ez az mp3, mp4 és m4a különbség: melyik a legjobb?

Ha gyakran hallgat zenét, akár androidos okostelefonján, akár számítógépén, akkor biztosan hallottál mp3-, mp4- és m4a-fájlokat

Ha gyakran hallgat zenét, akár Android okostelefonon, akár számítógépes eszközön, akár streaming szolgáltatáson keresztül, akkor természetesen nagyon jól ismeri a zenefájl formátumát. MP3, MP4 és M4A. Ezt a három zenei fájlformátumot ma is használják az audio és video fájlokban.

Nos, a kérdés az, hogy pontosan mi az MP3, MP4 és M4A fájl, és mi a különbség a három fájl között? Melyik fájlformátumnak nevezhetjük a legjobb fájlformátumot az audiofájlok számára? Tehát a kérdés megválaszolásához íme egy rövid magyarázat a három fájlformátumra és azok különbségeire.

  • 5 ok, amiért az emberek jobban szeretik a zene online közvetítését. Te is?
  • 15 legjobb Android-alkalmazás MP3-dalok és zenék letöltésére
  • Hogyan lehet elrejteni a titkos fájlokat MP3 fájlokba

A 3 audio fájlformátum különbsége a modulokon

1. MP3 fájlformátum

Fénykép: de.mp3doctor.com

MP3 vagy mi a tényleges neve MPEG-1 vagy MPEG-2 Audio Layer III, egy audio fájl formátum amely tömörítési technikát alkalmaz veszteséges hogy elvégezzük a folyamatot kódol a méret csökkentése érdekében audio fájlokat nyers. Néhány évvel ezelőtt ezt az MP3-t nagyon széles körben használták emiatt képes csökkenteni a méretet audio fájlokat nyers akár 95%. Fájlformátum ezt magát először hozta létre Mozgó képek szakértői csoport (MPEG).

2. MP4 és M4A fájlformátumok

Fénykép: inconizer.net

MP4 vagy MPEG-4 14. rész egy fájlformátum amelyet általában arra használnak fájlformátum a hangon, valamint a videón. Ezen kívül tárolásra is használható feliratok sőt képeket. Az MP3-hoz hasonlóan az MP4 is tömörítési technikákat alkalmaz veszteséges és mára az MP3 helyettesítő formátumává vált, mert minőségét tekintve az MP4 sokkal jobbnak tekinthető, mint elődje.

Fénykép: icons101.com

Akkor mi van az M4A-val? Maga az M4A valójában az fájlformátum ugyanaz, mint az MP4, csak ez a formátum specifikusabban használható fájlokat amely csak hangot tartalmaz és videó nélkül. Fájlformátum Maga az M4A akkor vált népszerűvé, amikor partik voltak alma elkezdte használni a szolgáltatásokon iTunes.

Apple Inc Video & Audio Apps LETÖLTÉS

3. MP3 és MP4 / M4A fájlformátum különbségek

Fénykép: macxdvd.com

Maga a különbség az MP3 és az MP4 / M4A között a funkciójukban rejlik. Az MP3-t a kód tárolására használják audio fájlokat maga az MP4 / M4A tárolóként szolgál, amely adatokat tárol a audio fájlokat vagy videó-. Ezen felül, amint azt a fentiekben kifejtettük, az MP4 / M4A-nak megvannak a maga előnyei a videók és még képek tárolása szempontjából, és természetesen maga az MP4 / M4A hangminősége is sokkal jobb, mint az MP3.

Az MP3-nak azonban megvannak a maga előnyei a hangminőség és a méret egyensúlya szempontjából is audio fájlokat maga. Ettől eltekintve szinte minden típusú audio lejátszó, a régi iskolától a régig modern minden bizonnyal támogatja ezt az MP3 formátumot.

Tehát minden rajtad múlik, függetlenül attól, hogy a jobb hangminőséget részesíti előnyben nagyobb fájlmérettel, vagy feláldoz egy kis hangminőséget a megszerzéshez audio fájlokat amely barátságos a tároló memóriájában.

Ez összefoglaló a fájlokról MP3, MP4 és M4A. Remélhetőleg hasznos és élvezzük a zenét. Ügyeljen arra, hogy nyomokat hagyjon a megjegyzésekben és Ossza meg a barátoknak igen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found