hogyan lehet tartalomjegyzéket készíteni irodai szóval, garantáltan rendben!

Hogyan készítsünk tiszta tartalomjegyzéket Ms. A szó nem könnyű kérdés. Itt található a legteljesebb gyűjtemény a rendetlen tartalomjegyzék rendezéséhez!

A rendes tartalomjegyzék készítése az Office Wordben, vagy a rendetlen tartalomjegyzék rendbetétele természetesen fontos dolgok, amelyeket tudnia kell, amikor hozzárendelési jelentéseket vagy téziseket készít.

Mert a bibliográfia elkészítése mellett a tartalomjegyzék megléte is szükséges, hogy az olvasók megkönnyítsék a keresett oldal megtalálását.

A probléma az, hogy a tartalomjegyzék létrehozása nem olyan egyszerű, ferguso. Vannak olyan problémák is, amelyek felmerülnek, például az, hogy nem ügyesek a nem párhuzamos pontokra.

Ezért ezúttal az ApkVenue különféle tippeket szeretne hogyan készítsen tartalomjegyzéket a Microsoft Word alkalmazásban egyszerűen és gyorsan!

Tartalomjegyzék létrehozása az Office Word programban

Az oldalszámok rendezése mellett a tartalomjegyzék készítése gyakran borzasztó látványt nyújt a Microsoft Office Word felhasználói számára.

A dokumentumok feldolgozására szolgáló szoftverek egyikeként természetesen a Microsoft Office Word számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyítik számunkra a tartalomjegyzék összeállítását.

Az ApkVenue megmondja, hogyan kell manuálisan vagy automatikusan csinálni, garantáltan azonnal megteheti! Aki nem rendelkezik az alkalmazással, először töltse le alább!

Irodai alkalmazások és üzleti eszközök Microsoft Corporation LETÖLTÉS

Itt Jaka Ms.-t használja. Word 2016. Ha a Word korábbi verzióját használja, akkor a módszer nagyjából megegyezik, bár eltérések lehetnek.

Hozzon létre tartalomjegyzéket kézzel

Akkor használhatja ezt a manuális módszert, ha az elkészített jelentés egyszerű és nincs felirata.

Ez a módszer a Word minden verziójánál is használható, ezért nagyon praktikus a használata.

1. lépés - A Jobb fül beállítása

  • A dokumentum megnyitása után először meg kell nyomnia az ikont Tab a bal felső sarokban található (az ikon alatt) Paszta).

  • Kattintson, amíg át nem vált Jobb fül.

2. lépés - A jobb fül helyzetének beállítása

  • Ezután adja meg a Tab pozíciót vonalzó hogy a dokumentum tetején van. Később itt szépen beírhatja az oldalszámokat.

  • Felhozni vonalzó, megnyithatja a fület Nézet> Megjelenítés> Vonalzó.

3. lépés - A pontok szép emelése

  • Ha igen, kattintson duplán a fülre, amíg meg nem jelenik a menü Felugrik mint fent. Válassza a második lehetőséget a pontok megjelenítéséhez.

4. lépés - Tartalomjegyzék készítése

  • Ezután csak annyit kell tennie, hogy beírja a tartalomjegyzék tartalmát. A szakasz címének megadása után nyomja meg a Tab billentyűt a billentyűzeten a pontok megjelenítéséhez.

  • Adja meg a szakasz címének megfelelő oldalszámokat, kész!

A Word valójában egy olyan funkciót is kínál, amellyel könnyebben elkészítheti a tartalomjegyzéket. A módszert az alábbi pontokon láthatja.

Tartalomjegyzék automatikus létrehozása

Ha jelentésünk sok feliratot tartalmaz, hogyan tudjuk rendben tartani a tartalomjegyzéket? Automatikusan létrehozhat tartalomjegyzéket, banda!

A módszer szintén nem kevésbé egyszerű, csak figyelnie kell az alábbi lépésekre.

1. lépés - A címsor beállítása

  • A tartalomjegyzék létrehozása előtt használnia kell Cím hogy a jelentés címét és feliratát a Word olvassa el.

  • A trükk a funkciók használata Stílusok a Főoldal fülön található.

  • válassza 1. címsor fejezetcímeknél, 2. címsor feliratokhoz, és így tovább (3. címsor, 4. címsor), ha vannak kisebb feliratok.

2. lépés - A Tartalomjegyzék elrendezése

  • Ugrás a fülre Hivatkozások, válassza ki Tartalomjegyzék.
  • Válassza ki a használni kívánt tartalomjegyzéket. Az automatikus tartalomjegyzékhez használja az első vagy a második lehetőséget. Ha kézzel szeretne létrehozni egy tartalomjegyzéket, válassza ezt Kézi táblázat.

3. lépés - Kész a tartalomjegyzék

  • A tartalomjegyzék azonnal olyan lesz, mint a fenti kép, banda! Kisebb módosításokat végezhet, például kicserélheti a szavakat Tartalom Lesz Tartalomjegyzék.

4. lépés - csinálás Frissítés Asztallal szemben

  • Ha valamilyen változtatást hajtott végre a dokumentumán úgy, hogy változások történtek a tartalomjegyzékben, egyszerűen kattintson a táblára és nyomja meg a gombot Táblázat frissítése a bal felső sarokban található.

  • Két lehetőség jelenik meg, csak az oldalszámok vagy a teljes táblázat frissítése között.

Hogyan készítsünk egy Word 2010 automatikus tartalomjegyzéket

Ha a Microsoft Word régebbi verzióját használja, például 2010-et, akkor a tartalomjegyzék létrehozásának tényleges módja nem sokban különbözik egymástól.

Legyen szó manuális tartalomjegyzék vagy automatikus tartalomjegyzék készítéséről. De ha még mindig kíváncsi vagy, itt az ApkVenue elmagyarázza, hogyan hozhat létre automatikusan tartalomjegyzéket a Word 2010-ben.

1. lépés - Állítsa be a címsorokat

  • Először győződjön meg arról, hogy a dokumentum minden címe és felirata a címsor formátumát használja. Ez kötelező, hogy a cím olvasható legyen a tartalomjegyzékben.

  • Válassza a 1. címsort a fő címhez, a 2. címet a feliratokhoz stb.

2. lépés - Adjon tartalomjegyzéket

  • Most helyezze a kurzort a papír oldalára a tartalomjegyzék létrehozásához. Ezután válassza ki a menüt „Referenciák” majd válassza ki 'Tartalomjegyzék'.

  • Csak ki kell választania a kívánt tartalomjegyzék formátumát.

  • Ha igen, akkor a tartalomjegyzék automatikusan megjelenik az alábbiak szerint.

Csak el kell mentenie a dokumentumot, vagy ha a Word formátumot PDF-re kell állítania, hogy az eredmények ne változjanak meg, akkor az álnév rendben maradhat nyomtatáskor.

Tartalomjegyzék létrehozása a Word 2013 alkalmazásban

Nem tudod, hogyan készítsd el a szakdolgozat tartalomjegyzékét a Word 2013-ban? Könnyű! Valójában nem sokban különbözik az ApkVenue korábban fentebb ismertetett módszereitől.

De az alábbiak jobb megértése érdekében az ApkVenue elkészítette az Ön számára a teljes lépéseket.

1. lépés - Használja a címsorokat a címekben

  • Győződjön meg arról, hogy a dokumentumban szereplő összes cím és felirat a Fejléc formátumot használja. A Heading használatához léphet szakasz„Stílusok” a Kezdőlap fülön.
Fotóforrás: Teachucomp

2. lépés - Hozzon létre egy tartalomjegyzéket

  • Vigye a kurzort a papír oldalára, ahol fel szeretné sorolni a tartalmat.
Fotóforrás: Teachucomp
  • Ezután válassza ki a menüt „Referenciák” és válaszd 'Tartalomjegyzék'.
Fotóforrás: Teachucomp
  • Vannak lehetőségek Automatikus táblázat ahol már nem kell kézi címeket és feliratokat írni a tartalomjegyzékbe, valamint léteznie kell Kézi táblázat amely lehetővé teszi a tartalom címének manuális beírását a tartalomjegyzékbe.

  • Szükség szerint válasszon. De ha azt szeretné, hogy manuálisan készítsen tartalomjegyzéket a Word 2013 alkalmazásban, választhatja a Manuális táblázat lehetőséget, a bandát.

Hogyan készítsünk egy Word 365 tartalomjegyzéket

Eltekintve Ms. A Word 2010, 2016, 2017 és mások is vannak Microsoft 365 ahol ez a szolgáltatás felhőszámításon alapul, ami azt jelenti, hogy egyszerűen egy internetes hálózaton keresztül érheti el, anélkül, hogy Microsoft Office programokat kellene telepítenie egy laptopra.

Sokkal praktikusabb, de még ez a szolgáltatás sem használható ingyen, más néven először be kell aktiválnia a Microsoft Office-ot, bandának.

Bár kissé eltér a Microsoft Office szokásos verziójától, amelyet általában használunk, a tiszta tartalomjegyzék létrehozásának lépései a Microsoft Word 365-ben megegyeznek.

1. lépés - Adjon címet a címnek

  • Használja az egyes címek és feliratok címformátumát.
Fotóforrás: Robert McMillen (YouTube)

2. lépés - Hozzon létre egy tartalomjegyzéket

  • Ezután helyezze a kurzort a papírlapra, ahol a tartalomjegyzék készül, majd válassza a menüt „Referenciák”.

  • Ezután válassza ki a menüt 'Tartalomjegyzék' és válassza az Automatikus táblázat vagy a Kézi táblázat lehetőséget.

Fotóforrás: Robert McMillen (YouTube)
  • Ha sikerül, a tartalomjegyzék a következőképpen jelenik meg.
Fotóforrás: Robert McMillen (YouTube)
  • Ha módosítja a cikk címét vagy oldalát, rákattinthat a menüre is 'Táblázat frissítése' hogy egy rendetlen tartalomjegyzéket automatikusan és gyorsan rendbe hozzanak.
Fotóforrás: Robert McMillen (YouTube)

Hogy, ez könnyű, nem igaz hogyan készítsen tartalomjegyzéket az Office Wordben? Ez nem olyan egyszerű, mint egy asztal elkészítése, de mégis egyszerű.

A fenti módszerek alkalmazásával az ApkVenue garantálja, hogy jelentésed csinosabb és kellemesebb lesz a szemednek, banda!

A fenti lépések a gyakorlatban is megvalósíthatók, ha kézi vagy automatikus módszert keres egy cikk vagy szakdolgozat tartalmának felsorolására.

Közben azok számára, akik szeretnék hogyan készítsen tartalomjegyzéket a HP-nSajnos az okostelefonokon található Microsoft Word alkalmazás nem nyújt funkciókat Tartalomjegyzék így nem lehet felsorolni a tartalmát a mobiltelefonján.

Olvassa el a cikkeket is Szó vagy más érdekes cikkeket a Fanandi Ratriansyah


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found