Windows 7 és Windows 10 mappák megosztása, praktikus!

Szeretné tudni, hogyan ossza meg a mappákat a számítógépek között? Az ApkVenue garantálja a legpraktikusabb lépéseket a Windows 7 és Windows 10 mappák megosztására.

Az adatok megosztása az egyik legfontosabb szükséglet lett, különösen a munka világában.

Nem csak a kis dokumentumfájlok megosztása, néha a megosztott fájlok mérete akár gigabájt is lehet.

Ezért a mappák megosztása a helyi hálózaton az egyik trükk, amelyet el kell sajátítania a környezetben zajló információáramlás egyszerűsítése érdekében.

A mappák megosztásának legpraktikusabb módja

A mappák megosztása a hálózaton lévő számítógépek között sokkal praktikusabb, mint ezeknek a fájloknak a megosztása hardvereszközök, például falshdisk vagy hordozható HDD használatával.

Az ApkVenue megosztási módja ezúttal nemcsak az Ön által végzett adatok terjesztésének felgyorsulása, hanem az emberek számára is megkönnyíti a megosztani kívánt fájlokhoz való hozzáférést.

Kíváncsi arra, hogyan lehet automatikusan megosztani a Windows 7 és 10 mappákat a hálózaton? Itt további információk találhatók.

A Windows 7 mappák megosztása

Bár ez még nem a Microsoft által kiadott legfrissebb operációs rendszer-verzió, a Windows 7 továbbra is nagyon elterjedt, mert az alapértelmezett rendszer könnyebb, mint a Windows 10.

Ezért az ApkVenue azt is megvitatja, hogyan ossza meg a Windows 7 mappákat az Ön számára, és nem csak a mappák megosztásáról a Windows 10 rendszerben.

Íme néhány lépés, amelyet be kell tartania ahhoz, hogy megossza a kívánt mappát a számítógépes hálózaton.

  • 1. lépés - Lépjen be a menübe Vezérlőpult a gomb segítségével Rajt és válaszd Vezérlőpult.
  • 2. lépés - A menü után Vezérlőpult nyissa meg, válassza a menüt Hálózat és internet, majd válassza a lehetőséget Hálózati és megosztási központ.
  • 3. lépés - A Hálózati és megosztási központ menüben válassza a lehetőséget Módosítsa a Speciális megosztási beállításokat.
  • 4. lépés - A megnyíló új ablakban ne felejtse el törölni az opciókat Kapcsolja be a Network Discovery funkciót, Kapcsolja be a fájl- és nyomtatómegosztást, és még Kapcsolja be a Megosztás funkciót a menü alatt Nyilvános mappa megosztása.
  • 5. lépés - Jelölje be a kategória összes fenti opcióját Otthon vagy munkahely és kategóriákra is Nyilvános (jelenlegi profil).
  • 6. lépés - Miután beállította a menüt Vezérlőpult kész, lépjen a mappához, amelyet meg szeretne osztani a hálózaton.

  • 7. lépés - Kattintson a jobb gombbal a megosztani kívánt mappára, válassza a Megosztás lehetőséget, majd válassza a lehetőséget adott személyek.

  • 8. lépés - Miután megnyílik egy új ablak, vegyen fel mindenkit a hozzáadni kívánt személyek körébe.
  • 9. lépés - Vége Engedélyszint mindenki számára olvasható / írható, majd kattintson a megosztás gombra.

Így a megosztani kívánt mappák most hozzáférhetők a kívánt hálózaton.

Ez a módszer a mappák Wifi-vel történő megosztásához nem igényel internetkvótát a megosztott adatok elérésekor.

A Windows 10 mappák megosztása

Windows 10 felhasználók esetén internetkvóta nélkül is megoszthat adatokat LAN vagy Wifi hálózatokon keresztül.

A Windows 10 mappák megosztásának módja valójában szinte ugyanaz, mint a Windows 7-ben, csak kicsi a különbség a kettő között.

Íme néhány lépés, amelyet meg kell tennie, hogy megossza a megosztani kívánt mappákat a helyi hálózaton.

  • 1. lépés - Kattintson a jobb gombbal a megosztani kívánt mappára, és válassza ki Tulajdonságok.
  • 2. lépés - Az új ablak megnyílása után válassza a menüt megosztása ami a tetején van.
  • 3. lépés - Válasszon egy menüt Hálózati és megosztási központ alján található a következő opcióablak megnyitásához.
  • 4. lépés - Miután új ablak nyílik, válasszon egy kategóriát Vendég vagy Nyilvános és kapcsolja be az opciókat Kapcsolja be a Network Discovery funkciót és lehetőségeket is Kapcsolja be a Fájl- és nyomtatómegosztást.
  • 5. lépés - Válasszon kategóriát Minden hálózat és kapcsolja be az opciókat Kapcsolja be a Megosztás funkciót és Kapcsolja ki a jelszóval védett megosztást, és válassza Változtatások mentése.
  • 6. lépés - Vissza a menübe Mappa tulajdonságai és válaszd Ossza meg.
  • 7. lépés - A megnyíló új ablakban adja hozzá Mindenki azon emberek kategóriájában, akik hozzáférhetnek a megosztani kívánt mappához, és módosíthatják őket Engedélyszinta lénye Ír olvas.
  • 8. lépés - Válassza a lehetőséget Ossza meg hogy ezúttal befejezze a Windows 10 mappa megosztását.

Az ApkVenue által megosztott lépések sorrendjével a megosztani kívánt adatok hozzáférhetőbbé válnak a helyi hálózaton csatlakozó emberek számára.

Ez a módszer a mappák számítógépek közötti megosztására szintén növeli a munka hatékonyságát, mert az adatelosztási folyamat sokkal gyorsabb és praktikusabb lesz.

Így oszthatja meg a mappákat a Windows 7 és a Windows 10 rendszerben. Így a feladatok és hasonlók elosztása az irodában gyorsabb lesz.

Ez a Microsoft szolgáltatás célja, hogy megkönnyítse a felhasználókat az adatok gyorsabb és praktikusabb megosztásában.

Remélhetőleg az ApkVenue által ezúttal megosztott információk mindannyiótok számára hasznosak lesznek, és a következő cikkekben még találkozunk.

Olvassa el a cikkeket is Tech Hack vagy más érdekes cikkeket a Restu Wibowo.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found