hogyan lehet megszabadulni a legrosszabb trójai vírustól az androidon

Mi a trójai vírus? Az alábbiakban bemutatjuk a trójai vírusok által okozott rettenetes fenyegetéseket, hogy hogyan lehet megelőzni és hogyan lehet megszabadulni a rosszindulatú trójai vírusoktól az Androidon.

Malware vagy ún rosszindulatú szoftver (malware) továbbra is gyorsan növekszik, és egyre rosszabb. Nem csak a számítógépeken, manapság az trójai vírusok fenyegetése az Androidon nagyon is valóságos, és nem szabad lebecsülni. Ezért az ApkVenue meg akarja vitatni hogyan lehet megszabadulni a trójai vírusoktól a legvadabb az Androidon.

Trójai vírusok maga egyre kifinomultabb, ahol titokban letöltheti magát az áldozat Android-okostelefonjára.

Az eredmények az adatlopástól, például a híváselőzmények, az SMS-ek gyűjtésétől kezdve a bankkártyákról származó információk ellopásáig és az Ön után kémkedésig terjednek. Nem szörnyű?

  • Ez a trójai vírusok veszélye és a megszabadulás módja
  • A Gooligan Malware programmal fertőzött Google-fiókok ellenőrzése
  • Ha töltés közben „DU” kártevő hirdetéseket lát, távolítsa el ezt az alkalmazást

Hogyan lehet megelőzni és felszámolni a rosszindulatú trójai vírusokat az Android rendszeren

Mi a trójai vírus?

Fotó forrása: Fotó: Technfactsworld

A trójai betolakodó vírus egy rosszindulatú szoftver része, amely olyan funkciókból áll, amelyek célja nem ismert, de általában rendelkeznek romboló jellegű. Bár nincs közvetlen hatása, a lehetséges veszélyek sokkal nagyobbak lehetnek.

A trójai vírusok terjedése

Fotó forrása: Fotó: Iconfinder

A trójaiak számos módon és az internet kevésbé megbízható forrásaiból léphetnek be az Androidba.

A trójai programok általában a Letöltés az internetről, főleg freeware vagy shareware gyanús, és nem az eredeti webhelyről származik.

A trójai vírusok rettenetes veszélye

Fotó forrása: Fotó: Ibtimes

Ha egy okostelefont trójai vírus fertőz meg, és a támadó irányítja, akkor több lehetőség is felmerülhet. Például egy NetBus nevű trójai vírus sok mindent megtehet egy ellenőrzött okostelefonnal, például:

  • Fájlok törlése
  • Fájlok küldése és visszakeresése
  • Futtassa az alkalmazást
  • Kukucskáljon vagy zárjon be futó alkalmazásokat
  • Nézze meg, mit írnak
  • Amíg nem kapcsolja ki az okostelefont

A fenti példa csak egy része annak, amit egy trójai vírus képes megtenni. Más trójai vírusok eltérő funkciókkal rendelkezhetnek, sőt veszélyesebbek és nehezebben észlelhetők.

Legyél kém

Fotó forrása: Fotó: Visszavonul

Nem csak romboló, hanem a trójai vírusok is kémeszközként használhatók. Az elfogott adatok személyes adatok vagy érzékeny információk formájában vannak. Mint:

  • Hitelkártya-információk
  • Munka projektek (munkadokumentumok)

Hogyan lehet elkerülni a trójai vírusokat az Android rendszeren

Többféle módon lehet elkerülni a trójai vírusfertőzést. A trójai vírusok rendszer általi megfertőzésének egyik leggyakoribb módja a letöltött fájlok megkerülése.

A trójai vírusok megakadályozásának teljes és legegyszerűbb lépései:

  • Ne aktiválja "Ismeretlen forrás"vagy ismeretlen források az Android-beállításaiban. Jobb, ha letölti az alkalmazást közvetlenül a Google Play Áruházból.
  • Olvassa el az alkalmazás felhasználói véleményeit. Állítólag a Play Store a legbiztonságosabb hely az alkalmazások letöltésére, de mégis elmaradhat. Ehhez jobb, ha elolvassa más felhasználók véleményét az alkalmazásról, amelyet letölteni készül.
  • Ha kénytelen alkalmazást letölteni egy harmadik féltől származó alkalmazásboltból, válasszon egy olyan webhelyet, amely valóban megbízható a letöltésre. Soha ne töltsön le önkényesen valakitől vagy olyan webhelytől, amelyben nem lehet megbízni.
  • Engedélyek kezelése, különösen a kívülről letöltött alkalmazások. Célszerű manuálisan beállítani az alkalmazás által kért engedélyeket.

Teljesebb tippekért olvassa el a következő cikkeket:

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Hogyan lehet megszabadulni a trójai vírusoktól az Android rendszeren

Fotó forrása: Fotó: Android PIT

A számítógépen való tartózkodáshoz a trójai vírus eltávolítása hosszú időt vesz igénybe, és meg kell értenie a tennivalókat. Szerencsére Android-on ez könnyebb.

A trójai vírus eltávolításának első és legegyszerűbb lépései a következők:

  • Tisztítás gyári alaphelyzetbe állítással
  • Használja az Android legjobb víruskeresőjét

Eközben a Windows-alapú számítógépeken lévő trójai vírusok megszabadításához olvassa el a következő cikket;

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Következtetés

A trójai vírus veszélye nagyon valós, mind a számítógép-használók, mind az androidos okostelefon-felhasználók számára. Fontos megérteni, hogy mi a trójai vírus, hogyan működik, hogyan lehet megakadályozni, és azt is, hogyan lehet megszabadulni az Android legfrissebb trójai vírusaitól.

Ossza meg véleményét! Olvassa el a cikkeket is Rosszindulatú vagy ír Rosszindulatú Egyéb.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found