Intel vs AMD Ryzen processzor, melyik a jobb?

A legjobb processzort keresi a számítógépes játékhoz, és zavaros az AMD és az Intel között? Jobb, ha először a következő ApkVenue áttekintését nézed, banda!

Jelenleg sok ember szeret játszani, mind konzolos platformokon, mind PC-n. A konzolok gyakorlatiasságuk miatt meglehetősen népszerűek. Csak csatlakoztassa, azonnal játszhat.

A PC-vel ellentétben egyenként kell összeszerelni. Az összetevők kiválasztása nem könnyű. Annak ellenére, hogy már létezik egy PC-építési webhely és egy alkalmazás az Android-on a PC összeszerelésének szimulálására, még mindig gond.

A választáskor processzor, akkor meg kell értenie, hogy az Ön igényeinek leginkább megfelelő processzor márkát választja-e. Feldolgozók között Intel vs. AMD Ryzen, melyik a jobb, mi?

Intel vs AMD processzor, melyiket érdemesebb megvenni?

Valójában elég sok processzormárka van a piacon, banda. Ma azonban csak 2 márka képes uralni a processzorok piacát, mégpedig Intel Core és AMD Ryzen.

Az Intel Core nagy múltra tekint vissza, és jobb hírnévvel rendelkezik, mint az AMD. Intel Core processzor kínál fejlett technológia, amely prémium minőségű a csúcskategóriában.

Eközben az AMD korábban alternatív választás volt azok számára, akik PC-t építettek, de minimális költségvetéssel. Annak ellenére, hogy olcsó volt, az AMD a múltban szintén nem volt túl rossz, banda.

2013-ban az Intel Core dominanciáját az AMD megállíthatatlanul megállította. Az AMD-t fejletlen innovációja miatt pénzvesztés és üzletmenet megszüntetése fenyegeti.

A helyzet azonban megváltozott 2017-ben, amikor az AMD bemutatta új processzorát, nevezetesen Ryzen sorozat.

Mindenkit azonnal elfújt a teljesítmény, valamint az alacsony ár.

Hogy lehet, igen, az AMD Ryzen teljesítménye nem alacsonyabb, mint az Intel processzorai, de ára meglehetősen lejtős áron van? Gyere, nézd meg az alábbi AMD vs Intel összehasonlítást!

1. AMD vs Intel: Órasebesség

Korábban, az eredeti kiadáskor, az AMD Ryzen processzorarchitektúra lehetővé tette, hogy ezek a processzorok rendelkezzenek órajel amely magasabb, mint az Intel Intel Core processzorai.

Ennek ellenére a jelenlegi viszonyok eltérőek voltak, mert a kettőnek megvolt órajel ami többé-kevésbé azonos és ugyanolyan potenciállal rendelkezik, amikor vantúlhajtott.

Óra sebessége szintén nem használható a processzor teljesítményének pontos mérésére, banda. Sőt, néha órajel tehet téged félrevezető aka megtévesztve.

Ha odafigyel, jelenleg nincs játékprocesszor órajellent 3 GHz. Az átlagos processzorok ma átlaggal rendelkeznek 3 - 4 GHz.

2. AMD vs Intel: Túlhúzott

Túlhúzás az a művelet, amellyel a processzort a gyártó által előírtnál nagyobb sebességgel kell futtatni.

Az AMD Ryzen processzorok előnye, hogy mindegyik processzoruk megvantúlhajtott, a használt alaplap eredete támogatja az számít.

Eközben nem minden Intel processzor lehettúlhajtott, banda. Csak az utótaggal rendelkező processzorok "K" túlhúzható. Ez az Intel egyik negatív pontja.

Ennek ellenére az Intel processzoroktúlhajtott jobb teljesítmény és potenciál lesz, mint az AMD processzoroktúlhajtott.

Valóban, az alaplap támogatja túlhajtott az Intel processzorok számára drágább. Ha szultán vagy, Jaka javasolja az Intel, banda használatát.

3. AMD vs Intel: Magok száma

Az egyik értékesítési pont, amely az AMD Ryzen tulajdonában van, az több mag összehasonlítva az Intel Core processzorokhoz tartozó magokkal.

Ryzen kiadása előtt az Intel gyakran támaszkodott Hyper-Threading, vagyis olyan technika, amellyel a processzor többeket is végrehajthat cérna vagy utasításokat egyszerre, ezáltal javítva a rendszer teljesítményét és reakciókészségét.

Az AMD Ryzen számlál Mag / szálak amely változik, kezdve a sorozat 4/4-étől Ryzen 3, 6/12 döntetlenre Ryzen 5és 8/16 Ryzen 7.

Minél nagyobb a szám cérna, ezért a processzor nagyobb teljesítményt nyújt a többfeladatos működés szempontjából.

Közben, Intel Core i3 csak 4 magja van, Core i5 6 magja van, és Core i7 8 magja van.

Tehát elmondható, hogy a Ryzen és az Intel összehasonlítása a magok tekintetében, Az AMD Ryzen győz az Intel Core felett igen, banda.

4. AMD vs Intel: Teljesítmény

Az AMD Ryzen azonban a sok maggal jobb multi-tasking képességekkel rendelkezik Az Intel jobb egymagos teljesítményt nyújt.

Talán kíváncsi lesz, melyik processzor jobb teljesítményt nyújt játék közben, az Intel Core vagy az AMD Ryzen.

Erre válaszolni valójában egy kicsit nehéz, banda. Korábban egyetlen játék futtatásához sem volt szükség több magra.

Azonban a mai játékok, különösen azok, amelyeknek van világ széles a játék zökkenőmentes futtatásához sok mag szükséges.

Ennek ellenére játék közben nem a processzor dolgozik, hanem sokkal inkább GPU (grafikus processzor) vagy közismert nevén VGA kártya.

5. AMD vs Intel: Kompatibilitás

Az Intel processzorokhoz aljzattal rendelkező alaplapra van szükség típusú LGA hogy ezeket a processzorokat használja. A probléma az, hogy nem minden típusú LGA támogatja az Intel processzorok típusait.

Például a processzor i7 6700k szükség van egy aljzattal rendelkező alaplapra LGA 1151. Az aljzaton kívül a processzor nem használható, mert nem kompatibilis.

Ellentétben az AMD-vel, amely aljzattípust használ AM. Jelenleg a Ryzen legújabb foglalatának van egy sorozata AM4. Remek dolog, hogy az összes AMD processzor képes használni ezt a foglalatot, bandát.

A régi Ryzen processzorok képesek használni az új foglalatú alaplapokat, valamint az új Ryzen processzorok a régi foglalatokkal rendelkező alaplapok használatára.

Következtetés

A fenti összehasonlításból ezt láthatjuk Az AMD Ryzen remekel az Intel Core felett, bár nem minden összehasonlítás szempontjából.

Azok számára, akik csak számítógépes játékokat használnak, alkalmasnak tűnik egy AMD Ryzen processzor használata az olcsóbb ára és a közepes teljesítménye miatt.

Azonban, ha sok pénze van, és csúcskategóriás számítógépet szeretne építeni, az Intel Core processzor használata mellett dönthet, mivel kiváló teljesítménye van a csúcskategóriás osztályban.

Megint minden visszatért hozzád, banda. Van ára, van minősége.

Így Jaka cikke a Ryzen és az Intel Core processzorok összehasonlításáról. Tehát melyiket választja, banda?

Írja meg válaszát a megjegyzések rovatba, igen!

Olvassa el a cikkeket is Készülékek vagy más érdekes cikkeket a Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found