőket:

 1. Kattintson a gombra Start menü és onnan kattintson Vezérlőpult.
Fotóforrás: JalanTikus (Az első lépés a laptop-billentyűzet javításában, amely nem működik a Windows visszaállításával).
 1. Jelöljön ki egy menüpontot Rendszer és biztonság majd válassza ki Készítsen biztonsági másolatot a számítógépéről.
 1. A következő oldalon kattintson a gombra Helyezze vissza a rendszerbeállításokat vagy a számítógépet.
 1. Ezután kattintson a gombra Nyissa meg a Rendszer-visszaállítás elemet.

Innen csak kövesse Varázsló egyszerűen elvégezhető visszaállítás A Windows. A laptop megteszi indítsa újra.

Ha ez rendszerprobléma, akkor a billentyűzetet helyre kell állítani és használhatónak kell lennie.

5. Javítsa meg a billentyűzet illesztőprogramját

Azok a laptop billentyűzetproblémák is előfordulhatnak, amelyek részben vagy teljesen nem működnek sofőr a billentyűzeted nem az naprakész vagy van olyan rosszindulatú alkalmazás, amely miatt a billentyűzet kevésbé reagál.

Ellenőrizheti és megnézheti sofőr a billentyűzet megfelelően működik, vagy nem Eszközkezelő. Itt van, hogyan:

 1. Keresés és nyissa meg az Eszközkezelő programot.
 1. Ezek után te válassza ki a Billentyűzet illesztőprogramot és kattintson az ikonra összeomlás aki mellette volt.
 1. Ha megtalálja felkiáltójel ikonra sárga színű a billentyűzet illesztőprogram menüpontjában, akkor frissítse az illesztőprogramot a jobb egérgombbal kattintva és kiválasztva 'Illesztőprogram-szoftver frissítése'.

 2. Ezután csak a laptop képernyőjén megjelenő parancsokat kell követnie.

Ja, igen, ez a trükk azokra is vonatkozik, akiknek problémái lehetnek laptop billentyűzet nyilak nem működnek vagy hasonlók, amelyek billentyűzetekhez, bandákhoz kapcsolódnak.

6. Vigye egy hivatalos szervizközpontba

Ha a fenti módszerek nem működnek, akkor valószínűleg probléma okozza hardver. Jobb, ha bejelentkezel hivatalos szervizközpont ha laptopja még mindig garanciális.

Ha a garancia ideje lejárt, segítséget kérhet egy megbízható számítógépes szakembertől. Általában egy kis vezetékben van a probléma, például egy vágott szalagkábelben, amelyet könnyen meg lehet javítani.

Ha kiderül, hogy a probléma nagyobb és a javítási költségek drágák. Szóval, alaposan meg kell gondolnia a javítást vagy egy új eszköz vásárlását.

BÓNUSZ: Alternatív módszerek a nem működő laptop billentyűzetének javítására

Fotóforrás: HowToGeek (Alternatív bónusz, hogyan lehet kijavítani a nem működő billentyűzetet).

Ha a laptop billentyűzetének problémája nem működik, akkor is folytatódik, míg a fenti módszer nem működik, és nem volt rá ideje szolgáltatóközpont, a használható megoldás külső USB billentyűzet begépelni.

Sok külső billentyűzet van vonzó kivitelben, még ha ez egy kicsit zavaró is.

Ezenkívül vészhelyzet esetén a Windows operációs rendszerben elérhető virtuális billentyűzet funkciót is használhatja.

A virtuális laptop billentyűzetének aktiválásához kattintson a gombra Start menü >Minden program >kiegészítők >Könnyű hozzáférés >Képernyő-billentyűzet.

Vagy ha Windows 10 rendszert használ, maradhat írja be a Képernyő-billentyűzet kulcsszót a Windows keresőmezőjében, banda.

Hogyan kell vigyázni egy laptop billentyűzetére, hogy ne sérüljön meg gyorsan?

Miután elolvasta a fenti véleményeket, biztosan nem akarja, hogy a laptop billentyűzete gyorsan elszakadjon és ne működjön, igaz? Ezért ismernie kell a billentyűzet megfelelő gondozásához szükséges tippeket és trükköket.

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, hogyan kell gondozni a laptop billentyűzetét, hogy ne sérüljön meg gyorsan:

 1. Használja a billentyűzet fedelét: Használjon speciális szilikon réteget, hogy megvédje a billentyűzetet a portól és az idegen tárgyaktól.
 2. Ne nyomja meg túlságosan a billentyűzet billentyűit: A laptop billentyűzetei túl törékenyek, ne feledje, ha gépelni szeretne, ne túl sokat kemény.
 3. Használjon külső billentyűzetet: Ha túl gyorsnak érzi a gépelést, jobb, ha külső billentyűzetet használ.
 4. Ne helyezzen nehéz tárgyakat a billentyűzetre: Ez azt eredményezheti, hogy a laptop billentyűzete laza és érzéketlen lesz.
 5. Tartsa távol folyadéktól: Ha folyadéknak van kitéve, a laptop billentyűzete automatikusan lerövidül, és károsíthatja magát a laptop hardverét.
 6. Rendszeresen tisztítsa meg a billentyűzetet: Rendszeresen tisztítsa meg a laptop billentyűzetét a portól és az idegen anyagtól.

Ja, használhatja a vezeték nélküli kulcsszót is megfizethető áron, tudja! Ha érdekel a vásárlás, olvassa el az ApkVenue cikkét Olcsó és legjobb vezeték nélküli billentyűzet ajánlások.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Ilyen módon javíthat egy nem működő, kevésbé érzékeny vagy sérült laptop billentyűzetet, amelyet könnyedén gyakorolhat.

Hiba gyakran előfordul az elektronikus eszközökben. Ezért fontos, hogy tudd, hogyan kell helyesen megjavítani a laptop billentyűzetét.

Remélem, hogy segíthet a problémáján, vagy van további tippje? Ossza meg a megjegyzések oszlopban igen.