10 legjobb és legendás old school PC-játék, nosztalgiázzon!

Unod már a modern játékok, például a PUBG vagy a Mobile Legends játékát? A játék iránti lelkesedés felélesztésének egyik gyógymódja a régi iskolai PC-játékok felidézése, amelyeket már régóta elfelejtett.

A videojátékok története a számítógépen vagy a PC-n meglehetősen hosszú. Még az első PC-re kiadott játékok is több mint 50 évvel ezelőtt voltak. A valaha rögzített egyik legrégebbi PC-játék 1962-ben jelent meg.

A PC-játékok korábban meglehetősen primitív grafikával bírtak a mai játékokhoz képest. Ennek ellenére a 19. századi PC-játékoknak megvoltak a maguk sajátosságai, és csak bizonyos emberek játszották őket.

Ha hiányzik a régi iskolai játékok PC-n történő lejátszása, itt felsoroljuk kora legjobb és legendás old school PC-játékait. Emlékezzünk vissza!

Legendás és legjobb PC-s játék

Unod már a modern játékok, például a PUBG vagy a Mobile Legends játékát? A játék iránti lelkesedés helyreállításának egyik gyógymódja a PC-játékok felidézése, amelyeket már régóta elfelejtett.

Nos, a régi iskolai játékok PC-re, amelyeket az ApkVenue az alábbiakban felsorol, a 90-es évek és a 2000-es évek legenda legendás játékainak kombinációja. Természetesen ez a játék könnyű a modern PC-n játszani!

1. Microsoft flipper játék

Az első legjobb old school PC játék Microsoft flipper játék amelyet minden Windows XP operációs rendszerrel rendelkező számítógépen feltétlenül megtalál. Ez a játék meglehetősen egyszerű, de kíváncsiságot ad a játékosoknak.

Maga a flipperek története nagyon hosszú, 1931-től kezdődően, mint a klasszikus arcade játékgép neve Terelő labda. Ezt a játékot aztán az idők fejlődésével együtt fejlesztették ki, és elérte a Windows.

Jaka biztos, hogy szinte mindenkinek, akinek PC-je van a 90-es években, ismernie kell ezt a régi iskolai játékot a PC-hez, és tudja, milyen szórakoztató egy flipperlabdát megvédeni, hogy nagy pontokat szerezzen.

CímMicrosoft flipper játék
FejlesztőMicrosoft, Saffire Corporation
KiadóMicrosoft Home
Kiadás1998. december 15
MűfajFlipper

2. Zuma

Ezen kívül vannak a 2000-es évek régi iskolai PC-játékai, amelyeket minden korosztály szeret. Főleg, ha nem az Zuma amelyet először 2003-ban adtak ki a játékfejlesztők PopCap játékok.

Biztosan kipróbálta ezt a játékot, igaz? A Zuma nemcsak szórakoztató játék, hanem a gyors gondolkodás képességét is képezheti. Ha rossz lépést tesz a játékban, nem léphet magasabb szintre.

Mikor játszhatsz máskor, miközben ugratod az agyad, bandád? Ha nem úgy, hogy ezt a Zuma Deluxe játékot PC-n játsszuk. Ha lusta PC-n játszani, letöltheti a mobiltelefonjára is!

CímZuma
FejlesztőOberon Media
KiadóPopCap játékok
Kiadás2003. december 12
MűfajTaktika

3. Félélet

Ha szereted a lövöldözős játékokat vagy játékokat vadász, a legjobb old school játék PC-re az egyik őse, amelyet a fejlesztő fejlesztett ki Szelep és 1998-ban jelent meg kifejezetten a Windows PC-k számára.

Egyesek szerint játékosok, Fél élet egy játék mestermű aki a játék példaképe vadász mások a 90-es években, több mint 50 díjjal Az év játéka. Ezzel a játékkal a játékfejlesztő Valve nagyon híressé vált.

Olyan legendás, hogy a Half-Life az a "motor", amelyet a többjátékos FPS játékok fejlesztésének alapjául használnak Ellencsapás. Eddig a Half-Life-nak már van egy folytatása Fél élet 2 amely 2004-ben jelent meg és előzmény Félélet: Alyx amely éppen most jelent meg 2020-ban.

CímFél élet
FejlesztőSzelep
KiadóSierra Studios
Kiadás1998. november 19
MűfajElső személyű lövöldözős

4. Végzet

Ez a játék először címet kapott Végzet 1993-ban az MS-DOS operációs rendszerrel rendelkező PC-k számára. A Doom egy FPS játék, amely egy harcos történetére összpontosít, akinek feladata a démonok és szörnyek hordái elleni küzdelem.

Sokak szerint a Doom az első FPS játék, amit valaha készítettek. Így sok más játékfejlesztő is részt vett hasonló játékok készítésében, mint például a Half-Life. Tehát, ha emléket akar idézni, csak szabadidejében játssza le ezt a PC-játékot.

CímVégzet
Fejlesztőid szoftver
KiadóGT Interactive szoftver
Kiadás1993. december 10
MűfajElső személyű lövöldözős

5. Diablo

Egy másik legendás old school PC játék Diablo, amelyet először az Észak-hóvihar és 1997-ben jelent meg a Windows és 1998-ban a Classic Mac OS számára.

Ha a Half-Life egy lövöldözős játék remekműve, akkor ez a Diablo az mestermű RPG akciójáték harci rendszerrel hack and slash.

Azok számára, akik szeretnek játszani a 90-es és 2000-es években, ismerniük kell a Diablo-t. Ennek a játéknak 3 folytatása van, amelyek ugyanolyan jók, de az ApkVenue azt javasolja, hogy csak az első és a második folytatást játsszák.

CímDiablo
FejlesztőÉszak-hóvihar
KiadóBlizzard Entertainment
Kiadás1997. január 3
MűfajAkció szerepjáték, hack és slash

6. Warcraft

Csak nézd meg a címet, biztosan emlékszel arra, hogy ezt a valós idejű stratégiai vagy RTS játékot játszottad egy barátoddal egy internetes kávézóban, igaz? Warcraft egyike a régi iskolai játéksorozatoknak, amelyek mindig hiányzanak.

Az összes folytatás ugyanolyan nagy vonzerővel bír. Ráadásul Warcraft III: A megfagyott trón ami minden internetes kávézóban kötelező játék. Bár grafikailag messze elmarad a modern játékoktól, a régi iskolai játékok ezen a PC-n való játékélménye páratlan!

CímWarcraft
FejlesztőBlizzard Entertainment
KiadóBlizzard Entertainment
Kiadás1994. november 23
MűfajValós idejű stratégia

7. Counter-Strike

Még egy régi iskolai játék PC-k számára, amelyeknek internetkávézókban kell lenniük, mégpedig Ellencsapás. Ez a játék nem maradhat el a játéktól, ha nosztalgiázni akar a régi iskolai játékok iránt.

A Counter-Strike egy FPS játék, amelyet először a Half-Life játék 1999-es módosításával fejlesztettek ki Minh Le és Jess Cliffe, majd a Valve megszerezte, hogy az egyik tulajdonságuk legyen.

A Counter-Strike először hivatalosan 2000-ben jelent meg PC-re, és robbanásszerűen növekedett. Még ma is vannak olyan emberek, akik régimódi Counter-Strike-ot játszanak, bár vannak modernebb verziók is.

CímEllencsapás
FejlesztőValve, Turtle Rock Studios, Rejtett Pálya Szórakozás, Sebességváltó Szoftver, Rituális Szórakozás, Nexon
KiadóValve, Sierra Entertainment, Namco, Nexon
Kiadás2000. november 9
MűfajElső személyű lövöldözős

8. Holtak háza

A zombik kitalált karakterének történetét a lakosok már régóta ismerik számos média segítségével, amelyek közül az egyik a játék. Holtak háza ez fontos szerepet játszik abban a történelemben.

Ez a legendás old school PC-játék először egy arcade játékként jelent meg SEGA Ezután 1998-ban megjelent PC-re, és híres horror és izgalmas játék lett. Talán a House of the Dead nem annyira ismert, mint más régi iskolai PC-játékok. De néhány ember számára, aki szereti a zombi játékokat, mindenképpen ismerős.

CímHoltak háza
FejlesztőSEGA AM1
KiadóSEGA
Kiadás1998. szeptember 3
MűfajRail shooter

9. rengés

Remeg egy legendás FPS játékcím, amelyről biztosan hallottál. Ez a játék más játékcímekkel versenyez, mint például a Half-Life és a DOOM.

Ezt a régi iskolai PC-játékot fejlesztette ki id szoftver és 1996-ban jelent meg, akkor arról híres, hogy az egyik legjobb játékmotor, Quake Engine néven. Annak érdekében, hogy a játékélmény és a látvány jobb legyen, mint a többi játék a korában.

CímRemeg
Fejlesztőid szoftver
KiadóGT Interactive
Kiadás1996. június 22
MűfajElső személyű lövöldözős

10. Deus Ex

Végül az a régi iskolai játék PC-hez, amelyet az ApkVenue ajánl Deus Ex amely 2000-ben volt híres. A Deus Ex cyberpunk témával rendelkezik, amely korának más játékaiban még mindig ritkán fordul elő.

Tehát nem csoda, hogy a Deus Ex nagyon híres lehet, és példaképpé válhat az utána következő játékokban. Még becenevet is kapott Minden idők legjobb PC-játék a PC Gamer 2011-ben.

A Deus Ex-nek folytatásai és számos előzménye modernebb motorokkal készült, mégpedig Deus Ex: Láthatatlan háború, Deus Ex: emberi forradalom, Deus Ex: A bukás (2013), és Deus Ex: Az emberiség megosztott.

CímDeus Ex
FejlesztőIon Storm
KiadóEidos Interactive
Kiadás2000. június 17
MűfajAkciószerepjáték, első személyű lövöldözős, lopakodó

Ez a régi iskolai játék, a legendás PC, és korának legjobbja, amelyet a karantén miatt szabadidejében nosztalgiázhat.

Ez a lista nem tartalmazza teljesen az összes legendás old school játékot, szerinted melyik játék érdemes még felkerülnie a listára? Írja meg válaszát a megjegyzések oszlopba, és ne felejtse el tetszeni, ha tetszett ez a cikk. Találkozunk a következő cikkben!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found