hogyan lehet jó és helyes, kézzel írt álláspályázatot készíteni

Nincs számítógépe és internet-hozzáférése az álláspályázat elkészítéséhez? Ne légy szomorú, az ApkVenue megtanítja, hogyan készítsen kézzel írott álláspályázati levelet

Az egyetemeken és az SMA / SMK-ban évente végzett új diplomások száma nem arányos a rendelkezésre álló munkalehetőségek számával.

Munkahely keresésekor az emberek gyakran csak az önéletrajz kialakítására és tartalmára figyelnek, anélkül, hogy törődnének az álláspályázati levelekkel. Annak ellenére, hogy az álláspályázati levél nagyon fontos, tudod.

Amellett, hogy érdeklődést mutat egy vállalatnál megüresedett munkakör iránt, az álláspályázati levél a pályázó személyiségét is tükrözi.

Annak ellenére, hogy manapság az álláspályázati leveleket általában számítógépeken készítik, és e-mailben küldik, még mindig sok olyan ember van, aki nem fér hozzá a technológiához.

Azok számára, akik munkába akarnak jelentkezni, de nincs internet- és számítógép-hozzáférésük, nem kell szomorúnak lenniük. Az ApkVenue megmondja hogyan lehet kézzel írt álláspályázatot készíteni megfelelően és helyesen.

Tippek kézzel írt álláspályázat elkészítéséhez

Korábban az ApkVenue megbeszélte, hogyan lehet e-mailben pályázatot készíteni, amely segíthet Önnek az állásajánlat benyújtásakor.

Ezúttal az ApkVenue arra koncentrál, hogy elmondja neked hogyan készítsen kézzel írott álláspályázati levelet így álmai helyén elhelyezkedhet.

Van egy konkrét célja annak, hogy a vállalati HRD-k néha arra kérik Önt, hogy kézzel írjon motivációs levelet. Az egyik lehet, mert az íráson keresztül szeretné látni személyiségét.

Számos fontos dologra érdemes odafigyelni, ha kézzel írt álláspályázati levelet ír. Íme néhány tipp az ApkVenue-tól, hogyan lehet szépen és udvariasan megírni egy álláspályázati levelet:

1. Használjon Bélelt Folio papírt

Annak érdekében, hogy könnyebben megírhassa és meghatározhassa a kézzel írott munkalevéllevelet, írjon állásajánlatot levelezett fóliopapírra.

Eszerint Jaka meg kell tenned mert a bélelt fóliópapír megkönnyíti az írást és rendezettebbé teszi az írást.

Ha a kísérőlevélt normál HVS papírra írja, akkor valószínű, hogy rendezetlen és dőlt lesz az írás. Akkor biztosan nem akarja, akkor a kísérőlevele rendetlen?

2. Toll használata kötelező

A következő tipp az, hogy soha ne használjon ceruzát vagy akár jelölőt a kísérőlevél megírásához.

Csak fekete vagy kék tollat ​​szabad használni. Az ApkVenue azt javasolja, hogy használjon fekete tintát, mert formálisabbnak tűnik.

Annak ellenére, hogy a kék és a fekete tinta egyaránt megengedett, ne használja mindkettőt egyszerre az álláspályázati levelében. Nem fog látni készít és szakszerűtlen.

3. Írjon minél ügyesebben

Az ApkVenue biztos abban, hogy ez az egy tipp némelyiknek kissé nehéz lehet, mert mindenki másként ír.

De ez nem lehetetlen, banda! Gyakorolhat egy álláspályázati levél megírását, mielőtt végül elküldené a végleges verziót.

A jó és ügyes írás megkönnyíti a HRD számára az írás elolvasását. Könnyebben meg fogják érteni azokat a fontos pontokat, amelyeket a jelentkezésben el akarnak adni.

4. Használja a hivatalos nyelvet

Még akkor is, ha kísérőlevelét kézzel írja, ne felejtse el, hogy továbbra is megfelelően és helyesen kell használnia az indonéz vagy az angol nyelvet (ha szükséges).

A formális nyelv mellett el kell ismernie a továbbfejlesztett helyesírás szabályait is (EYD), és utal az Indonéz Nagy Szótárra (KBBI).

A kísérőlevelet ne is írja meg nyelven szleng és informális nyelv, még akkor is, ha a modern munkakultúrájukról ismert startup vállalatoknál jelentkezik.

5. Győződjön meg arról, hogy a papírlapok tiszták és nem gyűrődtek össze

Ez a legfontosabb! Ne kapja meg azt az álláspályázati papírt, amelyet piszkosul és gyűrötten ad vagy küld.

Látszik, hogy szakszerűtlen, piszkos vagy, és alábecsüled azt a munkát, amelyre pályázol. A lényeg nem igazán, banda.

A lehető legjobban vigyázzon az álláspályázatra, ne piszkolódjon és ne gyűrődjön össze a HRD-ig. Tárolja víz és szennyeződésektől védett edényben, amíg el nem küldi.

Példa kézzel írt álláspályázatra

Miután megismerte a tippeket a kézírásos álláspályázat helyes és helyes elkészítéséhez, talán még mindig vannak olyanok, akik zavartak abban, hogy mit kell írni a levélbe.

Az alábbiakban Jaka mellékelt néhányat folio papír példa egy kézzel írott munka jelentkezési levélre amely összhangban van a HRD szabványokkal és különböző üzleti területek vállalatai számára készült.

Ha nem találja annak a vállalkozásnak az üzletágát, amelyre jelentkezni szeretne, akkor az alábbi, kézzel írott álláspályázati levélből átmásolhatja az írás formátumát és a szóválasztást.

Kézzel írt álláspályázat az informatikai pozícióhoz

Fotóforrás: Pinterest

Kézzel írt álláspályázat a köztisztviselőkhöz

Fotóforrás: Pinterest

Angol kézírásos pályázati levél

Fotóforrás: céh állások

Kézzel írt álláspályázat felülvizsgálattal

Fotóforrás: Pinterest

Ezek az ApkVenue tippjei, hogyan készítsen kézzel írt álláspályázatot. Remélhetőleg az ApkVenue által nyújtott tippek és példák segíthetnek az elhelyezkedésben.

Kérem Ossza meg és kommentálja ezt a cikket, hogy folyamatosan információkat, tippeket, trükköket és híreket szerezzen a technológiáról a Jalantikus.com-tól

Olvassa el a cikkeket is Termelékenység vagy más érdekes cikkeket a Naufal.