vegyem ki az akkumulátort a laptopból, hogy hosszabb ideig tartson?

kirakunk és megválaszolunk minden olyan kérdést, amelyre Ön, hűséges laptop használója gondolhatott. Húzza ki a laptop akkumulátorát, hogy az hosszabb ideig éljen?

Vajon a laptop akkumulátorának kihúzása és csak az áram használata veszélyezteti a laptop tartósságát? Vagy veszélyes az akkumulátor behelyezése, de ugyanakkor még mindig áramot használ, annak ellenére, hogy az akkumulátor tele van?

E cikk révén szétszereljük és megválaszoljuk azokat a kérdéseket, amelyekre a hűséges laptop-felhasználóknak gondoltak. Húzza ki a laptop akkumulátorát, hogy az hosszabb ideig éljen?

  • Húzza ki a HP töltőt, amikor nem használja?
  • 5 tipp a nem cserélhető laptop akkumulátorának ápolásához, hogy tartósabb legyen
  • Tölthetek okostelefonokat más okostelefon-töltőkkel?
  • 8 mítosz az Android mobiltelefon-akkumulátorokról, amelyekben hisz, annak ellenére, hogy rosszak (1. rész)

Vegye ki a laptop akkumulátorát? Hogyan működik?

A ma széles körben forgalomban lévő laptopok különböző típusúak Li-Ion vagy Lítium-ion és úgy működik, hogy ionokat áramol az anódtól a katódig egy elektroliton és szeparátoron keresztül. Ez a folyamat mindenképpen működni fog, ha az akkumulátort használja, és természetesen energiát termel, amelynek eredményeként az akkumulátor fokozatosan csökken. Amikor elvégzed a folyamatot díj, az energiák az anódról a katódra korábban költözött ionokat visszavezetik eredeti helyükre. Ez az akkumulátor újratöltése.

Mindezek a folyamatok azonban lassan gyengülni fognak. Az ionok csapdába esnek az anódban, és ezt hívjuk ** szivárgó elemnek **, mert az életkor előrehaladtával gyorsan lemerül. Valójában az akkumulátor kapacitása is kezdett fokozatosan csökkenni az akkumulátor gyártásának pillanatától kezdve. Ezenkívül az akkumulátor akkor is gyorsan szivárog, ha a következő cikkben leírt 5 állapotot tapasztalja: Íme 5 tényező, amelyek miatt a mobiltelefon akkumulátora elveszíti az energiáját.

Húzza ki a laptop akkumulátorát, hogy tartós legyen?

Az egyszerű válasz az IGEN, meg kell tennie, hogy az akkumulátor hosszabb ideig éljen. Ebben a tekintetben azonban számos tényezőt figyelembe kell venni. Soha ne húzza ki a laptop akkumulátorát, amikor a laptopot használja, még akkor is, ha a tápkábel csatlakoztatva van. Ez a művelet meglehetősen veszélyes kockázatot jelent a laptop és felhasználói számára.

A laptop akkumulátorának optimális teljesítményének fenntartása

Ezenkívül a következő pontok is figyelmet érdemelnek a laptop akkumulátorának optimális teljesítményének fenntartása érdekében, nemcsak a laptop akkumulátorának kihúzásával:

  • Ne merítse le az akkumulátort 20% -nál kevesebbre.
  • Ezután rendszeres időközönként töltse le az akkumulátort 20% -ig díj a széléig. Tegye ezt a műveletet néhány hetente.
  • Díj a megfelelő feszültségben vagy alacsonyabb.
  • Bár a modern laptopok megszakíthatják az áramot, amikor az akkumulátor tele van, jobb, ha nem hagyja bedugva az akkumulátort, hogy elkerülje a laptopok által okozott hőhatásokat, amelyek csökkenthetik az akkumulátor teljesítményét.
Oasis Feng Apps Developer Tools LETÖLTÉS

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found