4 féle legjobb mobiltelefonüveg-képernyő, a legerősebb gorillaüveg?

A mobiltelefon egyik fontos eleme a képernyő. A képernyő azonban nagyon érzékeny az ütésekre és a karcolásokra. Ezért különféle erős üvegekre van szükség. Melyek a típusok? Nézze meg ezt a cikket!

A jelenleg használt mobiltelefon képernyője nem elég erős, és könnyen feltörhető? Akkor milyen típusú képernyő a legalkalmasabb az Ön számára?

Az okostelefonok jelenleg versenyben állnak egymással, hogy a legjobbak legyenek, akár minőség, akár a legkedvezőbb ár tekintetében. Nos, az egyik összetevő, amire figyelni kell, az üveg képernyő technológia.

Különböző típusú üvegeket találhat a mobiltelefon képernyőjén, amelyek mindegyikének megvannak a maga előnyei. Melyek a képernyőtípusok?

Gyerünk, lásd alább teljes egészében!

A legjobb típusú HP üveg képernyő, ez a legerősebb!

Smartphone nagyon fontos funkciója miatt az egyik leggyakrabban hordozható eszköz. A kommunikáción kívül fényképezhet csak a mobiltelefonjával is.

Ez azt is eredményezte, hogy sok esetben leesett vagy elütötték a mobiltelefonokat, ami a test egyes részeinek károsodását eredményezte. Különösen, ha a képernyőre gyakorolt ​​hatás üvegből készül.

Ezért az üvegtechnika vagy a megfelelő védőszerep szerepére van szükség a tompa tárgyak ütközése vagy karcolódása elleni védelemhez. Jelenleg az okostelefonokban használt üveg nagy része speciális üveg.

Ez az üveg technológia képes ellenállást biztosítani a karcolások ellen egy bizonyos ütésnek. A típusok szintén nagyon változatosak és különböző vállalatok fejlesztették ki őket.

Milyen típusú üvegek és melyek a legbiztonságosabbak? Nézzen meg többet alább:

1. Gorilla Glass

Az első az Gorilla üveg Corning fejlesztette ki. Ez a fajta üveg kémiai megerősítési technológiát alkalmaz, amelyről úgy gondolják, hogy vékony és ütésálló üvegt állít elő.

Ez az üveggyártás ioncserélő eljárást alkalmaz, amely megerősíti az üveget, majd só kombinációjával addig melegítik, amíg el nem éri a 400 Celsius fok hőmérsékletet.

Jelenleg a Gorilla Glass a hatodik generációját mutatja be, amelyet 2018-ban dobtak piacra. A Gorilla Glass 6 technológiája 15 méteres zuhanást képes ellenállni egy méter magasan.

Ezt az üveget a képernyő tisztaságának optimalizálására tervezték, és érzékeny az érintésre. Ne felejtse el az akkumulátor töltését is támogatni vezeték nélküli.

A Gorilla Glass üveg technológiáját olyan domináns modern okostelefonok használják, mint a Samsung Galaxy S10, a Huawei P30 és mások.

2. Dragontrail üveg

A következő az Dragontrail üveg fejlesztette és gyártotta az Asahi Glass Co. Ezt az üveget technológiával állítják elő alkáli-alumínium-szilikát.

Csakúgy, mint a Gorilla Glass, ez az üveg is vékony és ellenáll bizonyos ütéseknek. A Dragontrail Glass számos üvegváltozattal rendelkezik, köztük a Dragontrail, a Dragontrail X és a Dragontrail Pro.

Hogy megtudja, mennyire erős ez az üveg, az ApkVenue átfogó számítást ad Vickers keménység teszt.

A Dragontrail Glass a földön lévő összes kemény tárgy 595–673 nagyságrendű. Bár nagyon jó a használata mobiltelefonokon, sajnos ezt a technológiát nagyon ritkán használják.

Az üveg alkalmazását láthatja a Google Pixel 3a és a Pixel 3a XL készüléken.

3. Edzett üveg

Akinek ismeretlen a név Edzett üveg ez?

Jaka biztos, hogy gyakran hallod, banda. Különösen karcálló eszköz vásárlásakor. Ezt az üveg technológiát üvegszitaként is alkalmazták a HP számára.

Az edzett üveg szilárdsága jobb, mint a hagyományos üvegé. Ennek ellenére ez az üvegtípus törékenyebb, mint a listán szereplő többi üvegtechnológia.

Az edzett üveg jobban ismert, mint a HP kiegészítő védelme, ami nagyon jó és viszonylag megfizethető áron van.

Ennek a kiegészítő védettípusnak a használata azonban veszélyezteti a képernyő érintési érzékenységének csökkenését. Különösen olyan mobiltelefonokon használja, amelyek ujjlenyomat-érzékelője van a képernyőn.

4. Zafír

Utolsó az Zafír vagy zafír üveg különféle prémium eszközökön használják. Ez a fajta üveg nagyon drága, de kivételesen ellenáll az ütéseknek és a karcolásoknak.

A zafír képernyő kombinációval készül korund amelyet számos zafírral cseppfolyósítanak, majd 2200 Celsius-fokos hőmérsékletre melegítenek.

Ennek eredményeként ez az üveg nagyon tiszta és erős lesz karcolásokkal. Valójában ez a fajta üveg az egyik legnehezebb tárgy a világon a gyémántok és a gyémánt mellett moissanite.

Az üveg tartósságát az Apple Watch vagy a HP HTC U Ultra segítségével tesztelheti.

Melyik a legerősebb HP üveg képernyő?

A mobiltelefonokban használt négy üvegfajtán keresztül megtudhatja, melyik üveg a legerősebb és melyik a „legrugalmasabb”?

A zafír minden bizonnyal a legerősebb típus és ellenáll a karcolásoknak. Ennek az üvegnek az ára azonban nagyon drága.

Míg, A Gorilla Glass és a Dragontrail Glass versenyeznek egymással a legjobb üveg képernyő létrehozásáért. Mindkettő jó tartóssággal és viszonylag megfizethető árral rendelkezik.

Az üvegtechnika tovább fog fejlődni és kifinomultabbá válik. Valójában most felmerült az a kérdés, hogy lesz egy mobiltelefon képernyője, amely „meggyógyulhat”, vagy visszatérhet a normális állapotba, miután egy karc eltalálta.

A The Guardian-tól idézve ez az üveg poliéter-tiokarbamid Takuzo Aida professzor fejlesztette ki a Tokiói Egyetemről.

Sajnos ez az üveg még fejlesztés alatt áll, és kereskedelmi forgalomba nem került. Érdekes igaz!

Ez a típus a legjobb és legerősebb HP üvegképernyő az ütésektől. Milyen pohárban bízol a legjobban, banda?

Írja meg véleményét a megjegyzések rovatban, igen. Találkozunk a következő cikkben!

Olvassa el a cikkeket is HP képernyő vagy más érdekes cikkeket a Daniel Cahyadi


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found