4 típusú munkaerő-bpjs

A BPJS Ketenagakerjaan négy típusra oszlik, nevezetesen JHT, JKK, JKM és JP.

Azok számára, akik már alkalmazottak, minden hónapban biztosan levonják a fizetésüket a BPJS Ketenagakerjaan kifizetésére, jobb?

Szeretne kíváncsi lenni nem Valójában milyen „kiváltságokat” kap, ha havonta rendszeresen fizet a BPJS Ketenagakerjaan járulékai?

Valójában 4 típusú BPJS Ketenagakerjaan létezik amit akkor kap, amikor regisztrálják magát a BPJS Ketenagakerjaan résztvevőjeként.

Kíváncsi arra, hogy milyen létesítményeket kaphat, ha regisztrálta magát a BPJS Ketenagakerjaan résztvevőjeként? A következő a vita.

  • A BPJS fizetésének 3 legegyszerűbb módja
  • 3 egyszerű módszer a BPJS vállalati egészségügyi számlák ellenőrzésére, legújabb 2021!
  • 4 egyszerű módszer a BPJS Health 2021 számlák ellenőrzésére, egyetlen kattintással!

4 típusú BPJS Ketenagakerjaan

Valójában mi a BPJS Ketenagakerjaan? A BPJS Ketenagakerjaan-t a nemzeti társadalombiztosítási rendszerről szóló 2004. évi 40. törvény szabályozza.

A múltban a BPJS Ketenagakerjaan nevet PT Jamsostek néven kapta. 2014. január 1-je óta azonban a név BPJS Ketenagakerjaan névre változott.

A legfontosabb dolog mellett minden vállalat köteles bejegyezni minden alkalmazottját, aki körülbelül 6 hónapig dolgozott hogy csatlakozzon ehhez a programhoz.

Mi tehát a BPJS Ketenagakerjaan 4 típusa? Itt van a vita:

1. Öregségi biztonsági program (JHT)

A JHT célja, hogy a munkavállalók ne szenvedjenek gazdasági nehézségeket. Különösen akkor, amikor a JHT résztvevői életkorukba léptek.

Vital Records

  • A JHT 10% -kal vagy 30% -kal folyósítható, ha Ön továbbra is aktív munkavállalóként dolgozik, és teljes munkaideje 10 év.

  • A JHT 100% -kal folyósítható, ha a pekera státusza már nem aktív, vagy azért, mert elbocsátották vagy lemondtak, a tagsági státusz inaktivitása után 1 hónappal.

  • A hozzájárulás összege a fizetés összegének 5,7% -a (3,7% -ot a vállalat / munkáltató fizet, és 2% -ot a munkavállaló fizet)

2. Munkahelyi balesetbiztonsági program (JKK)

A JKK résztvevői teljes védelmi juttatásokat kapnak orvosi költségek és kompenzáció formájában, ha baleset tapasztalható a munkahelyi környezetben, a munkakörnyezet miatt megbetegednek vagy munkahelyi balesetek miatt tartós fogyatékosságot tapasztalnak.

Példa: D egy riporter, amikor valahol közvetítést akart, balesetet szenvedett. Ezután D-nek joga van készpénz-kompenzációt kapni a JKK-tól.

Vital Records

  • JKK eltakarni intenzív terápia (ICU / UGD), diagnosztikai támogatás, speciális szolgáltatások, orvostechnikai eszközök és implantátumok, orvosi szolgáltatások, műtét, vérátömlesztés és orvosi rehabilitáció, beleértve az eszközök (ortózisok), helyettesítő eszközök (protézisek) és fogsorok cseréjét.

  • A JKK 12 000 000 IDR összegű oktatási ösztöndíjat is biztosít a JKK résztvevő gyermekeinek, akik munkából eredő balesetek vagy betegségek következtében halnak meg / fogyatékossággal élnek.

  • A JKK hozzájárulásainak összege a részt vevő keresők számára:

    A legalacsonyabb kockázati szintnél a JKK járulék összege a havi bér 0,24% -a, az alacsony kockázati szintnél a JKK járulék összege a havi bér 0,54% -a. A közepes kockázati szintnél a JKK járulék összege a magas kockázati szint, a JKK járulék összege a havi bér 1,27% -a Nagyon magas kockázati szint esetén a JKK járulék összege a havi bér 0,74% -a

3. Halálbiztosítási program (JKM)

A JKM juttatásokat a BPJS Ketenagakerjaan résztvevőinek örökösei kapják, amikor a résztvevő meghal, és nem munkabaleset vagy foglalkozási megbetegedés következtében következik be.

A feltétel az, hogy a résztvevő továbbra is aktív munkaállapotban legyen, vagy még nem érte el a nyugdíjkorhatárt (56 év).

Vital Records

  • A JKM-kompenzáció pénzbeli kompenzáció és temetési költségek formájában történik.

  • 16 200 000 Rp. Pénzbeli ellentételezés és 200 000 Rp vagy 4 800 000 Rp időszakos kártérítés egyszerre fizetve.

  • Azok a résztvevők, akik legalább 5 éven keresztül fizettek BPJS Ketenagakerjaan járulékot, 3 000 000 IDR temetési díjat és 12 000 000 IDR gyermekeknek szóló oktatási ösztöndíjat kapnak.

4. Nyugdíjbiztosítási program (JP)

A JP célja, hogy tisztességesebb életet biztosítson a BPJS Ketenagakerjaan résztvevőinek, amikor nyugdíjkorhatárukba lépnek, mégpedig 56 éves korukban.

Vital Records

  • A hozzájárulás 3% (2% -ot a vállalat / munkáltató fizet, 1% -ot pedig a munkavállaló fizet)

  • Az alapokat havonta kapják meg a BPJS Ketenagakerjaan résztvevői mindaddig, amíg 56 éves koruk után még életben vannak.

  • Akkor szerezhető be, ha aktív résztvevő vagy, és legalább 15 évig fizetsz a BPJS Ketenagakerjaan hozzájárulásokat.

Így az ApkVenue megbeszélése a BPJS Ketenagakerjaan 4 típusáról, amelyeket ismernie kell.

Remélhetőleg ez az információ segíthet azoknak, akik még mindig zavarosak a különféle BPJS Ketenagakerjaan miatt.

Kérem Ossza meg és kommentálja ezt a cikket, hogy folyamatosan információkat, tippeket, trükköket és híreket szerezzen a technológiáról a Jalantikus.com-tól

Olvassa el a cikkeket is BPJS foglalkoztatás vagy más érdekes cikkeket a Naufal.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found