tudja, mi a wifi direct és hogyan működik

A WiFi a vezeték nélküli kommunikáció egyik módja, például a Bluetooth. Mi a WiFi Direct és hogyan működik a WiFi?

Egyre több új eszköz használja a Wi-Fi Direct szolgáltatást. Wi-Fi Direct lehetővé teszi, hogy két eszköz közvetlen Wi-Fi kapcsolatot létesítsen ponttól-pontig vezeték nélküli útválasztó nélkül. A Wi-Fi a vezeték nélküli kommunikáció egyik módja, például a Bluetooth.

A Wi-Fi Direct koncepciójában hasonló az „ad-hoc” Wi-Fi módhoz. A kapcsolattól eltérően azonban Ad-hoc Wi-Fi, A Wi-Fi Direct egy egyszerűbb módot kínál a közeli eszközök automatikus megkeresésére és csatlakozásra.

  • Feloldhatja az Internet egészséges feloldását! Itt van 5 ok, miért kell böngésznie egy VPN használatával
  • A legjobb Android VPN alkalmazás a letiltott webhelyek eléréséhez
  • Biztonságosabb! Íme 5 ok, amiért harmadik fél DNS-ét kell használnia

Mi a Wifi Direct és hogyan működik?

Előfordulhat, hogy már rendelkezik olyan eszközzel, amely Wi-Fi Direct-t használ. Például, Roku 3 távirányítóval van felszerelve, amely használat helyett a Wi-Fi Direct segítségével kommunikál IR robbantó hosszú ideig vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül.

A távirányító valójában nincs csatlakoztatva a vezeték nélküli útválasztóhoz. Ehelyett Roku létrehozott egy új Wi-Fi hálózatot, amelyhez a távirányító csatlakozik, és a kettő a saját kis hálózatán keresztül kommunikál.

Ezt megnevezett Wi-Fi hálózatként fogja látni DIRECT-roku - ### míg a Roku tartományban van. Nem tud csatlakozni, ha megpróbálja, mert nincs biztonsági hardverkulcsa. A biztonsági kulcsról automatikusan egyeztetnek a távirányító és a Roku között.

Ez lehetővé teszi az eszközök számára, hogy egyszerű Wi-Fi protokollok segítségével kommunikáljanak egymással. Nem kell végigcsinálnia az eljárást beállít a kemény. Nem kell megadnia a Wi-Fi jelszavát a távirányítón, mert a csatlakozási folyamat automatikus.

Egyéb felhasználások a Wi-Fi Direct számára

A Miracast vezeték nélküli kijelző szabvány a Wi-Fi Direct-t is használja, bár ez nem sok bizalmat kelt, mert Miracast nagyon inkompatibilisnek tűnik a különböző eszközök között.

A perifériák, például az egerek és a billentyűzetek, a Wi-Fi Direct-en keresztül is kommunikálhatnak. A Wi-Fi Direct segítségével távolról csatlakozhat a hálózathoz vezeték nélküli nyomtató anélkül, hogy nyomtatónak csatlakoznia kellene egy meglévő vezeték nélküli hálózathoz.

Az Android is tartalmazza beépített támogatás a Wi-Fi Direct szolgáltatáshoz, bár csak néhány alkalmazás használja.

Sok eszköz már használja a rádióval ellátott Wi-Fi-t Beépített Wi-Fi. Ahelyett, hogy egy másik hardvert, például Bluetooth-t építene, a Wi-Fi Direct lehetővé teszi számukra a vezeték nélküli kommunikációt anélkül, hogy további speciális hardverre lenne szükségük. Ez további funkcionalitást biztosít anélkül, hogy különféle hardverekre lenne szükség.

** Hogyan működik a WiFi Direct?

A Wi-Fi Direct számos szabványt használ a funkciójának teljesítéséhez:

  • Wi-Fi: A Wi-Fi Direct ugyanazt a Wi-Fi technológiát használja, amelyet a Wi-Fi eszközök használnak a vezeték nélküli útválasztókkal való kommunikációhoz. A Wi-Fi Direct eszköz alapvetően úgy működhet hozzáférési pont, és más Wi-Fi-kompatibilis eszközök közvetlenül csatlakozhatnak hozzá. Ez ad-hoc hálózatokkal már lehetséges, de a Wi-Fi Direct kiterjeszti ezt a funkciót egyszerű telepítési és felfedezési funkciókkal.

  • Wi-Fi Direct eszköz és Szolgáltatás felfedezése: Ez a protokoll lehetővé teszi a Wi-Fi Direct eszközök számára, hogy a csatlakozás előtt megtalálják egymást és az általuk támogatott szolgáltatásokat. Mint például. A Wi-Fi Direct eszközök láthatják az összes kompatibilis eszközt a környéken, majd csak azokra szűkítik a listát, amelyek lehetővé teszik a nyomtatást, mielőtt megjelenítenék a közeli Wi-Fi Direct-kompatibilis nyomtatók listáját.

  • Wi-Fi Protected Setup: Ha két eszköz csatlakozik egymáshoz, automatikusan csatlakozik a Wi-Fi Protected Setup vagy a WPS segítségével. Csak abban reménykedhetünk, hogy az eszközgyártók biztonságos csatlakozási módszert használnak ehhez a WPS-kapcsolathoz, és nem túl bizonytalan WPS PIN-módszert.

  • WPA2: A Wi-Fi Direct eszközök a WPA2 titkosítást használják, amely a Wi-Fi titkosításának legbiztonságosabb módja.

A Wi-Fi Direct hívható Wi-Fi peer-to-peer vagy Wi-Fi P2P néven is, mert módban működik ponttól-pontig. A Wi-Fi Direct eszközök közvetlenül kapcsolódnak egymáshoz, nem pedig vezeték nélküli útválasztón keresztül.

Most már tudja használni?

De egyelőre valóban használhatja a Wi-Fi Direct szolgáltatást? Ha az eszközét és a perifériákat a Wi-Fi Direct használatára tervezték, akkor a Wi-Fi Direct szolgáltatást úgy fogják használni, hogy Önnek nem kellene gondolkodnia rajta. A Roku 3 ezt teszi, amint azt fentebb említettük.

Noha a Wi-Fi Directnek elméletileg olyan szabványnak kell lennie, amely lehetővé teszi bizonyos típusú, a Wi-Fi Direct szabványt támogató eszközök kommunikációját egymással, ez még nem történt meg.

Például két új laptopja lehet, amelyek mindegyike a Wi-Fi Direct támogatását hirdeti. Gondolhatja, hogy a Wi-Fi Direct használatával meg lehetne állítani a fájlok egyszerű megosztását, de ebben a pillanatban téved.

Nincs egyszerű módja a csatlakozásnak Android okostelefon Windows laptopra, és valóban sokat tett először. Egyelőre a Wi-Fi Direct nem olyan szolgáltatás, amelyre valóban figyelnie kell. A jövőben ez hasznosabb mércévé válhat.

Ez a Wifi Direct magyarázata és működése. Hogyan válaszolsz? Oszd meg a megjegyzések oszlopban.