ki kell próbálni! íme 5 linuxos disztribúció kezdőknek, amelyeket könnyű megtanulni

A sok létrehozott Linux disztribúció közül ez 5 Linux disztribúciónak ajánlott kezdőknek, és sok ember számára könnyen megtanulható.

A Linux egy család nyílt forráskódú operációs rendszer az eddigi leghíresebb és az egyik versenytárs lett ablakok attól eltekintve Mac. Magát a Linuxot számos tényező miatt választották a licenc ingyenes mert nyílt forráskódú, így képességét erőteljesebbnek tekintik, ha hackelési kérdésekről van szó.

Jelenleg valójában nagyon sokan kezdtek átállni a Linuxra, bár el kell ismerni, hogy ez nem elég ahhoz, hogy a Linux első számú operációs rendszer.

Ezeken a problémákon kívül a Linux operációs rendszer valójában egy nagyon jó operációs rendszer, amelyet érdemes kipróbálni.

Nos, azok számára, akik ki akarják próbálni a Linux operációs rendszert, ezúttal az ApkVenue összefoglalt néhányat a Linux legmegfelelőbb és legegyszerűbb disztribúciója vagy változata használjuk, hogy a kezdők is gyorsan megértsék annak használatát.

Milyen Linux disztribúciókat jelent az ApkVenue? A következő az áttekintés.

  • A Linux valóban gyorsabb, mint a Windows?
  • Az Android-alkalmazások futtatása Linuxon most könnyebb az Anbox használatával. Így
  • 5 legjobb Linux disztribúció, gyönyörű megjelenéssel és könnyen használható

Linux Distro kezdőknek

1. Ubuntu

Fotó: askubuntu.com

Először a kezdőknek szánt Linux disztribúciók az Ubuntu. Ubuntu a mai napig az egyik leghíresebb és legszélesebb körben használt Linux disztribúció.

A telepítési folyamat egyszerű és gyors, és van próba szolgáltatás amely lehetővé teszi, hogy kipróbálja ezt a disztribúciót a telepítés előtt legyen a fő ok miért használják sokan egy disztribúciót.

Jam it, a szerelmesek és a felhasználók közössége Ubuntu Linux ami már nagyon nagy (mint ubuntuforums és askubuntu) megkönnyíti a kezdők számára az útmutatás és számos oktatóanyag megtalálását a színkombinációkkal megegyező terjesztések használatában narancs és ez a lila.

2. Menta

Fotó: linuxmint.com

Az Ubuntun kívül biztosan sokat hallottál neveket Linux Mint. Ez a Linux terjesztés az Ubuntu mellett a többi jól ismert disztribúció egyike.

Az egyszerűnek, de hűvös megjelenítésnek köszönhetően az alkalmazásokat csoportokba sorolják, így megkönnyíti a felhasználók számára ezekhez az alkalmazásokhoz való hozzáférés az oka annak, hogy ez a disztribúció olyan népszerűvé vált, mint az Ubuntu.

Ezen túlmenően a Windows felhasználók, A Linux Mint megjelenése szinte hasonló a Windows 7-hez, tehát azok számára, akik nemrég költöztek el Windows 7 nem tart sokáig az alkalmazkodás.

3. Zorin OS

Fotó: linux.wikia.com

Ha olyan Linux disztribúciót keres, amely nagyon hasonlít a Windows 7-re, akkor kipróbálhatja a terjesztést Zorin OS ez. Ez a kezdőknek szánt Linux-terjesztés az Ubuntu módosított változata, amelyet szándékosan úgy terveztek, hogy a Start gombtól a tálcáig a lehető legjobban hasonlítson a Windows 7 operációs rendszerhez.

Ennek a disztribúciónak az egyik érdekes tulajdonsága az alkalmazás Zorin Look Changer amely lehetővé teszi a felhasználók számára az operációs rendszer témájának módosítása ezt Windows vagy Mac bármelyik változatára.

4. Elemi OS

Fotó: linux.com

Ha Zorin OS akkor hasonlított a Windows 7 operációs rendszerhez Elemi OS olyan operációs rendszer, amelyet szándékosan hasonlítanak az elkészített operációs rendszerhez Az Apple a Mac így minden bizonnyal megkönnyíti a Mac operációs rendszer menekültjeinek alkalmazkodását. A Zorin OS-hez hasonlóan ez az operációs rendszer is az Ubuntu disztribúció módosítása.

Amikor először használja ezt a disztribúciót, feltétlenül észreveszi, hogy az Elementary OS ez nagyon hasonlít a Mac-hez valamiféle miatt lista alkalmazások a képernyő alján, ami megkönnyíti a felhasználók számára, hogy számos alkalmazáshoz hozzáférjenek gyorsan (hasonló a Mac alkalmazás alkalmazáslista szolgáltatásához).

5. Fedora

Fotó: linux.softpedia.com

Fedora a megjelenéséről híres Linux disztribúció, amelyet a legtöbb felhasználó nagyon vonzónak és a különféle alkalmazásokhoz való könnyű hozzáférésnek tart. Elég nagy közösség (bár nem akkora Ubuntu vagy Mint), folyamat csomagtartó nagyon gyors (kevesebb, mint 20 másodperc) és biztonsági funkciók SELinux ami nagyobb biztonságot nyújt a fő ok miért olyan népszerű ez a disztró. Haladóbb felhasználók számára a Fedora az egyik legjobb Linux-disztribúció, amely használható a virtualizációhoz.

Ez volt az 5 Linux disztró kezdőknek és könnyen megtanulható, remélhetőleg hasznos és sok sikert a Linux kipróbálásához. Jómagam azt javaslom, hogy próbálja ki az Ubuntu Linuxot vagy a Mint-t, de ha egy olyan disztrót szeretne kipróbálni, amely vonzó megjelenést kölcsönöz, akkor a Fedora a legjobb.

, győződjön meg róla, hogy a kommentekben is hagy nyomokat Ossza meg barátainak.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found